kolko vam to zere oleja
Moderátoři: šulda, Moderátoři
kolko vam to zere oleja
tot otazka. kolko vam zozere auto oleja medzi vymenou a kolko je podla vas vela? to jest kolko cca dolievate oleja. umna je to medzi 0,5 az 1l oleja na 15 000km davam castrol magnatec
-
- Přispěvovatel
Mám po výměně najeto necelých 6.000 km a olej z maxima klesl asi o 3 mm. Takže dolévání mezi výměnami nejspíš neřeším..... (AFN, 171.000 km, olej Texaco SAE 10W/40).
Výrobce VW dovoluje spotřebu oleje až 1 litr na 1000 km, takže jsme tu všichni tvrdě pod normou !!!
Výrobce VW dovoluje spotřebu oleje až 1 litr na 1000 km, takže jsme tu všichni tvrdě pod normou !!!
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Re: kolko vam to zere oleja
Ja to robim takto: Podla vyrobcu je mnozstvo olejovej naplne 5 l.rai81kw píše:tot otazka. kolko vam zozere auto oleja medzi vymenou a kolko je podla vas vela? to jest kolko cca dolievate oleja. umna je to medzi 0,5 az 1l oleja na 15 000km davam castrol magnatec
Po vypusteni oleja nalejem 4 l. Na mierke mi to ukaze nieco malo nad ryskou minima. Po cca 8 kkm nalejem dalsi liter a takto vydrzim az do nasledujucej vymeny pri cca 15 kkm.
Najazdene 286 kkm. Olej lejem najlacnejsi No Name so specifikaciou podla API aspon CF. V zime 10W/40, v lete 15W/40

Kedze na pristrojovke je zabudovany tlakomer oleja, tak som vzdy bez obav

Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
Tlakoměr oleje je sice krásný pomocník (na Ladě ho mám seriově také a jsem za to rád), ale nemyslím si, že tlak oleje je nejdůležitějším ukazatelem spolehlivosti. Nalej do motoru M6AD a sleduj tlak (vzroste oproti předepsanému oleji o minimálně 1 - 2 Bary v celém rozsahu otáček, ale katastrofa se blíží!!!).Csala píše:Kedze na pristrojovke je zabudovany tlakomer oleja, tak som vzdy bez obav
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Tym sledovanim tlaku som mal na mysli mnozstvo oleja. Raz sa mi stalo, ze oleja uz bolo fakt malo a tlak oleja v tiahlej zatacke podozrivo klesalMarek77 píše:Tlakoměr oleje je sice krásný pomocník (na Ladě ho mám seriově také a jsem za to rád), ale nemyslím si, že tlak oleje je nejdůležitějším ukazatelem spolehlivosti. Nalej do motoru M6AD a sleduj tlak (vzroste oproti předepsanému oleji o minimálně 1 - 2 Bary v celém rozsahu otáček, ale katastrofa se blíží!!!).Csala píše:Kedze na pristrojovke je zabudovany tlakomer oleja, tak som vzdy bez obav

Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
NoName olej bych svému autíčku nikdy nedal, mohou tomu chybět aditiva, v zimě to může špatně mazat, než se to zahřeje. Mám tam něco málo přes půlku na měrce, po 8tkm se to nepohlo (158000km). Olej mám od Agipu, plná syntetika, ale teď nevím přesné označení, nechtěl bych kecat..Csala píše: Ja to robim takto: Podla vyrobcu je mnozstvo olejovej naplne 5 l.
Po vypusteni oleja nalejem 4 l. Na mierke mi to ukaze nieco malo nad ryskou minima. Po cca 8 kkm nalejem dalsi liter a takto vydrzim az do nasledujucej vymeny pri cca 15 kkm.
Najazdene 286 kkm. Olej lejem najlacnejsi No Name so specifikaciou podla API aspon CF. V zime 10W/40, v lete 15W/40
Kedze na pristrojovke je zabudovany tlakomer oleja, tak som vzdy bez obav
Obavy neobavy, šetřit na oleji nebudu.
www.oleje.cz myslím že dost užitečný web kde najdete všechno o olejích 

Peugeot 405 1.8Td zatím jen experimenty s olejem uvidíme
Ahoj Ja do mojho TDI PD kod ASZ lejem total quartz 5w40 50501.
ked sa vozim po okrese slusne tak olej nezere ale ked som jazdil do prace (dialnice)tak som dolial na vymenu asi 0.4l.mozno som ani nemusel ale ja mam rad ked je olej na ryske az po horny okraj.
inak pred tym som mal octu 81KW a ta tolko nezrala.ale zase ta 50501 je taka vodicka.
ked sa vozim po okrese slusne tak olej nezere ale ked som jazdil do prace (dialnice)tak som dolial na vymenu asi 0.4l.mozno som ani nemusel ale ja mam rad ked je olej na ryske az po horny okraj.
inak pred tym som mal octu 81KW a ta tolko nezrala.ale zase ta 50501 je taka vodicka.
toledo sport TDI PD upravy rok2009:kat off.
opel astra TDS
Yamaha FZ6S
opel astra TDS
Yamaha FZ6S
Ono s tím olejem je to taky pěkná alchymie. Koukněte se třeba sem:
http://motozurnal.centrum.cz/clanek.phtml?id=3896
http://motozurnal.centrum.cz/clanek.phtml?id=3896
Ta norma 1litr na 1000 km je nádherně mírná, neumím si představit spotřebu 15 litrů oleje od výměny po výměnuMarek77 píše:Mám po výměně najeto necelých 6.000 km a olej z maxima klesl asi o 3 mm. Takže dolévání mezi výměnami nejspíš neřeším..... (AFN, 171.000 km, olej Texaco SAE 10W/40).

TDi