ESP - v pravé zatáčce blokne kolo a blikne žárovka na př.des

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

2952
Nováček
Odpovědi: 0

ESP - v pravé zatáčce blokne kolo a blikne žárovka na př.des

Příspěvek od 2952 »

Při mírně utažené pravé zatáčce zlobí ESP:Blikne a zhasne, v tu chvíli silná "rána" zdá se od zadního pravého kola, jako by se zablokovalo...
Někdy jen mírné bliknutí a slabé přibrzdění, někdy-včera na mokru při pohodové jízdě vícečetné blikání bez silného brzdného účinku...

Passat B6 96 kW, typ 3BG....PD limuzína

Děkuji za nápad
MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

Proveď kontrolu snímačů na kolech zřejmě jeden dává špatný signál o rychlosti kola a ESP to vyhodnocuje jako problém a udělej základní nastavení snímaču zrychlení a snímače natočení volantu
2952
Nováček

Příspěvek od 2952 »

..tedy asi nejdříve VAGem?...udělej základní nastavení snímaču zrychlení - to se dělá jak? a snímače natočení volantu - to se dělá jak?..Omlouvám se, jsem elektrikář...Děkuji
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

něco dost podobného jsem tenkrát taky řešil. žádná chyba, snímače ok, nakonec stačilo vyhodit super gumy nankang a dát bridgestone a bylo po problému ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
filipos
Přispěvovatel

Příspěvek od filipos »

Jj, s tímhle jsem se neskutečně natrápil, vyměnil kdeco a nakonec to dělali gumy. Ač naprosto nepoškozené, stejný rozměr vpředu i vzadu...
michal.filip.dj
Přispěvovatel

Příspěvek od michal.filip.dj »

filipos píše:Jj, s tímhle jsem se neskutečně natrápil, vyměnil kdeco a nakonec to dělali gumy. Ač naprosto nepoškozené, stejný rozměr vpředu i vzadu...
Mám stejný problém, takže vyměnit kola? :D to je nějaké drastické když na autě jsou nové zimáky...
favo
blázen

Příspěvek od favo »

No levnější je ESP vypnout. :D
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od vynecht »

koukni jestli máš správně nafouknutý kola, mě to takhle zlobilo když sem měl jedno podhuštěny
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

Sharan 215/460, Octavia 190/460

Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

jj gumy made by china umí hodně taky jsem bojoval na dvou autech pak po radách zkušenějších jsem dal celý moje kola na skoušku a OK a tak se přezuli na jiné gumy a bylo po problému
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

Přesně tak, tenkrát jsem dal nový gumy made in china a esp zasahovalo v každej zatáčce, tenkrát jsem myslel že snad ani nedojedu domů, auto i neskutečně plavalo.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

favo píše:No levnější je ESP vypnout. :D
to když začne zima tak se na celou sezonu zapne ESP? zapínám pouze když je už něco na silnici,jinak zbytečné,pokud se pojede na suché vozovce a rozumně,ESP pouze čeká kdy na něho příjde řada,já co vím,tak tento systém byl vyvynut v severských zemich právě pro vodu,led a sníh,Co že?
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

tlačítko "ESP" není na zapnutí ESP, ale právě na jeho vypnutí.... novější auta už tam radši mají nápis "ESP OFF".....

ESP je stále zapnuto, vypnout se dá jen tím tlačítkem a pak svítí na budíkách kontrolka upozorňující na to že je ESP vypnuto

Jinak ESP je samozřejmě potřebné i na suchém povrchu, pokud bohužel přijde situace kdy může pomoct
favo
blázen

Příspěvek od favo »

miraspetrowski píše:
favo píše:No levnější je ESP vypnout. :D
to když začne zima tak se na celou sezonu zapne ESP? zapínám pouze když je už něco na silnici,jinak zbytečné,pokud se pojede na suché vozovce a rozumně,ESP pouze čeká kdy na něho příjde řada,já co vím,tak tento systém byl vyvynut v severských zemich právě pro vodu,led a sníh,Co že?
Tak tohle jsem ani při své inteligenci nepochopil, ale nevadí.
Řeší tu problémy s ESP ve spojení nekvalitními gumami a dotyčnému se zdálo drahé jít koupit zase nový gumy, tentokráte kvalitní a proto jsem navrhl levnější řešení, zmáčknout tlačítko na palubce a v klidu si ty levný gumy užít až do konce bez toho aby mu život otravovalo ESP.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od Vici »

no on si asi myslí že když zmáčkne tlačítko ESP že ti právě to esp jako zapne... tak si ho "zapíná" když je náledí a podobně...
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Jestli jo, tak měl až do teď velké štěstí.
Já to štěstí neměl a jak to dopadlo. :D
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“