čidlo oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kibi
Aktivista
Odpovědi: 0

čidlo oleje

Příspěvek od kibi »

zdar chlapi,

stalo se vám už někomu, že by KO čidlo hladiny oleje "zkratovalo" budíky? Dneska si tak sednu do auta, nastartuju a maxidot byla jak kolotoč, ručky se protočily, ukazatel km hlásil Error, display zhasl, stačil už jen hodit chybu Immo = nenastartoval jsem. Odpojil jsem bateriii, chvilku nechal, zapojil, auto nastartovalo, ale červená olejnička svítí jak vánoční stromek :) Oleje je dost, VAG hlásí KO čidlo oleje (předpokládám hladiny, ne tlaku oleje).

Budíky jsou naštěstí ok, ale překvaplo mne že dostali pecku. Zítra mrknu na čidlo hladiny oleje a vyčistím konektor. Jen abych nehledal, čidlo tlaku oleje je u Fabie ATD přesně kde? Díky.
FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky :D
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

no možná brutální zkrat a čidlo je na těle pro olejový filtr směrem k alternátoru
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

díky, alespoň nebudu tápat ;)

já čekal "studeňák" v budíkách, nebo to nejhorší "klasiku" kabelový svazek...ale po "resetu" baterkou vše funguje, jen olejnička svítí dál a VAG vidí chybu v čidlu....tohle mne dost překvapilo, hlavně mimo domov na placeným parkovišti, už jsem viděl Fabku zapřáhlou na laně (noteeth)
Power156
Aktivista

Re: čidlo oleje

Příspěvek od Power156 »

kibi píše:zdar chlapi,

stalo se vám už někomu, že by KO čidlo hladiny oleje "zkratovalo" budíky? Dneska si tak sednu do auta, nastartuju a maxidot byla jak kolotoč, ručky se protočily, ukazatel km hlásil Error, display zhasl, stačil už jen hodit chybu Immo = nenastartoval jsem. Odpojil jsem bateriii, chvilku nechal, zapojil, auto nastartovalo, ale červená olejnička svítí jak vánoční stromek :) Oleje je dost, VAG hlásí KO čidlo oleje (předpokládám hladiny, ne tlaku oleje).

Budíky jsou naštěstí ok, ale překvaplo mne že dostali pecku. Zítra mrknu na čidlo hladiny oleje a vyčistím konektor. Jen abych nehledal, čidlo tlaku oleje je u Fabie ATD přesně kde? Díky.
a jen doplnik cidlo hladiny je na vane :D
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

Power: na tuhle radu snad už ani nevím co napsat...už jen popsat, kde je vana :D
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

vana obvykle bývá mezi rameny a páskem u kalhot (noteeth)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
jozhyskoo
Nováček

Příspěvek od jozhyskoo »

Väčšinou jedny dvere od WC, vedla umyvadla :D
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

tak čidlo tlaku oleje vyměněno, po projetí paměti závad zůstává chyba 00562 / snímač hladiny/teploty oleje (G266)
30-00-přerušení n.zkrat na plus

což je divný protože čidlo G266 na hladinu oleje nemám (na spodku vany)

chyba samosebou nejde smáznout a na maxidotu na mne čumí červená olejnička.....napadá mne pouze to, že jsou tím jak budíky dostaly šlehu, tak se překodovaly, je to možné, nebo napadá někoho jiné možnosti??

dík
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

nakóduj je bez snímače jednou se mi stalo že po nastartování mi psali budíky něco jako španělštinu horní řádek červeně a moc věcí jim chybělo změnily se údaje jako dojezd ujetá vzdálenost a podobně a pak se to při druhým startu srovnalo..
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

jj překódovat a uvidíš.. je možné že se ty budíky nějak nakoply
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

Vici & Ladas: nakoduju je a uvidí se....to proč dostaly "pecku" se už asi nedozvím, ale beru to sportovně, je to jen technika :)
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

ja nedavno resil celkem podobny pripad. Kde altik prebijel cca 17V a odpalil cosi v budikach tak, ze neustale svitala a pipala cervena olejnicka.

Dalo mi celkem zabrat nez jsem na to prisel, vyzkouseno xcidel, rozmotany svazky :roll: ..
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

elektrika je vždycky svině :roll:

jinak kontrolka olejničky u mne vyřešena - překodovány budíky, v přizpůsobení vypnuto snímač hladiny oloeje a tadááá (u Fabia maxidotu rv. 2006 adresa přizpůsobení 39) je klid :)

jen při laborování jsem zkoušel jezdit s odpojeným snímačem tlaku oleje a světe div se, žádná kontrolka se nerozsvítí? jak je to možný?
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

musis to tocit nad 1500ot a to nekolik sekund, jinak mlci :D jako by to na volnobeh nedalo zadrit
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

prubnu to, ale jel jsem s odpojeným čidlem 12 km, tak si myslím že by olejnička na mne vyskočit měla :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“