mostik napajania zhavicov

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

TDI tech
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od TDI tech »

tak som to prerobil na tom GIII 1Z
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

TDI tech píše:tak som to prerobil na tom GIII 1Z
podarilo sa ti narezat zavity na zhavky v pohode?alebo si nejaky dokurvil? (crazy) to bude asi jediny problem..a este kde si zapojil tie kable?si cvakol mostik a napajkoval kable?alebo sa to da dalej nejako odpojit ten mostik? (crazy)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jak píš TDI tech, je to na věčnost, netušil jsem, že to jde předělat na závit, zdálo se mi to dost slabé..Ale je vidět, že je to kluk šikovnej, když se mu to povedlo..Já vždy honil někde koncovky, které jakžtakž drží a naletovával jsem to..Taky se kolikrát stalo, že chtěli již rozebírat motor nebo pořád měnili žhavky za nové a nic a on to byl jen dotyk..Tohle byl šílený nápad, spoj, kde prochází velký proud řešit jako konektor, který je také stejně na hovno.. :)
nepropadat panice...
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

jericho-3 píše:Jak píš TDI tech, je to na věčnost, netušil jsem, že to jde předělat na závit, zdálo se mi to dost slabé..Ale je vidět, že je to kluk šikovnej, když se mu to povedlo..Já vždy honil někde koncovky, které jakžtakž drží a naletovával jsem to..Taky se kolikrát stalo, že chtěli již rozebírat motor nebo pořád měnili žhavky za nové a nic a on to byl jen dotyk..Tohle byl šílený nápad, spoj, kde prochází velký proud řešit jako konektor, který je také stejně na hovno.. :)
proste soudruzi udelali chybu..a kde mam napojit kable?je kabelaz mostiku niekde napinovana alebo je to cela kebelaza treba to cvakat? (crazy)
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Veľmi jednoduchým a tiež " nesmrteľným riešením " je použiť elektrikárske svorky - čokoládky s vnútorným priemerom 4,5 mm . Ja som takto vyriešil prechodové odpory na žhavičoch vo vode , kde fajky sa upiekli a rozpadli .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

senioring1 píše:Veľmi jednoduchým a tiež " nesmrteľným riešením " je použiť elektrikárske svorky - čokoládky s vnútorným priemerom 4,5 mm . Ja som takto vyriešil prechodové odpory na žhavičoch vo vode , kde fajky sa upiekli a rozpadli .
nemas nejake foto ako tie svorky vyzeraju..nemam predstavu ako to vyzera.. (crazy)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

GIV Variant TDi ???kW
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

to ako jednu stranu prisrubovat o zhavic a druhu o kabel? :o
chcel by som vydiet ako to ma..lebo mne to pride divne... :roll: (crazy)
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Tak čokoláda je vlastně dutinka která má z vrchu na každé straně šroubek že.A do jedný půlky žhavku a do druhý drát a je to.Ale přijde mi to takové zemědělské řešení...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

ja som myslel ze mysli take nieco..
http://www.djoro.cz/detail/konektory-re ... -5mm2.html
;)
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Pripúšťam , že riešenie s elektrikárskymi spojkami nie je najelegantnejšie , ale ak koniec vodiča pocínujeme a spoľahlivo pritiahneme a druhú stranu spojky pritiahneme na žhavič , máme po starostiach . Každé riešenie s konektorom povedie k problémom , ktoré sme chceli odstrániť .
Nevýhodou uvedeného riešenia je že na odpojenie žhaviča potrebujeme skrutkovač - ale ako často ?
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
mirauh
Přispěvovatel

Příspěvek od mirauh »

takto jsem si to vymyslel já, závitník plus očka :-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
G4 1,9 TDI AHF 81 KW (Recaro BBS, GTI Exclusive) EGR OFF, -30/-30, Jednohmota (AXR, Ferodo Sport), Sprint764

vw-club.cz....DurexElite
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

mirauh, pochlub se, jak jsi to řezal? neprotočilo se ti to?
GIV Variant TDi ???kW
mirauh
Přispěvovatel

Příspěvek od mirauh »

Slavkov píše:mirauh, pochlub se, jak jsi to řezal? neprotočilo se ti to?
Normálně zavitníkem asi cca M4kou, neprotočilo se to vubec, a když utahuju matky, stačí to podržet za očko a dotahnout:-)
G4 1,9 TDI AHF 81 KW (Recaro BBS, GTI Exclusive) EGR OFF, -30/-30, Jednohmota (AXR, Ferodo Sport), Sprint764

vw-club.cz....DurexElite
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, mirauh, to je řemeslo, jen ta barva drátů elektrikáře trochu znejistí, že by kostra a proud šly obráceně? :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“