Výměna manuální stahovačky za elektrickou - Fabia I ?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

apollo444
Nováček
Odpovědi: 0

Výměna manuální stahovačky za elektrickou - Fabia I ?

Příspěvek od apollo444 »

Ahoj, rád bych si ve svý Fabce udělal elektrický stahování předních oken, nevim ale co všechno sehnat. Určitě to bude:
1) Komplet stahovačka s motorem
2) Ovládací tlačítka do madla

Co ale nevim...
3) Je potřeba vyměnit i tapec, nebo až na tu díru, která zbyde po kličce to je stejný jako u elektrickýho ?
4) Jak je to s kabelama ? Taky dokoupit nebo tam jsou od výroby ?

Díky za rady
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Kasli nato je stym tolko robty ze spokojne dalej krut svihadlami a bud spokojny. To mas tak kupil si si socialku :roll:
apollo444
Nováček

Příspěvek od apollo444 »

Koupil jsem si to, na co jsem při škole měl :) A do školy furt chodim, ale kdyby mě vyšlo na pár tisíc udělat si elektriku, tak bych do toho šel.
S čim konkrétně je nejvíc práce ? S kompletním rozebíráním dvěří už mam zkušenost, když jsem 2x menil zaseklej zámek.

Je velkej problém natahat tam ty kabely a propojit to ? To je jediná věc, s kterou fakt nemám zkušenost.
Tiger23
Přispěvovatel

Příspěvek od Tiger23 »

čo raz neni origo je nahovno ;)
EX......Seat Altea XL 2007 >>> 1.9 77kW PD BLS, DPF-ON...
Škoda Karoq Style+ 2018 >>> 1.5 TSI 110kW DADA >>> 7AT DQ200
Škoda Fabia Elegance 2008 >>> 1.9 TDI 77kW BSW
apollo444
Nováček

Příspěvek od apollo444 »

Co tim myslíš ? Kdyť bych všechny díly sehnal origo a namontoval, v tom nevidim problém. Jen bych potřeboval od někoho poradit, jak moc velkej je problém to pak propojit těma kabelama.
hubo44
Přispěvovatel

Příspěvek od hubo44 »

Ak by si dal iba dorabkove tak to ešte zvladneš ale ked tam chceš origo motorky + kabelaž tak sa po.......
vikino1
Přispěvovatel

Příspěvek od vikino1 »

Niekedy som to na mojej fabke socialke menil predné. Nebolo s tým až tak vela roboty. Kúpil som celé plechy s kabelážou a motormi-RJ je v nich.Ale presny postup montáže si už nepamätám, ale robil som to podla DP. Žiadne problémy stým roky neboli.Fabka je už preč tekže ti to ani nepozriem. Tie diery po klučkách som zaslepil takým velkým štuplom čo je pod zadnými sedačkami na plast. obložení.
Ak sa mi podarí vložiť foto tak tak to vyzeralo.Obrázek
apollo444
Nováček

Příspěvek od apollo444 »

Super, přesne na takovou odpověd jsem čekal, takhle bych to chtěl udělat, díky :-)
hubo44
Přispěvovatel

Příspěvek od hubo44 »

Ale trochu poznam Vikina čo dokaže to je velky kutil on urobi všetko. Zbieraj ešte info pred tym než sa pustiš do toho ale urobiť sa da všetko.
apollo444
Nováček

Příspěvek od apollo444 »

Mechanicky předelat dvěře zvládnu, řešim už jen tu otázku elektriky, která není tak úplně moje parketa :))
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

Pokud máš plechy a vymotaný svazek z vnitřní el. je to pohoda. Jaký to máš rok? A pokud máš Clasica tak to budeš muset dodělat i s komfortkou.
Tel:776005385 Nový Bor
vikino1
Přispěvovatel

Příspěvek od vikino1 »

Treba zapojiť 4kable s každých dverí - plus s poist. skrine, mínus. Ďalšie dva su CAN a pripájaju sa dom BSG a nie do komfortu.
apollo444
Nováček

Příspěvek od apollo444 »

Kam všude vedou kabely ze dvěří, do pojistkové skříně a BSG ? Tu mam 6Q1937049C, měla by to bejt komfortka, mám i centrální zamykání v autě.

Levou stahovačku budu mít s kabelama viz. foto., jde mi o to, co mám všechno po pánovi chtít poslat.
Pravou stahovačku budu mít zas od někoho jinýho, kdo ale s demontáží toho kabelovýho svazku dveří nemá zkušenosti, je to snadný jako u tý levý strany ?

Jinak podle VIN mam Classic verzi, ale s centralem od vyroby.

Obrázek
vikino1
Přispěvovatel

Příspěvek od vikino1 »

Tu máš schémuObrázek
Obrázek
apollo444
Nováček

Příspěvek od apollo444 »

Po delší době se ozejvám, jak jsem pokročil. Sehnal jsem za pár kaček el. přední stahovačky z fabie po faceliftu, který komunikujiu přes LIN, mam sice starou fabku, kde to je řešený přes CAN, ale to ničemu nevadilo, jen sem musel ještě sehnal nový schema, nicméně po několika dnech studování a plánování jsem se do toho pustil. Bylo potřeba dodělat kabeláž a vyměnit stahovačky ve dveřích. Všechno proběhlo bez problému, nejvíc nervů jsem měl s tim, že jsem měl hroznej pracovní mrdník a furt neco hledal :D Nikdy jsem nic podobnýho nedělal, takže si myslim, že to dopadlo nad očekávání dobře :) Hlavně se držet přísloví "dvakrát měř, jednou řež" :)) Takže kdo dodělání plánuje, určitě jděte do origo a nechte se odradit lidma, který místo rady napíšou "to nezvládneš, vyser se na to, je s tim moc práce". Upřímně, zas tolik práce s tim neni, když to člověka baví ;) Teď mám v plánu dodělat el. zrcátka, ale nemám zatim schema, tak kdyby měl někdo komplet el. schema po face, byl bych za něj nesmírně vděčnej :)

https://www.dropbox.com/s/ugntigh0h8ui1 ... ovacky.mpg
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“