Prosím o pomoc s váhou vzduchu. Koupil jsem Seat Toledo 1M 1.9tdi 81kw rotační čerpadlo.
Je na něm provedena úprava softu, hozené jiné turbo, netuším zatím jaké, ale nejspíš z 96kw, jiné trysky, dále vyjmutý egr, vyjmutý kat. Auto jede docela dobře, nijak moc nehulí, za plynem jde jak blázen. Spotřeba standartní když se nežene. Zarazil mě, ale vytáhnutý konektor z váhy vzduchu. Tak jsem váhu načetl a na vagu se mi zobrazila požadovaná hodnota 850mg/R a aktuální 550mg/R. (ta je mi jasná, náhradní hodnota z důvodu vytáhnutého konektoru). Konektor jsem zapojil a znovu změřil a požadovaná hodnota stále konstantní od volnoběhu po max zatížení 850mg/R a aktuální byla proměnná ale ukazovala málo, takže je nejspíše ko.
Prosím o radu proč ta požadovaná konstantní hodnota 850mg/R a co s tou váhou. Ponechat jak to je nebo dát novou a zapojit ji a nebo nechat starou a udělat diodovou úpravu, aby ukazovala také okolo 850.
Díky moc za rady...
Pavel
Váha vzduchu-hodnoty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Díky...ten egr mám vyplej, tak to by tedy odpovídalo té hodnotě 850. A nevíš jak by se dalo zjistit jestli ta váha je také softwarově vyplá? Nebo jaká je odezva motoru, když by se u auta s neupraveným softwarem respektive s aktivní váhou vzduchu rozpojil ten konektor? Jde mi o to jestli to mám tak nechat rozpojené nebo ne. Odezvu na plyn pedál to má výbornou a táhne to docela šíleně až mi je líto turba. Nejspíš tam bude mapa nastavená na maximální hodnoty turba což asi nebude zrovna nejideálnější pro jeho životnost.