motor z nicoho nic zdochol

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
1ac0
Nováček
Odpovědi: 0

motor z nicoho nic zdochol

Příspěvek od 1ac0 »

tak v inom prispevku sa radim, co vsetko by potreboval motor po cca 192tisic km vymenit a co sa vcera nestane -idem, zaradena dvojka, skoro krokom a pred krizovatkou zrazu motor zdochol... (wallbash)

proste len tak....

vytiahnem klucik, znova zastrcim, skusam nastartovat, toci, toci a nic.

na palubovke obcas blika zhavenie (brzdovky svietia v poriadku), obcas zas po uvodnom zasvieteni a zhasnuti sa po chvili trvalo rozsvieti kontrolka airbagu. a obcas oboje naraz -aj blika kontrolka zhavenia aj svieti kontrolka airbagu.

skontroloval som poistky a vyzera, ze su v poriadku.

ostatna elektrika v poriadku funguje.

podla mna ozubeny nepreskocil a motor ako taky je v poriadku, aj ked neviem ako to spoznat. odhadujem to podla toho, ze pri pokuse o nastartovanie ma zvuk ako inokedy.

podozrievam nieco v elektroinstalacii.

netusi niekto kde by mohol byt problem? dik za kazdu radu.

auto: skoda octavia combi, 2001, 81kW, 5st, comfort, ~192tis. km
jayd
Přispěvovatel

Příspěvek od jayd »

mozna rele 109
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku

VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
maros4341
Aktivista

Příspěvek od maros4341 »

jayd píše:mozna rele 109
ak blika zhavenie tak RELE 109 urcite nie (LOL)
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

ventil N109 - sluzi na odstavovanie nafty do cerpadla.. da sa vybrat, zaslepit... ak nenastartujes tak je to nieco ine..ak nastartujes tak auto bude chodit v nudzaku kym si nekupis novy.. stoji 2700 vo VW alebo 480 v autotechne :DDD
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

každopádně bych to hodil na VAG, těžko říct jestli ta blikající kontrolka žhavení má souvislost s tím, že to nejede nebo ne, pokud by blikala hned po zapnutí zapalování, mohl by to být např. nastavovač množství v čerpadle, pokud se nerozsvítí vůbec bylo by to pravděpodobně relé 109, ale každopádně jako první to chce hodit na VAGa
1ac0
Nováček

Příspěvek od 1ac0 »

dik za tipy, zhanam niekoho s vag-om v ceskych budejoviciach :-))) autorizovany servis mi odkazal, aby som im auto u nich nechal, akosi si nenechali vysvetlit, ze je nepojadzne (rofl)

este co sa tyka tych kontroliek: po zastrceni a otoceni klucika do polohy 2 vyzera vsetko ok -rozsvietia sa klasicky vsetky kontrolky a za pipania postupne zhasinaju jedna za druhou ako si system skontroluje spravnu funkcnost. takze sa rozsvieti aj kontrolka zhavenia ktora po sekunde-dvoch zhasne aj kontrolka airbagu ktora po 3-4 sekundach zhasne. potom cca sekundu vyzera vsetko ok a tentokrat trvalo sa rozsvieti raz kontrolka airbagu, raz zacne blikat kontrolka zhavenia a niekedy oboje. na zblaznenie :?
maros4341
Aktivista

Příspěvek od maros4341 »

1ac0 píše:dik za tipy, zhanam niekoho s vag-om v ceskych budejoviciach :-))) autorizovany servis mi odkazal, aby som im auto u nich nechal, akosi si nenechali vysvetlit, ze je nepojadzne (rofl)

este co sa tyka tych kontroliek: po zastrceni a otoceni klucika do polohy 2 vyzera vsetko ok -rozsvietia sa klasicky vsetky kontrolky a za pipania postupne zhasinaju jedna za druhou ako si system skontroluje spravnu funkcnost. takze sa rozsvieti aj kontrolka zhavenia ktora po sekunde-dvoch zhasne aj kontrolka airbagu ktora po 3-4 sekundach zhasne. potom cca sekundu vyzera vsetko ok a tentokrat trvalo sa rozsvieti raz kontrolka airbagu, raz zacne blikat kontrolka zhavenia a niekedy oboje. na zblaznenie :?
tipujem to na problem v komunikacii po CANe - vadna niektora RJ alebo kabelaz
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
1ac0
Nováček

Příspěvek od 1ac0 »

maros4341 píše:
1ac0 píše:dik za tipy, zhanam niekoho s vag-om v ceskych budejoviciach :-))) autorizovany servis mi odkazal, aby som im auto u nich nechal, akosi si nenechali vysvetlit, ze je nepojadzne (rofl)

tipujem to na problem v komunikacii po CANe - vadna niektora RJ alebo kabelaz
elektriku podozrievam aj ja -uz som s nou mal problem, odpadla mi hadicka od zadneho stieraca a vytopilo mi to kabelaz vzadu za zadnymi kolesami pod kufrom, navyse to bolo v zime a trvalo mi cca tri tyzdne kym som si to vsimol -az ked mi zacalo byt divne, ze svetla v kufri nesvietia. opravovalo sa to pol dna a pol dna predtym sa to susilo handrami a fenom.
h0nza
Sběrač informací

VAG v CB

Příspěvek od h0nza »

VAG v CB maji leckde, ale podle me je nejlepsi zajet do Dasneho (Dasny), kde je na konci vesnice (dal od CB) po prave strane autoservis, kde mi vzdy VAG udelali na pockani, i kdyz tam meli treba rozdelane auto. Jinak telefony: 603 346 371 nebo 732 907 048. VAG mi take delali v Diesel servisu na Pekarenske ul. v prumyslove zone, blizko CSAD. Tam ale nemam telefon.
1ac0
Nováček

Re: VAG v CB

Příspěvek od 1ac0 »

h0nza píše:VAG v CB maji leckde, ale podle me je nejlepsi zajet do Dasneho (Dasny), kde je na konci vesnice (dal od CB) po prave strane autoservis, kde mi vzdy VAG udelali na pockani, i kdyz tam meli treba rozdelane auto. Jinak telefony: 603 346 371 nebo 732 907 048. VAG mi take delali v Diesel servisu na Pekarenske ul. v prumyslove zone, blizko CSAD. Tam ale nemam telefon.
dik za info :)
Honzee
Nováček

Příspěvek od Honzee »

Já měl taky problém, že mi motor chcípal a byl to ten elektromagnetickej ventil na čerpadle - je to ventil na vypínání motoru
1ac0
Nováček

Příspěvek od 1ac0 »

tak to vyzera na komplet cerpadlo... :-((
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“