AUTO na VODÍK

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
buben
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od buben »

http://www.vodikovypohon.sk/

By mně zajímalo, proč to mají tak drahý a proč mají 2x víc vývodů z nádobky a generátoru. Třeba je tohle už fakt na úrovni(za ty peníze) a může to slušně fungovat. ALe jen nechápu ten obrázek v sekci princip, mají tam vylučování vodíku a kyslíku zvlášť, ale copak se to zase v té nádobce na vodu zpět nesmíchá?? (LOL)
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Buben
Cena odpovídá materiálu, víš jak moc drahá je nádobka na fávo/ felcku. ;)
Stewa
Přispěvovatel

Re: vodík

Příspěvek od Stewa »

Stewa píše:
DIESELRINTINTIN píše:ale ta cena 6000,- Kč za nesmysl. :o
Hlavně aby teď vrátili prachy.
HHO není jen tak, no rozhodně na youtube jsou videa hodně zkreslená a nereálná.Když si člověk HHO vyvíječ vyrábí a bádá, tak zjistí že HHO videa na youtube nejsou reálná téměř vůbec a vrcholem je reportáž v hlavních zprávách, ve který Lojza ve starý Vectře má u spolujezdce láhev od okurek a mluví jak jezdí za 3 litry na 100 km.
Tak kde udělali soudruzi chybu, že už to nemá sériově každý auto.... (wallbash) (rofl)
no a pak vidíš pár videí kde ti na čistej vodík jezděj sekačky na trávu, svářečky, a hořáky a vidíš toho tolik, že tomu začneš věřit a koupíš takovejhle výrobek. Netvrdím že to nefunguje, jen že jsem to ještě neviděl osobně na vlastní oči fungovat....efektivně
Peníze mi byly za odeslaný HHO generátor vráceny. Stálo mě to jen čas a práci, než jsem zjistil že tudy cesta nevede.
Mercedes-Benz W210 300D
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

No čoboláci to pojali velkopansky-15 táců za kousek je vysoká hra (LOL)
Jezdím na vše co teče..
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

No právě :D By mně zajímalo, proč to "sousedi" mají tak kurevsky drahý a dvojnásobně propojený (LOL)
Jestli je to jen stejný ale předražený a nebo se to blíží už perpetum mobile nebo tak něco :D
Každopádně tudy cesta vede, ale zatím to je v plynkách, teď je tady tenhle princip zhruba někde, kde byl spalovací motor před první světovou válkou :(
Chce to čas a pár takovejch koumáků jako tady a hned bude o něco líp :)
pylamq
Přispěvovatel

HHO na brzde

Příspěvek od pylamq »

Zdravim, mam kamose, co tohle dela na bakalarku, minuly patek to meril na brzde i s analyzatorem vyfuku. Dneska budu mit vysledky. Kazdopadne to ma dost propracovane, tak uvidime. Vecer tu napisu, jestli to melo nejaky vliv na vykon, ale trochu o tom pochybuju :)
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

A na jaké škole je ten borec? Já jsem na VUT v Brně a příští rok taky budu dělat podobný zvěrstva, tak sem si říkal, už před nedávnem, že bych to taky udělal, ale jestli je to už promyšlený 100x přede mnou, tak asi nic... (offtopic)
pylamq
Přispěvovatel

Příspěvek od pylamq »

buben píše:A na jaké škole je ten borec? Já jsem na VUT v Brně a příští rok taky budu dělat podobný zvěrstva, tak sem si říkal, už před nedávnem, že bych to taky udělal, ale jestli je to už promyšlený 100x přede mnou, tak asi nic... (offtopic)
VSB....uz to delalo hodne lidi spis tady jde o to to udelat na brzde s jasnym vysledkem....ja sem to zkousel normalne na aute a vysledek zadny, krome more zabiteho casu....ale mozna sem delal neco spatne
pylamq
Přispěvovatel

mereni vodikoveho generatoru na brzde

Příspěvek od pylamq »

Tak vysledek pry zadny. Omlouval to velkou vzdalenosti desek a velkým odporem roztoku. Pry to zmeni a pak zkusi znova.
mtapaj
Přispěvovatel

Příspěvek od mtapaj »

Mam 17-doskovy gen suchu bunku v mojom passate...
Na plnu nadrz to je cca 65 l spravim 1200km sucha cesta ,,,, s vodikom som ledva spravil 1050km mavam pravidelnu cestu 560km tam a 560spet prevazne po dialnici ustalenou rychlostou asi 115-125km hod tempomat
Mam taky pocit ze to nieco pomaha ale pri 1900ot_min co je asi 95km_h ustalenou rychlostou....
Vela zalezi aj od kvality nafty ked natankujem rakusku naftu tak to vidiet uz aj na palubaku ze spotreba je lepsia palubak mi pise priemer 5,7 s vodikom 6,1,,,,,,privod vodiku je za vahou-pred turbo odber prudu cca 20A vykon minimalne 2 l za minutu
zlaty fritak ,,,, keby som mal prisun oleja tak spravim prestavbu a frcim na olej,,,,na lagune som nabehal celkom 60 000km bez poruchy akurat som menil filtre a zhavice a uspora bola obrovska... ;)
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...:)
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
Pavel
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel »

Konečně to někdo prověřil a zjistil že perpetum mobuile neexistuje. Hlavně aby si to přečetli ty skalní přívrženci tohoto vodíkového bublajícího zázraku poháněný energii z alternátoru........
red snail
uživatel

Příspěvek od red snail »

mtapaj píše:Mam 17-doskovy gen suchu bunku v mojom passate...
Na plnu nadrz to je cca 65 l spravim 1200km sucha cesta ,,,, s vodikom som ledva spravil 1050km mavam pravidelnu cestu 560km tam a 560spet prevazne po dialnici ustalenou rychlostou asi 115-125km hod tempomat
Mam taky pocit ze to nieco pomaha ale pri 1900ot_min co je asi 95km_h ustalenou rychlostou....
Vela zalezi aj od kvality nafty ked natankujem rakusku naftu tak to vidiet uz aj na palubaku ze spotreba je lepsia palubak mi pise priemer 5,7 s vodikom 6,1,,,,,,privod vodiku je za vahou-pred turbo odber prudu cca 20A vykon minimalne 2 l za minutu
zlaty fritak ,,,, keby som mal prisun oleja tak spravim prestavbu a frcim na olej,,,,na lagune som nabehal celkom 60 000km bez poruchy akurat som menil filtre a zhavice a uspora bola obrovska... ;)
Tak jsem to tu všechno pročetl. Blbý dotaz, proč to foukáš hned za váhu a do turba? Proč to nefoukáš rovnou do hlavy třeba u EGRu?
VW Passat Variant HL B8 1.9TDi 110kW
Libor Hanzal
Přispěvovatel

auto na vodík

Příspěvek od Libor Hanzal »

Protože všude jinde je větší tlak než v tom bublifuku a tak by si to nic nepřisálo.
red snail
uživatel

Příspěvek od red snail »

NJ, pravda :) stejně otázka kolik se tam toho H dostane a kolik se ho cestou ztratí v nějakých netěsnostech apod. :) je mi ale záhadou, že známej to má dělané doma na koleně a spotřeba mu šla dolů o 2l. Ale jsem furt skeptický, ted to koupil druhý kámoš v tom jednavodu.cz a tak jsem zvědavý jak to dopadne tam (LOL)
VW Passat Variant HL B8 1.9TDi 110kW
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Já jsem si to nakonec vyrobil sám v amatérském provedení,vyšlo to na tácek a jsem ve fázi testů jaký koncentrát NOH bude nejlepší a kolik plynu to vyrobí na jednu baterku bez dobíjení-do auta to dávat ani nechci,spíš jako třeba plynový vařič na chatu ;)
Jezdím na vše co teče..
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“