Pískání/hučení větráku v kabině

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pre.vit
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Pískání/hučení větráku v kabině

Příspěvek od pre.vit »

Potřeboval bych poradit s větrákem co fouká vzduch do kabiny. Mám climatronic, ale jestli se nemýlím tak je tam jeden velkej větrák někde u spolujezdce, kterej rozhání vzduch do všech průduchů.
No a ten problém tkví v tom, že když větrák jeden na 2-cca 5 rychlost (počet čárek na displaji), tak vydává takové nepříjemné pískání/hučení. Když rychlost zvýším ještě víc, tak to pomalu přestává a na maximu to zmizí. Problém je, ale že 99% času ten větrák jede na 2 rychlost, což je max. hluk. Poraďte co s tím. Mám to nechat celé vyměnit, nebo tam stačí pouze promazat ložiska anebo něco jiného?? Dík! Ono je to čím dál tím horší, až už mě to začíná pěkně sr...
A6 Avant Quattro 2,5TDi 132kW Tiptronic (2000)
Tono
Přispěvovatel

Příspěvek od Tono »

Skús sa nato mrknúť od pelového(kabinové)filtra. Možná tam máš len nejaký bordel. Poprípade pretočiť rukou, zistiť volu toho ventilátora. Ak nič tak to bude asi ložisko motorčeka. Robí to aj keď prepínaš ofuk napr. na čelné sklo alebo na nohy?
luo
Nováček

Příspěvek od luo »

Pravdepodobně bude stačit,ked ventilátor dostaneš von,vyčistíš,premastíš kontakty na rotore treba kontoxom,určitě stichne.
GIV 1.9 PD 74kW
pre.vit
Přispěvovatel

Příspěvek od pre.vit »

OK a k tomu větráku se dostanu přes palubku? Jestli jo, jak ji sundám??
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

U mě pomohlo jen vyměnit filtr... byl tak ucpaný. že to vytvářelo asi určitý podtlak a to rezechvívali něco na vrtuli, přesně nevím, ale zkusil bych nejdřív třeba úplně vyhodit filtr, pustit větrák a pokud to bude dělat dál, tak bádat kde je chyba. A protože mi už píská taky, tak rovnou půjdu koupit novej filtr ;)
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
pre.vit
Přispěvovatel

Příspěvek od pre.vit »

Matrix píše:U mě pomohlo jen vyměnit filtr... byl tak ucpaný. že to vytvářelo asi určitý podtlak a to rezechvívali něco na vrtuli, přesně nevím, ale zkusil bych nejdřív třeba úplně vyhodit filtr, pustit větrák a pokud to bude dělat dál, tak bádat kde je chyba. A protože mi už píská taky, tak rovnou půjdu koupit novej filtr ;)
Filtrem to není, zhruba před měsícem jsem dělal výměnu všech filtrů..
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

myslim ze to budu loziska ked tam su alebo puzdra alebo uhliky
Ondra
Přispěvovatel

Příspěvek od Ondra »

pre.vit píše:OK a k tomu větráku se dostanu přes palubku? Jestli jo, jak ji sundám??
Úplně jednoduše. Oddělej schránku před spolujezdcem (drží na cca 6 šroubcích (torxech) a potom ho hned uvidíš, rozpojíš konektor napájení a potim už jen zespodu pod tím motorkem povolíš dva křížové šroubky a tahem dolů ten motorek vysuneš. Je to brnkačka, která ti zabere i se zpětnou montáží cca hodinku.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“