Potřeboval bych poradit s větrákem co fouká vzduch do kabiny. Mám climatronic, ale jestli se nemýlím tak je tam jeden velkej větrák někde u spolujezdce, kterej rozhání vzduch do všech průduchů.
No a ten problém tkví v tom, že když větrák jeden na 2-cca 5 rychlost (počet čárek na displaji), tak vydává takové nepříjemné pískání/hučení. Když rychlost zvýším ještě víc, tak to pomalu přestává a na maximu to zmizí. Problém je, ale že 99% času ten větrák jede na 2 rychlost, což je max. hluk. Poraďte co s tím. Mám to nechat celé vyměnit, nebo tam stačí pouze promazat ložiska anebo něco jiného?? Dík! Ono je to čím dál tím horší, až už mě to začíná pěkně sr...
Pískání/hučení větráku v kabině
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pískání/hučení větráku v kabině
A6 Avant Quattro 2,5TDi 132kW Tiptronic (2000)
U mě pomohlo jen vyměnit filtr... byl tak ucpaný. že to vytvářelo asi určitý podtlak a to rezechvívali něco na vrtuli, přesně nevím, ale zkusil bych nejdřív třeba úplně vyhodit filtr, pustit větrák a pokud to bude dělat dál, tak bádat kde je chyba. A protože mi už píská taky, tak rovnou půjdu koupit novej filtr 

Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Filtrem to není, zhruba před měsícem jsem dělal výměnu všech filtrů..Matrix píše:U mě pomohlo jen vyměnit filtr... byl tak ucpaný. že to vytvářelo asi určitý podtlak a to rezechvívali něco na vrtuli, přesně nevím, ale zkusil bych nejdřív třeba úplně vyhodit filtr, pustit větrák a pokud to bude dělat dál, tak bádat kde je chyba. A protože mi už píská taky, tak rovnou půjdu koupit novej filtr
A6 Avant Quattro 2,5TDi 132kW Tiptronic (2000)
Úplně jednoduše. Oddělej schránku před spolujezdcem (drží na cca 6 šroubcích (torxech) a potom ho hned uvidíš, rozpojíš konektor napájení a potim už jen zespodu pod tím motorkem povolíš dva křížové šroubky a tahem dolů ten motorek vysuneš. Je to brnkačka, která ti zabere i se zpětnou montáží cca hodinku.pre.vit píše:OK a k tomu větráku se dostanu přes palubku? Jestli jo, jak ji sundám??