Když jsem si kupoval před 6 léty ojetou Octavii v 1.9 TDI, ASV s rotačním vstřikovacím čerpadlem (nová stála neuvěřitelných 580.000,-Kč a to bylo v roce 2004 hromada peněz), které nenastartovalo jen když byla špatná nafta nebo baterie nebyla v kondici-moje asi nejlepší kára, tak jsem si říkal je třeba se posunout výše-koupit si něco lepšího..
Po té jsem si koupil nový vůz SUV Subaru Forester v dieslu,
říkal jsem si nové je nové! až následně jsem přišel na to jaké je to šlápnutí do hovna!
Problémy podobné, ale zástupce importéra, na to se neposkytuje záruka, na to se neposkytuje záruka, když nešlo nastartovat je to špatnou naftou za to my nemůžeme a táke to řešit nebudeme, tak mě to poučilo a již nikdy si nekoupím nový vůz!
Platit za výměnu oleje (5 W 30) standartní proběh 15.tis km 6500,-Kč, přední brzdy kotouče, desky a práce 15.000,-Kč (nejsou keramické) to je kurva vykořisťování a ještě poslouchat ty blbé kecy, že sz toho mají hovno !
Pokaď mohu doporučit, zapomeň na nový vůz a kup si raději nějakou prověřenou ojetinu, třeba Golfa V v provedení Variant v obstarožní ale prověřené motorizaci 1.6 (75.kw) benzín kolem, 2008 se dá koupit kolem 160.000,-Kč
Všechny nové vozy je hrozná ojebávka od Audi až po VW, všude se brutálně šetří, než koupíš tak ti na prodejně i vykouří, ale když vznikné problém tak tě vyvedou jako Švejka a budeš za pitomce (co by si chtěl za 400.000,-Kč-bezporuchovost) za chvíli se bude dělat blok motoru z tvrzeného plastu a výfuk z odpadních trubek..
Snad dobře vybereš.