doklad o odbere

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Jeremimo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

doklad o odbere

Příspěvek od Jeremimo »

nazdar. zlyhal mi dodavatel vraj potrebuje doklad pre hygienu daval mi cc20L mesacne viete mi niekto poradit ako s tym nejako vydrbat????
Range Rover P38 2.5TDS manuál
Stewa
Přispěvovatel

Re: doklad o odbere

Příspěvek od Stewa »

Jeremimo píše:nazdar. zlyhal mi dodavatel vraj potrebuje doklad pre hygienu daval mi cc20L mesacne viete mi niekto poradit ako s tym nejako vydrbat????
Bez zivnostnaku nevim, sam s tim mam problemy :-(
Mercedes-Benz W210 300D
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

No bez zivnosti na likvidaci oleju to bude hodne tezke.. (wallbash)
tucnak007
Přispěvovatel

Příspěvek od tucnak007 »

Někdo kdo vyváží jímky,septiky,tukové lapoly.Prostě kdo jezdí s fekálem,tak může tento doklad vystavit.
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(LOL) živnosťák na nakládání s odpady vyjma nebezpečných mám už dlouhé roky... a za nějakou stovku ti ho na živnostenským přidají, je to živnost volná. A jestli už to náhodou není jinak tak do nějakého množství nemusíš ani dávat přehled o tom jak jsi s těma odpadama naložil. Mrkni na příslušnou vyhlášku nebo co to upravuje. A to bude přesně tvůj případ.
nemám žádnou kárku na naftu...
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Petr
Zajimavy postreh, nicmene do jake kategorie patri vypalene oleje a tuky? :o To neni nebezpecny odpad?
tucnak007
Přispěvovatel

Příspěvek od tucnak007 »

To neni nebezpecný odpad,je to rostlineho puvodu,rozložitelný za 21 dni.Restauracim stacilo na fakturu napsat množství odebraného oleje a misto kde to bude zlikvdované( čistička odpadních vod,tam mají zvlaštní jímky pro tukové lapoly).
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Tomu neverim, tohle nemuze byt zcela legalni, napsat, ze to vylejes do ČOV... (rofl) To muzou hospody rovnou vylevat do kanalu, pokud maji svod do ČOV... Proc okolo toho tedy delaji takovy humbuk vsechny urady, atd? :?
tucnak007
Přispěvovatel

Příspěvek od tucnak007 »

Rovnou do kanalu nemužeš,restaurace mají na odpadech odlučovače tuku,kde se oleje a tuky odlučujou od vody,voda dal odtéka do kanálu a tuk tam zustava a ten se musí jednou za čas nechat vyvést.Na čističce se tukovy lapol vyleje do zvláštních jímek kde se odloučí voda,pak stuhlej a vyhnilej tuk se sebere bagrem a odveze na skladku.Když z restaurace vyvezeš 2000l tukového lapolu tak 200l oleje se v tom vytratí.Dříve jsi ještě dostal penize,že jsi si odvezl použitý olej,ale v dnešní době ho firmy vykupujou nebo naoplatku dostavaj bakterie do tukových lapolu.
misokgb
Přispěvovatel

Příspěvek od misokgb »

Chcem sa spytat, ma niekto skusenost s takouto zivnostou na Slovensku? Idem bravat olej z dedin, takze doklad pre starostu a obec bude nutnost, studujem momentalne toto http://www.eko-m.sk/ekom_files/images/p ... ie_223.pdf no pomohlo by mi keby tu ma niekto realnu skusenost, je to volna zivnost, tak si to iba pridam do zivnosti a nikto nijaka kontrola nebude vyzadovat odomna, ze na co to chcem pouzit, co s tym robim, pripadna kontrola, mam povedat, ze vyrabam bionaftu, alebo ako to funguje? Vdaka.
ALFA ROMEO 75 160ps 200Nm.
bobyd
Přispěvovatel

Příspěvek od bobyd »

Tezko rict jak je to u vas ,kazdopadne v Cechach ve chvili kdy priznas vyrobu paliva tak ti na to napali dane. (crazy)
Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
misokgb
Přispěvovatel

Příspěvek od misokgb »

To by som samozrejme nemusel, ako tak citam v SR, samotna zivnost pridat nie je problem, ibaze potom musim ist na Krajsy obvodny urad, resp. obvodny urad zivotneho prostredia aby mi dal autorizaciu na odber bezpecneho odpadu - v mojom pripade oleje a tuky. A tomu obvodnemu treba dat dokumenty/podklady na to, ci som schopny olej odoberat, skladovat a dalej recyklovat/likvidovat, rozmyslam, ze co im tam do ziadosti napisem, ze napr. mam velky dom a budem s tym v zime vykurovat a spalim uplne vsetko vratane bordelu a nezostane z toho ziaden zvysok? Asi sa budem musiet ist opytat rovno na ten urad, ze co tam dat, aby ma autorizovali... Je to trosku komplikovane, ale musim to vyriesit, ak nieco nove zistim, dam vam vediet.
ALFA ROMEO 75 160ps 200Nm.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“