razy z prednej napravy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
6Daemon
Sběrač informací
Odpovědi: 0

razy z prednej napravy

Příspěvek od 6Daemon »

tentokrat mam dva problemy, ktore mozno spolu suvisia

prvy: ked idem pomaly, cca 40km/h a menej pocujem z prednej napravy, vodicovej strany zvuky, "razy" ktorych frekvencia sa zhoduje s rychlostou otacania kolesa ... fakt neviem co to moze byt ... platnicky a kotuce su v pohode ... ked brzdim nevydava to podivne zvuky

druhy: ked badatelne pridam a nedrzim rukami volant, stoci sa mierne dolava a samozrejme aj auto taha do tejto strany, pri brzdeni to ale nerobi ... iba ked pridavam ... no pri jazde volant v ruke netrasie ...

oba problemy som skusal testovat na ceste rovnej jak biliardovy stol ... takze kvalitu povrchu vylucujem ... kde mam problem? :(

... auto je VW golf IV ...
jipi
Přispěvovatel

Příspěvek od jipi »

skús pozrieť silentbloky na náprave
VW Passat B5 TDI xxxPS , EGR off, Kat off, Turbo by BH, FMIC custom,exhaust custom ,330x30 4 piest predné brzdy, 312x22mm zadok
airbone
Přispěvovatel

Re: razy z prednej napravy

Příspěvek od airbone »

6Daemon píše:tentokrat mam dva problemy, ktore mozno spolu suvisia

prvy: ked idem pomaly, cca 40km/h a menej pocujem z prednej napravy, vodicovej strany zvuky, "razy" ktorych frekvencia sa zhoduje s rychlostou otacania kolesa ... fakt neviem co to moze byt ... platnicky a kotuce su v pohode ... ked brzdim nevydava to podivne zvuky

druhy: ked badatelne pridam a nedrzim rukami volant, stoci sa mierne dolava a samozrejme aj auto taha do tejto strany, pri brzdeni to ale nerobi ... iba ked pridavam ... no pri jazde volant v ruke netrasie ...

oba problemy som skusal testovat na ceste rovnej jak biliardovy stol ... takze kvalitu povrchu vylucujem ... kde mam problem? :(

... auto je VW golf IV ...

K tomu tvojmu prvemu problemu - aj mne sa to stava a aj stavalo. mechanik mi rozobral lavu brzdu a nieco s tym spravil. Prestalo to na pol roka a teraz sa to ozyva zas. Brzdove oblozenie klepe o kotuc, ak brzdis, je to ticho. Treba ho vybrat a skontrolovat pliesky na platnicke, ci su dost roztiahnute, ak nie, tak to tam volne chodi horre-dole a klepe o kotuc, pri vysokych rychlostiach tiez nic, len pri nizkych a klepanie zhruba umerne otackam kolesa.
tomáš karbus
Aktivista

Příspěvek od tomáš karbus »

když neklepe volant budou to silentbloky
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

klepání také může dělat načatá poloosa, má vůli,ale ve vyšších rychlostech se vystředí, nebo ten volný brzdič, jak zminˇoval kolega,silentblok by to dělal hlavně při brždění,když na něj působí váha auta versus nějaká ta nerovnost vozovky okem neviditelná.Můj známej řešil podobnej problém u peug.309 grd a po velmi rychlích i pomalích jízdách najel na kanál a našel prasklé levé rameno,tak že všechno musel ustát stabilizátor.Divné,ale je to tak .Zkus zajet někam k STK,tam na to jsou zařízený,zaklepou ti stím a když tam nic nebude,řešil bych teprve brzdy.Hodně štěstíčka!
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
autosoukup
Sběrač informací

Příspěvek od autosoukup »

vadná polosa,sundáš kloub a bude bez maziva,ty samé příčiny jsou i u volných brzdových segmentů,volné plíšky na dosedacích plochách a nebo tam vůbec nejsou,přesně jak píšou kolegové přede mnou..
airbone
Přispěvovatel

Příspěvek od airbone »

Navrhujem sa zamerat na tu brzdu. Mne to tiez uz zas robi, musim to zas rozobrat a tie pliesky viac vyhnut... To su tie lacne oblozenia.....
mokus
Sběrač informací

Příspěvek od mokus »

myslel jsem, ze to je uvolneny kryt motoru, ktery jsem kdysi urval, ale u byla tycka rizeni...
2,5 TDI BAU quattro
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“