Praskle rozvodove kolo cerpadla

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mareak
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Praskle rozvodove kolo cerpadla

Příspěvek od mareak »

Nejakou dobu jsem se chystal, ze si na sve marea weekend 2.4 TD vymenim vstrikovaci cerpadlo. Dnes jsem se k tomu diky peknemu pocasi odhodlal. Po odkrytovani rozvodu me cekalo nemile prekvapeni - na rozvodovem kole cerpadla kus chybel. Ulomek zustal zaseknuty za spodnim krytem rozvodu. Nechapu jak je mozne, ze nespadl na remen a ten ho nevtahl dal. Radeji na to nechci pomyslet. Roztrzeny remen, potkany motor atd. Nestalo se nic dokonce ani remen nejevil sebemensi znamky poskozeni. Jak dlouho jsem s tim jezdil netusim. Nepozoroval jsem nic a auto zrovna nesetrim. Vloni o prazdninach byl cely motor venku delal jsem rozvody, spojku a dvouhmotu.
Dal jsem nove kolo a remen jsem nechal puvodni je na nem cca 5000km.
Co na to rikate?Obrázek
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Remen by som vymenil pre istotu. Ked sa chrustal po hrane tej odlomenej remenice, tak sa mohol nacat. Volnym okom to nemusi byt vidiet. A cerpadlo si daval ake? Lucas alebo si to prerobil na Bosch?
mareak
Přispěvovatel

Příspěvek od mareak »

Remen jsem prohlizel dukladne a neni na nem videt nic co by me znepokojovalo. Je to 2.4 TD petivalec s cerpadlem Bosch a menil jsem ho za stejne. Jestli to bude mit nejaky efekt zjistim az zitra. To moje puvodni se mi proste jen "nejak nezdalo". Mozna to jenom zachtanilo motor od destrukce. Lucas byl jen v 1.9 TD. Tam o predelavce premyslim, ale zatim se mi nepodarilo sehnat cerpadlo za rozumnou cenu.
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“