Symptomy:
1. Jezdím pravidelně táhlý kopec na tempomat. Dřív jsem kopec vyjel celý na stejný stupeň, teď si v jednom místě automat začal podřazovat.
2. Podřazení bez plynu přestalo být plynulé. Je nekultivované, motor se zahoupe jako by se přidusil. Neochotně se bez plynu při podřazení roztáčí. Pokud ale úplně minimálně podržim plyn a podřadím, tak podřazení plynulé je, což je pro mě indikátor že tiptronikem to v tomto případě není.
3. Pokud je auto studené a motor vytáčím do max 2000 otáček, tak motor táhne a je krásně tichý. Pokud překročím určitou hranici, někde mezi cca 2000 až 2100 otáčkami, zvuk se skokově změní a motor začne chrčet, trochu jako Common-Rail. Pokud plyn uvolním a otáčky klesnou pod zmíněnou hranici, tak motor zase skokově ztichne. Během jízdy, jak se motor prohřeje, tak pak už chrčí stále stejně nezávisle na otáčkách, tedy je už pak stále hlučnější než za studena.
Zkontrolované hadice, váha, udělané logy, turbo tlačí jak má, logy předvstřiku ale ukázaly zajímavou věc. Udělal jsem z logu graf. Modrou jsou otáčky, žlutě požadavek na předvstřik a červeně naměřený/načtený předvstřik.

Uploaded with ImageShack.us
Je tam vidět jak načtený předvstřik vyskakuje v závěsu za požadovaným, v podstatě až v době kdy požadovaný spadne dolů. Výška načteného je proti požadavku minimální. Většinu času je nulová (pravá svislá osa má 0 jinde než levá). U třetího žlutého peaku není žádný červený, teda tam předvstřik vůbec nezareagoval, u čtvrtého je správně vysoký, ale pozdě a je to výjimka. Ve zbytku logu skáče jen tak jak ty dva první na tom grafu.
Chyby žádné řídící jednotka nehlásí.
Dá se pomocí toho grafu vysvětlit některý z těch symptomů? Na co by to mohlo ukazovat? Že by se loučil řídící vstřik, nebo nedej bože čerpadlo?
Dík za názory.