Problém Passat B5 čerpadlo, elektrika

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
jozhyskoo
Nováček
Odpovědi: 0

Problém Passat B5 čerpadlo, elektrika

Příspěvek od jozhyskoo »

ZDravím, nevie niekto poradiť... za jazdy mi zdochol passat prestalo fungovať žhavenie, ani nesvietilo na prístrojovke, to som spravil ale stále mi nejde prúd do čerpadla .. nemá čo odpáliť, nenaštartuje .. podla mna len elektrická chyba ale kde môžem hľadať chybu ? Poistky OK, ktoré relé by to mohlo byť ? Alebo nejaký iný možný problem ? Ďakujem, súrne ! Motor 1,9 TDI 81 kW, 4motion, rv. 98
Sayllo
Aktivista

Re: Problém Passat B5 čerpadlo, elektrika

Příspěvek od Sayllo »

jozhyskoo píše:ZDravím, nevie niekto poradiť... za jazdy mi zdochol passat prestalo fungovať žhavenie, ani nesvietilo na prístrojovke, to som spravil ale stále mi nejde prúd do čerpadla .. nemá čo odpáliť, nenaštartuje .. podla mna len elektrická chyba ale kde môžem hľadať chybu ? Poistky OK, ktoré relé by to mohlo byť ? Alebo nejaký iný možný problem ? Ďakujem, súrne ! Motor 1,9 TDI 81 kW, 4motion, rv. 98
Centralny vstrekovac na 3-tom valci- ide sneho kablik.

Hlava cerpadla

Predrate kabel od pupmy pod svorkami co su uchytavene stahovackami.

Poistky v kasli od ECU

Regulacny ventil cutt-off na cerpadle. Merat 12V ak neni priviest od baterky.

ECU komunikuje s VAG? To bude celkom zasadne pokial sa chces bavit o nejakych rele...Je tam viac okruhov..
jozhyskoo
Nováček

Příspěvek od jozhyskoo »

VAG komunikuje, závada žiadna, nejde prúd do vstrekovacieho čerpadla ... na cut-off som priviedol od baterky 12V, nepomohlo ...
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

co takhle oblíbené relé 109 :)
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

p.s. píše:co takhle oblíbené relé 109 :)
Sak ale pisal ze su ok. Tak preto som pisal viac na motor.
jozhyskoo
Nováček

Příspěvek od jozhyskoo »

Relé boli OK . V krajnom zúfalstve som tam nalial 10 litrov nafty ... a či passat nechytil ? .. nechápem tomu, keď žiadne napätie na cut-off predtým nebolo...no teraz má dosť problém so štartom, ale chytí, musím dať plný plyn... s týmto poradiť nevieš ? ...
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

jozhyskoo píše:Relé boli OK . V krajnom zúfalstve som tam nalial 10 litrov nafty ... a či passat nechytil ? .. nechápem tomu, keď žiadne napätie na cut-off predtým nebolo...no teraz má dosť problém so štartom, ale chytí, musím dať plný plyn... s týmto poradiť nevieš ? ...
No pockaj, to mi chces povedat ze si zahucal na blbej nafte?? OK, no co uz, stalo sa...A teraz nejak popis co to zle startovanie....ma snahu chytat ale jaksi to iba dlho trva, proste musis to zozstartovat aby to potom chytilo?

Daj si hadice co idu do filtra do flasky aspon s litrom nafty... Alebo spetny ventil pred filter. Mozno ti uteka nafta.
jozhyskoo
Nováček

Příspěvek od jozhyskoo »

Naftu som mal, pozeral som aj cez VAG stav nádrže .. ked som povolil trisku a zaštartoval a nafta tam striekala .. no na ventili žiadne napatie a auto nechytilo .. no a teraz ked štartujem točí točí ale nič, musím mu dať plný plyn .. stále akoby problém s tou naftou ..
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

jozhyskoo píše:Naftu som mal, pozeral som aj cez VAG stav nádrže .. ked som povolil trisku a zaštartoval a nafta tam striekala .. no na ventili žiadne napatie a auto nechytilo .. no a teraz ked štartujem točí točí ale nič, musím mu dať plný plyn .. stále akoby problém s tou naftou ..
Noo, tak potom si daj asi skontrolovak vstrekovace... U tohoto motora neni moc pricim pre podobny start.

Este ked teda stala tocis, ma to medzi casom snahu odpalovat aspon, alebo neni ani len stipka naznaku?

Ak je to absolutne hluche, a mas 100% baterku 100% starter a stale to musi tocit do blba, potom ti pomoze upravit ECU pre tento problem.

Ale osobne si myslim ze toto nebude tvoj prid. Skor vstreky alebo sama pumpa uz. Moze byt KO podavacia cast a netaha dobre naftu..To ze pri strekoch zaspricuje este moc neznamena. U cerpadla VP 44 ti nafta bude striekat aj ked ho budes tocit nazemi s hadicou v nafte. Ale neni tam tlak.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“