Jaké používáte podávací palivové čerpadlo na vyfrit

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Xonik
Nováček
Odpovědi: 0

Jaké používáte podávací palivové čerpadlo na vyfrit

Příspěvek od Xonik »

Zdravím všechny, chtěl by jsem se zeptat jaké používáte podávací čerpadlo pro podávání použitého fritovacího oleje a podobných paliv.
Já jsem první koupil čerpadlo pro Renaulta Mastera DCI a to jelo pěkně, ale postupně jsem jej asi připekl a dnes má jen čtvrtinový výkon a hlavně občas se zasekne a přestane tlačit a zdechne mi motor. Potom jsem koupil podobné čerpadlo pro Jeep Cherokee na benzín, ale to není schopné olej ani pořádně nasát, natožtak potlačit někam dál.
Teď zvažuji nákup membránového Faceta 40185.
Na www.rostlinnyolej.cz jej prodávají k rostlinným olejům, ale mě odrazuje že má pouze 1/8 závit, což mi příjde na tak husté palivo horně málo.
Co používáte vy ? A nebo co si o tom facetu myslíte ?
milda64
Přispěvovatel

Příspěvek od milda64 »

Jestli myslíš facet, tak ten používám roky a supr.
Xonik
Nováček

Příspěvek od Xonik »

Takže ten FACET nemá teda problém ani když je chladněj s tím že by nepodal dostatečné množství, nebo že by tím menším vstupem a výstupem prošlo malé množství ?
milda64
Přispěvovatel

Příspěvek od milda64 »

Ne v poho. Chce to krátké hadice, nádrž k motoru, facet hned k nádrži. Na sací straně mám 10mm až k výměníku, 8mm od výměníku. Za filtrem T a přes zpětný ventil zpátky do nádrže. Facet mám napájený od stop ventilu.
Xonik
Nováček

Příspěvek od Xonik »

Tak to asi bude v poho i u mě. Já mám hadice po celé délce 10mm. Jen to Tčko kvůli přetlaku mám zůžené na 6 mm aby to mělo malinko větší odpor do zpátečky, ale po 20 cm zase zpět do 10 mm hadice. Mám to tak proto aby šlo něco i do vstřikovacího čerpadla.
Jen jsem to Tčko dal ještě před filtr, aby jsem nefiltroval zbytečně olej který se mi zase vrací zpět do nádrže.
Když jsi vzpomněl ten výměník, máš nějaký vyráběný po domácku a nebo jsi koupil nějaký profi od nějakého prodejce ?
Předem díky za info.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“