Ake nove auto si vybrat?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Pajtaš
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Ake nove auto si vybrat?

Příspěvek od Pajtaš »

Caute...
Buduci rok by som chcel kupit nejake auto, a najlepsie by bolo asi nove lebo nemam chut na nejaku vylietanu jazdenku a potom peniaze do toho sypat....

Mam viacerych kadidatov...a to...Kia Ceed (diesel alebo benzin), Hyundai I30, Honda Civic (naj. 1.8 VTEC), VW golf VII (najlepsie s 1.4 TSI), Mitsubishi lancer (asi 1.6 mivec), Opel Astru, Suzuki SX4, Mozno aj Skodovku a pod...pripadne dajte aj vy nejaku radu....cena by sa mala pohybovat okolo tych 14000e (pravdaze +- nejake drobne), nevylucujem ani kupu v zahranici...
Pravdaze nechcem take auto s ktorym budem viac v servise ako na ceste...ked auto tak take ktore bude sluzit mne a nie ja jemu...:) Privitam kazdu dobru radu...

diki moc...:)
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

Taková auta se dnes již nedělají :D
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

:) (rofl) :)

Když jsem si kupoval před 6 léty ojetou Octavii v 1.9 TDI, ASV s rotačním vstřikovacím čerpadlem (nová stála neuvěřitelných 580.000,-Kč a to bylo v roce 2004 hromada peněz), které nenastartovalo jen když byla špatná nafta nebo baterie nebyla v kondici-moje asi nejlepší kára, tak jsem si říkal je třeba se posunout výše-koupit si něco lepšího..
Po té jsem si koupil nový vůz SUV Subaru Forester v dieslu, říkal jsem si nové je nové! až následně jsem přišel na to jaké je to šlápnutí do hovna!
Problémy podobné, ale zástupce importéra, na to se neposkytuje záruka, na to se neposkytuje záruka, když nešlo nastartovat je to špatnou naftou za to my nemůžeme a táke to řešit nebudeme, tak mě to poučilo a již nikdy si nekoupím nový vůz!
Platit za výměnu oleje (5 W 30) standartní proběh 15.tis km 6500,-Kč, přední brzdy kotouče, desky a práce 15.000,-Kč (nejsou keramické) to je kurva vykořisťování a ještě poslouchat ty blbé kecy, že sz toho mají hovno !

Pokaď mohu doporučit, zapomeň na nový vůz a kup si raději nějakou prověřenou ojetinu, třeba Golfa V v provedení Variant v obstarožní ale prověřené motorizaci 1.6 (75.kw) benzín kolem, 2008 se dá koupit kolem 160.000,-Kč

Všechny nové vozy je hrozná ojebávka od Audi až po VW, všude se brutálně šetří, než koupíš tak ti na prodejně i vykouří, ale když vznikné problém tak tě vyvedou jako Švejka a budeš za pitomce (co by si chtěl za 400.000,-Kč-bezporuchovost) za chvíli se bude dělat blok motoru z tvrzeného plastu a výfuk z odpadních trubek..

Snad dobře vybereš.
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Já ať počítám jak počítám, tak než se začala vyrábět OIII, proč bych si měl v roce 2010 kupovat OII novou v 1.9 BXE za 590 tis v Eleganci, když s motorem BXE z roku 2006 se dala koupit ta samá za 220 hodně pěkná,ale před face.
I kdybych si na autě neuměl udělat všechno sám, tak pochybuju že do toho nacpu 370 tisíc :-)

To je případ mojeho táty, měla najeto 170 tis km, dal za ní 219 tis Kč a investice byla jen dvouhmota se spojkou a ložiskem 9500 Kč a vydřená vačka,hydra a nový rozvody za 10 000 Kč. Jeden vypínač odemykání centrálu 300 kč,jedna váha vzduhu 2500 Kč,jedny stěrače za 650 Kč,Zadní destičky za 600 kč. Práce samozřejmě 0 kč, ale 370 tis ho to určitě nestálo..
Výměna oleje i s filtrem ho vyjde u mě na 600 Kč i s filtrem, kdežto v autorizáku by dal 4000 aby měl záruku..

I když u těch nových aut dneska to bez záruky asi nejde..

Jestli tak kup OII combi v 1.6 MPI, nějakou fakt pěknou a těch 250 tis rozdílu v pořizovací ceně si nech na servis :-)
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

Biimbo píše:Já ať počítám jak počítám, tak než se začala vyrábět OIII, proč bych si měl v roce 2010 kupovat OII novou v 1.9 BXE za 590 tis v Eleganci, když s motorem BXE z roku 2006 se dala koupit ta samá za 220 hodně pěkná,ale před face.
I kdybych si na autě neuměl udělat všechno sám, tak pochybuju že do toho nacpu 370 tisíc :-)

To je případ mojeho táty, měla najeto 170 tis km, dal za ní 219 tis Kč a investice byla jen dvouhmota se spojkou a ložiskem 9500 Kč a vydřená vačka,hydra a nový rozvody za 10 000 Kč. Jeden vypínač odemykání centrálu 300 kč,jedna váha vzduhu 2500 Kč,jedny stěrače za 650 Kč,Zadní destičky za 600 kč. Práce samozřejmě 0 kč, ale 370 tis ho to určitě nestálo..
Výměna oleje i s filtrem ho vyjde u mě na 600 Kč i s filtrem, kdežto v autorizáku by dal 4000 aby měl záruku..

I když u těch nových aut dneska to bez záruky asi nejde..

Jestli tak kup OII combi v 1.6 MPI, nějakou fakt pěknou a těch 250 tis rozdílu v pořizovací ceně si nech na servis :-)
Tak nějak to vnímám Já, lépe peníze utratit s holkama a na staré roky vzpomínat na zážitky, než peníze sypat do nového automobilu-je to nejhorší investice a čím je auto mladší, tak je hůře udělané, více poruchové..
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
borelli
Přispěvovatel

Příspěvek od borelli »

jear ewing píše:Tak nějak to vnímám Já, lépe peníze utratit s holkama ...
Jenže co řekneš doma ? Že jsi furt na služebních cestách nebo makáš přes čas ? :) ;)

Pajtaš - no, čoveče, taky mám dilema co koupit, do jara budu mít snad jasno ale zatím jest favorit VW a nebo Škodovka.
Octavia 2 08, TDI BLS DPF, ECU úprava TDIfun - EGR off, GT1646V, 324Nm/148 PS
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Lepší je to preventivně měnit každý rok a přechodná období financovat z ušetřených peněz při koupi ojetýho auta .-)
Audi A8 3.0 TDI 171kw

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
sharkie5
Přispěvovatel

Příspěvek od sharkie5 »

ono by bylo také dobré napsat, k čemu to auto chceš využívat, jestli jen na jízdy kolem komína,na dlouhé služebky nebo jestli chceš sem tam něco převézt nebo jezdit převážně sám nebo s rodinou atd.
Berloš multispace 2009, 1.6 HDi, 75 poníků
Kei
Nováček

Příspěvek od Kei »

Auto bys měl vybírat podle toho, na co bude sloužit. Kolik lidí vozit. Jak dlouhé cesty. Děti větší nebo malé (přístup k sedačkám)? Atd.

Jestli nové nebo ojeté - to je o stavu peněženky. Pokud nechceš moc utrácet, kup si vůz u kterého skončil leasing nebo předváděcí vůz. Propad ceny značný a přitom jistota ještě poměrně značná.

Z těch značek, co jsi napsal, bych asi šel do Kia - takový low end, ale cena slušná. Jasně, že když půjdeš do ojetého, tak koupíš za tu samou cenu jinou značku. Otázkou je, co chceš. Dnes už neplatí, že jedna automobilka vyrábí kvalitnější a trvanlivější vozy. Kazí se všechno. Jde jen o to, za kolik ten vůz prodávají, když je nový. Kolik elektroniky a výbavy tam narvou. Např. to, že automobilka u nového vozu nemá v nabídce motor s automatem svědčí o tom, že prostě nedali prachy na vývoj a nechtějí platit licenci těm, co to umí. Tak to nemají. Apod.

Já osobně si raději koupím starší vůz, ale s maximální výbavou (či si pak dodělám to, co potřebuji), než nové holátko, kde není nic. Ale známý raději koupil nové, bez ničeho, ale nové a je spokojený, protože jezdí a neřeší opravy.
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

no ono by bylo nejlepší aby sis koupil auto tak aby ti ho poslali nesmontované. A´t ti pošlou prostě kontejner narvanej vším co by do toho auta dali s tím ať si to poskládáš sám. To by byla bomba! kabelové svazky drátů tenkých jak vlas nahradit pořádnýma kabelama. Platové matičky nahradit ocelovejma s nerezovou povrchovou úpravou apod. Prostě psotavit si doma takový auto bylo by nesmrtelný. Ale je to jen scifi... :D
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

HNLW453 píše:no ono by bylo nejlepší aby sis koupil auto tak aby ti ho poslali nesmontované. A´t ti pošlou prostě kontejner narvanej vším co by do toho auta dali s tím ať si to poskládáš sám. To by byla bomba! kabelové svazky drátů tenkých jak vlas nahradit pořádnýma kabelama. Platové matičky nahradit ocelovejma s nerezovou povrchovou úpravou apod. Prostě psotavit si doma takový auto bylo by nesmrtelný. Ale je to jen scifi... :D
Zase takové scifi to není....http://www.kaipan.cz/?page=ceny&lang=cz
OCTAVIA- ALH
borelli
Přispěvovatel

Příspěvek od borelli »

Dnes jsem čuměl na černé ovce, kde si nějaký maník koupil nové "auto" - Citroena Picaso. Třepání volantu u auta je vada ? Nikoliv, je to údajně vlastnost :-)

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097 ... erne-ovce/ - začíná to v čase 5:40

Takže auto od žabožroutů to asi nebude....
Octavia 2 08, TDI BLS DPF, ECU úprava TDIfun - EGR off, GT1646V, 324Nm/148 PS
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Dnes uz plati: cim novsie, tym horsie (wallbash)
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

proto u auta co má najeto 200 je mnohem větší pravděpodobnost že výrobní vadou netrpí než auto nový u kterýho se pak domůžu leda hovna.
Audi A8 3.0 TDI 171kw

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
abraham rad
Nováček

Příspěvek od abraham rad »

Dobrý den, chtěl bych přidat cvůj názor ohledně nových aut, za mě bych si nové auto nekoupil beru v potaz to, že při koupi nového auta mě během jednoho roku klesne tržní hodnota až o 25 procent z ceny.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“