Hyundai Santa Fe denní svícení

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
exeden1
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Hyundai Santa Fe denní svícení

Příspěvek od exeden1 »

Zdravím.
Namontoval jsem denní svícení na Santu rok výroby 2008. Napojil jsem kostru, další drát na parkovačky a 3 který má být po nastartování na alternátor. Z alternátoru vedou dva kabely: Do 1 vede stálý plus do druhýho nic a až se nastartuje tak pouští taky plus na ten sem napojil ten poslední.

Při nastartování mi svítí dobíjení a jak mile zapnu normál světla tak funguje jak má. Jak mile zase světla vypnu a svítí mi denní svícení tak se mi opětovně rozsvítí dobíjení.

Otázky:
1.Proč mi svítí dobíjení když mam zapnuté denní svícení ?
2.Dá se to nějak obejít ? Rellátko,dioda... nebo tak něco aby to fungovalo ?
3.Proč když zapnu normál světla dobíjení zhasne ?
4.Našel jsem pak po nastarotováni další plus. Je v pojistný skříňce a je od Pumpy. Když to napojim na to nerozsvítí se mi třeba kontrolka motoru ?
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Ak mas na mysli d.sv. typu 3 kable - kostra, acc a parkovacky, tak to napoj kostru na kostru, parkovacky samozrejme na parkovacky a acc daj na 15-ku, tj napatie po zapnuti kluca a normalne fungujes. Neviem co za typ mas ty.
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

tal to vyhod, nebo se v tom nevrtej. proc tam vede plus na altik vis?
exeden1
Sběrač informací

Hotovo...

Příspěvek od exeden1 »

Stačil Tranzistor a funguje to ...
juraas
Nováček

Příspěvek od juraas »

aké máš konkrétne svetlá ? pýtam sa preto, lebo niektoré obsahujú modul pre automatické zapínanie svetiel, tam pripojíš 3 káblik na bateku. Ak nemáš modul, len čierny, žltý a biely káblik tak biely ide na +12V po zapnutí kľúčika .
exeden1
Sběrač informací

Příspěvek od exeden1 »

já mam ty bez toho modulu .. barva kabelů sedí ale bílej má jít až po nastartování. Až běží motor pak teprve se to má rozsvítit ...
p.veselsky.p
Sběrač informací

Příspěvek od p.veselsky.p »

To je logicke ze? Ten z altiku dej na kontak po zapnuti klicku jinak to s tim altikem nebude delat dobrotu protoze do toho dratu poustis pres parkovacky napeti.
Odpovědět

Zpět na „Hyundai“