BMW 320D/2005 zadřené turbo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Dobrý večer všem, prosím o radu.
Při jízdě na 3.rychlostní stupen rázem pokles výkonu a turbo začalo hučet jak meluzína v komíně. Po ujetí asi 80 km turbo ztichlo a zřejmě se přestalo točit. Po té ujeto asi 2O km, vůz hlásí málo oleje. Okamžité zastavení a vypnutí motoru. Poté odtah, výměna turba za nové!!!, oleje, filtrů a DPF, vyčištění KATu.Při nastartování se motor ani nehne. Je možné zadření?? Z vany vypuštěno ještě asi 3 litry starého oleje, tzn., že na suchu nebyl. Motor jsem vypnul sám, nezhasl po zastavení. Pokud se zadřel, spíš na klice či na vačce?? Máte prosím někdo zkušenost?? Díky za odpověd, případně doplním info. Díky
Při jízdě na 3.rychlostní stupen rázem pokles výkonu a turbo začalo hučet jak meluzína v komíně. Po ujetí asi 80 km turbo ztichlo a zřejmě se přestalo točit. Po té ujeto asi 2O km, vůz hlásí málo oleje. Okamžité zastavení a vypnutí motoru. Poté odtah, výměna turba za nové!!!, oleje, filtrů a DPF, vyčištění KATu.Při nastartování se motor ani nehne. Je možné zadření?? Z vany vypuštěno ještě asi 3 litry starého oleje, tzn., že na suchu nebyl. Motor jsem vypnul sám, nezhasl po zastavení. Pokud se zadřel, spíš na klice či na vačce?? Máte prosím někdo zkušenost?? Díky za odpověd, případně doplním info. Díky
turbo jsem vyjmul nepoškozené, myslím neulámané, ale 100 % to nevím, jen vizuelně bylo celé. Kde předsně bych měl případně hledat ty zbytky??
Válce, hlava??
Golou jsem točil.Šlo to, ale nedokážu zhodnotit jak těžce nebo lehce.
Starter mi vybil 2 baterky, takže toen to neutočí.
Díky
Válce, hlava??
Golou jsem točil.Šlo to, ale nedokážu zhodnotit jak těžce nebo lehce.
Starter mi vybil 2 baterky, takže toen to neutočí.
Díky
A olej by to taky mohl být?? Jako že by se to chovalo jako hydraulický píst?? Či tak něco?? Že by se tam ten olej tlakoval a bránil otočení?? Myslel jsem, že olej by odtekl.
znova jsem zkoušel otočit motorem golou, asi 3/4 otáčky jde, pak už to neutáhnu.
Ale je tu malá změna, turbem to nakonec zřejmě nebylo, to staré vyndané je v pořádku.
Vůbec nevím, co to tedy hučelo jak meluzína. Olej to sežralo, ale ani v sání ani ve výfuku nejsou po oleji ani stopy.
Ted zkoušíme sundat ventilové víko.
Co se mohlo zadřít a vydávat tento zvuk?? Proč??
Ale je tu malá změna, turbem to nakonec zřejmě nebylo, to staré vyndané je v pořádku.
Vůbec nevím, co to tedy hučelo jak meluzína. Olej to sežralo, ale ani v sání ani ve výfuku nejsou po oleji ani stopy.
Ted zkoušíme sundat ventilové víko.
Co se mohlo zadřít a vydávat tento zvuk?? Proč??
a co oprava? Vyměnils jenom trubo a jezdíš dál, nebo se tam ještě něco měnilo?vvinohrad píše:Zdravím,
všem děkuji za pomoc.
Nakonec to bylo turbo a opravdu to byl olej ve válcích.
Po vyndání žhavících svíček a protočení motoru, olej vylítal a motor se již točí.
Ted už jezdím, díky.
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG

BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG