santa fe - nepravidelný chod motora
Moderátoři: šulda, Moderátoři
santa fe - nepravidelný chod motora
Ahojte, mám jeden problém resp. môj brat. V zime mu jeho Santa fe začalo zle štartovať a malo na voľnobeh nepravidelný chod a biely dym. Po diagnostike zistili problém so vstrekovačom a preto boli zaslane na diagnostiku samotných vstrekovačov. Na diagnostike zistil prepúšťanie vstrekovačov a preto boli opravené. Po oprave vstrekovačov boli namontované ale nepravidelný chod motora pri voľnobehu je stále, ako by motor išiel na 3 valce, celým autom to trasie. Po zvýšení otáčok sa pomaly trasenie stráca alebo je nepozorovateľnejšie. Štartovanie v mínusových teplotách nie je stále dobré. V orig. servise si nevedia rady, diagnostika OK, skúšali aj vymeniť vstrekovače s iného auta a trasie stále, kontrolovali aj silenbloky a že sú v poriadku a teraz by to mal byť údajne zotrvačník. Mne sa to nejako nezdá, že by to malo byť ono. Nemá s tým niekto z Vás skúsenosti čo by to mohlo byť? Prosím poraďte.
Ďakujem.
Ďakujem.
santa fe 2,2 CRDI, r.v.2006
keby to bola mechanicka zavada ako hovoris, tak motor by mal nepravidelny chod v celom rozsahu otacok ale pri vyšších otáčkach ide normalne aj taha normalne. A to odpajanie jednotlivych vstrekovacov (predpokladam za chodu motora), nemoze to nejako poškodiť motor,prip. RJ alebo iné? Ale ako som uz pisal vstreky boli prehodene na ine auto a tam isli normalne, takze samotnymi vstrekmi by to nemalo byť. Teraz ma napada , keby ta nepravidelnost chodu motora bola vstrekovaním,ci je nieco v aute, co priamo alebo nepriamu určuje alebo ovplyvnuje kedy ma vstrekovac vstreknut palivo (samozrejme okrem RJ) napr. cidlo kluk.hriadela alebo ine cidlo, snimac...? 
santa fe 2,2 CRDI, r.v.2006
Řekl bych, že těžko, že zrovna ve volnoběhu válec nejde a potom ano a vše je o.k., kdyby ale válec nešel a vstřikovač stříkal palivo, tak bude motor kouřit bíle. Snímač Hů nezajímá, zda jsou otáčky pomalé nebo velké, to by to nechytlo.Je třeba zjistit, který válec to dělá. A EGR jste zaslepili?
nepropadat panice...