Vyjetý motorový olej jako palivo - zkušenosti
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
nemám žádnou kárku na naftu...
Chtěl jsem nafotit sediment, ale fotky z mobilka nevyšli..
Ale je to dobré, vyšla z toho tmavěhnědá kapalina se zákalem. Tak zbývá jen domyslet filtraci nebo sedimentaci. Ale můžu vás uklidnit s dieslovým olejem to půjde taky a možná ještě snáz.
Ještě jsem navečer trošku laboroval, povytahoval jsem nějaké vzorky co se zdály na regále, že nevyšly a jsou pořád černé, milé bylo překvápko, že se to jenom zdálo. Když jsem to slil, byla to proti světlu průhledná tmavě hnědá kapalina. A na dně to správné "asfaltové" bahno. Stálo to tam tak 3 neděle.
V receptu co jsem se inspiroval psal, že to nechává odstát (v soudkách) 3 měsíce a tu srágoru ze dna chodí odevzdávat do sběrňáku. Asi to to bude opravdu nejlepší metoda filtrace. Je fakt, že když jsem měl soudek nafty (od pumpy) a zůstal v garázi nějak déle než na něj došla řada, vždycky byl na dně ještě pořádnej sediment. A asi s tím taky takhle bude nejméně sr... ní.
to bol asi tiez benzinovy olej ze.
ja mam tiez niekolko mesiacov stojace sudy s takou zmesou benzin diesel a nejaky prevod ale celkovy efekt je samozrejme cierny jak ropa. najblizssie dni vytiahnem teda z vrchu nejaky liter dva co z toho ostalo.
sedimentovanie je pekne ale ja mam najracej ked nalejem este teply ten olej, vtedy to tece rychlo
ja mam tiez niekolko mesiacov stojace sudy s takou zmesou benzin diesel a nejaky prevod ale celkovy efekt je samozrejme cierny jak ropa. najblizssie dni vytiahnem teda z vrchu nejaky liter dva co z toho ostalo.
sedimentovanie je pekne ale ja mam najracej ked nalejem este teply ten olej, vtedy to tece rychlo
no ja som otvoril tie sudy co lezali celu zimu a je to cierne jak ropa o to pokoj. objednal som teraz takuto srandu, uvidime co to povie na motorovy olej. http://goo.gl/7admqR