Domácí vodárna...Půjde to?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
spar
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Domácí vodárna...Půjde to?

Příspěvek od spar »

Ahoj,mám takový dotaz,když zapojim domácí vodárnu nebo klasické čerpadlo na vodu aby sálo olej,bude to fungovat?Nestane se mu nic?Nezkoušel to někdo?
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

zdechne to, olej je hustší a většina čerpadel funguje na rotačním způsobu. (crazy) potřebuješ zubový čerpadlo.
spar
Přispěvovatel

Příspěvek od spar »

a zubový jaký přesně?
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

a k cemu to konkretne potrebujes, jaky tlak, prutok, dopravni vzdalenost? To mas tezko, zubove cerpadlo je i u favorita/skoda 120 na ostrikovace ;)
spar
Přispěvovatel

Příspěvek od spar »

mám to k filtraci oleje aby sálo z cca 50 cm a tlačilo přes filtry cca max.1,5 m,tlak max.5-6 barů,vše bude tak jeden coul.Dopravní vzdálenost max.2 m = sání z 50 cm doprava 1,5m max... a poteče to do 50 l sudu
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

spar píše:mám to k filtraci oleje aby sálo z cca 50 cm a tlačilo přes filtry cca max.1,5 m,tlak max.5-6 barů,vše bude tak jeden coul.Dopravní vzdálenost max.2 m = sání z 50 cm doprava 1,5m max... a poteče to do 50 l sudu
co třeba začít tady
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Běžné čerpadlo na vodu ti olej nasaje špatně, čerpám tim vyjeťák a pokud ho předem alespoň trochu nenaředim, čerpadlo to nedá.. Mám 50l barel oleje, do něj dám cca 7l e85 a míchnu to, pak už to saje v pohodě.. Měl jsem 1/2 coulové trubky a špatný, teď 3/4 a to už jde..
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

hydraulicke cerpadlo se da sehnat za par stovek, bud aukro, nebo od chlapu v bazaru na http://www.nasetraktory.eu/forum/ - inzerce, tam je ruzny smelc. Je jedno jake, ideal by bylo tak z rizeni Liaz, nebo nejaka podobna velikost. Tlak a prutok ovlivnis otackama. Protoze vsechno jsou to cerpadla na tlaky nad 15 MPa tobe by stacilo i horsi, ktere se uz vyrazuje bezne, v druzstvech se jich vali mraky.
spar
Přispěvovatel

Příspěvek od spar »

A to čerpadlo z liazky se napojí jen a pouze na 12v,jedna hadice se strčí do sudu a druhá hgadice do filtru a maká to?
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

No vidim, ze se moc nechapeme, budes si muset jeste o hydraulickych cerpadlech neco nastudovat...
Bohuzel si to predstavujes jak hurvinek valku, neznam kvalitni hydraulicke cerpadlo hotove, ktere jen pripojis na 12V apojede. Budes muset vyrobit prirubu na hridele, sehnat motor aspon 0,25kW asynchron, atd, atd...
http://stroje.bazos.cz/inzerat/24674509 ... -32L07.php
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

pokud chces kvalitni elektricky pohanene origo zubove - hydraulicke, tak si priprav pekny balik, vyplata stacit nebude.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“