Zdravim pánové, potřeboval bych Vaše rady a zkušenosti ..
Mám Pašíka 3C, 2.0TDI-CR 103kw, r.v.01/2010 ..najeto 160.000km a ted mi začalo něco cvakat/klepat na před.napravě, ALE ...dělá to pouze a jen po delší cestě po dálnici !!!!
Začalo to před 3týdny, ráno jsem měl popojíždky po Praze, pak jsem jel Praha - Benešov, to bylo vše OK, hned na to jsem vyrazil z Benešova do Mnichova, cesta přes 400km nonstop....po dálnici vše OK, ale jak jsem přijel do Mnichova, tak hned při pomalé jízdě po městě, i na rovné asfaltce se ozývalo z předku (levé strany) docela silné kovové klepání/cvakání, docela vyjukanej jsem zastavil u pumpy, jak blbec jsme tam dával kola do rejdu jestli neco neuvidim, houpal tam z autem a nic, na místě jsem nic neviděl ....Nic, auto jsem tam zaparkoval, po cca 3-4h k tomu přijdu a vyrazim opět na cestu zpět do Prahy a bylo úplné ticho!!!!! ...Po příjezdu zpět do Prahy jsem to hned na jižní spojce opět slyšel jak to zase klepe/cvaká .... Druhý den ráno opět ticho po pěšině ! ... Takhle to dělá dokola, prostě jen po delší cestě....
Muj mechanik, jinak velmi schopný chlapík který dělal 15let ve VW servisu a ted si otevřel svuj servis, na to koukal, prolejzal a nic, jen už jsem měl vyteklé př.tlumiče, tak ty jsem kompletně vyměnil včetně hor.uložení a ložisek.... Bohužel, tlumičema to nebylo, ozývá se to dál ..když jsem byl u něj po druhé, tak to opravdu prolejzal pečlivě a už se musel smát a já taky, už jsem byl za blbce, prostě nic tam nenaznačuje, že by bylo někde něco špatně!!
Jen ho napadlo, jestli by to nemohl dělat horní silenblok na převodovce, sice na něj koukal a nezdál se mu špatnej, ale prý když se to třeba víc prohřeje, tak může trochu povolit a může to klepat/cvakat ...ale zdálo se mu to divný, prý když ten odejde, tak to bud klepe prostě pořád, nebo se začně víc třást auto jak neplní svojí funkci .... prostě je to hádání na slepo ...
Pokud by jste měl někdo stejnou zkušenost nebo nápad, tak piště prosím, už mně nic nepadá ...je to fakt záhada.... to bych fakt radši, at mi neco upadne a je hned jasno , ale tohle tápání mně fakt štve !!!! ...
Předem díky za nějaké rady a napady ...
Zahada - klepání/cvakání z před.napravy Passat 3C
Moderátoři: šulda, Moderátoři