mne to dymi podla toho aka zmes olejov je v nadrzi. ked je moc prevodovych tak dymi. cim cernejsi tym lepsie. starty su dymu na cele parkovisko. uplne citim jak si setci hovoria ze: hlavne ze ma chalan bavorak . raz pred zimou ked uz to bolo tak na hrane ze to nechytalo a uz som daval eter do sania mi jeden clovek hovori: chlape to mas trysky v piči, trysky v piči. uz za tepla (motor aj palivo) to je lepsie. cez den neni videt ze dymim. vnoci ako hovoris je v protisvetle videt dym. ale pokial to neni dymova clona tak ten za tebou to nevidi
a presne tak. nech dymi kym to jazdi tak lacno jak to jazdi
ľudia teraz idem meniť motorový olej 5w40, čiže budem mať nejakých po prefiltrovaní 4l, myslíte si, že keď to zmiešam s naftou a vyfritom, tak to bude nejako karbonovať, keď zmes bude obsahovať len 4l motoráča?
ja na motorak dymim ako besný,nehľade na to,že mi tie sadze v tom oleji vydrali špičky tak išli nové, ale ako som do toho pririedil čisté ATFko tak dymivost mizne pomaličky,teraz pôjdem na uplne čisté takže budem vediet povedat,ale zatial paráda,aj riedkejší je
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
ja uz som spravil nejaku tu nadrz odkedy som oskrabal tie vstreky a komorky. vysledok je taky ze auto chodi do 2000 otacok po meste pokial nejdem plny plyn. za ustalenej 50-60 idem tak na 1600 otacok. doteraz to nikdy tak nizko nejazdilo. radi to same tak ma tu nebite ze sa vozim pomaly na volnobeh. ale kedze je to klasicky automat s hydromenicom a miesto zotrvaku je 1 plech tak je podla mna skoro jedno jake ma otacky. pocitovo je urcite vykon v tych nizkych otackach lepsi.
jedina nevyhoda je ze ked prejdem tri krat cez mesto s otackami do 2000 tak potom ked raz pridam je za mnou doslova cerna dymova clona
tak isto odkedy sa filtruje cez vak nebadam ziadne postupne znizovanie vykonu z dovodu zanasania filtru v aute. takze za mna vak urcite plni ocakavanu funkciu
já už nad tím také přemýšlel, ale trochu jinak. Ono to samozřejmě musí jet jinak. Protože průběh hoření je určitě jiný. (v tomto smyslu výhodnější) Teoreticky by jsi se měl dostat i na nižší spotřebu, protože by měl mít litřík oleje o nějaký ten kJ víc oproti naftě. Ale asi to neklapne protože nebudeš ideálně spalovat. Problém tedy bude spíše ve špatném rozprášení a nedostatku vzduchu (možná i pomalejším prohořívání). Zkuste tam dát ty 2% acetonu co píšou emerické recepty. Jednak má tu vlastnost, že obecně činí uhlovodíky tekutější a jednak má nizounký bod varu, odpařením ihned po výtoku z trysky pomůže lépe rozprášit vstřikovaný olej. Nebo zkusit olej předehřát. Hořáky na WMO běžně používají předehřev. Bez něj je to jen o výrobě sazí. (co jsem se ptal).
Neměl jsem co dělat, tak jsem vymýšlel co s vyjeťákem...
Na zkoušku jsem vzal 0,5 litru, přidal do toho 5% acetonu (podle nějakého anglického fora) a nechal jsem to 3 nebo 4 týdny stát. Dneska jsem to přelil přes kávový filtr - nic se neusadilo, ve filtru taky nevypadá, že by něco zůstalo (když tam minimálně), je to pořád černé (olej z diesela), ale lépe to teče a nezůstává po tom takový ten černý film jako po čistém vyjeťáku - krásně to stače.
matoa píše:Som tu opet.
Takze Pegy 1.9d od poslednej dekarbonizacie najazdil 1500km a znova zacal dymit a siel s vykonom dole. Takze po rade clena fora som nasiel temu o prevrtani predkomorky. Boli tam rozne variacie ale ja som skusil tusim 7mm alebo 7,5mm vrtak hlavne kvoli tomu aby sa mala kde opret podlozka pod tryskou. Samozrejme to spravadzalo opet vodne dekarbonizovanie a po ukonceni a nastartovani aj vymena oleja za shell. Motor ide bez problemov, aspon zatial -+ 2000km, dym iba pri starte za tepla na volnobehu nic, pri zatazi cierny az modry. Momentalne riedene 1:1 +5% N95 2% aceton a vif.
Momentalne riesim dilemu kedze mam na ruke jednu e28 s dobrym motorom M21, 524td s mechanickym cerpadlom. Kedysi som mal 324td s el. cerpadlom a tam som sa to bal liat. Myslite ze by to bol hodny motor? Hlavne ohladom na karbonizaciu predkomorky, zhavice, piestne kruzky, cerpadlo a aka je tak priblizna zivotnost motora. Vsimol som si tu jednu 525tds e39 ktory ma takmer identicky motor len pod oznacenim M51, nejake zistene problemy?
Dani z PHM zdar.
tryska, nevycistena, vycistenu nemam odfotenu
zakarbonizovana predkomorka
vycistena predkomorka
prevrtana predkomorka, predtym diera 5,5mm teraz 7-7,5mm
zhavice vycistene, zas jeden zly
Ted jsem prohlídl pořádně to co zbylo z motoru viz tady blíže: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 6&start=15
Nevím jaká dírka je tam původně, ale v těch předkomorách jsou díry tak 8-9 mm když se podívám pod úhlem tak je vidět naskrz. (sundaná hlava)
A připadá mi to že je zkoušel provrtat i zespoda, nebo tím vrtákem vytahoval špony. Pro ty kdo nečetl odkaz tak předkomory jsou nafouklo - povylezlé do spalovacího prostoru a zatlučené do pístů.
Pegy znova dymil.. Znova zhodenie vstrekov, cistenie, prevrtanie 8-8,5mm vrtakom hadam to bude OK. Momentalne najazdil do cistenia 2500km takze pomaly sa to zlepsuje(oproti predchadzajucim 1000km). Momentalne uz je doma bmw 524td ktore trocha samo o sebe dymy troska na modro, tesne pred EK takze potom sa bude liat aj do tohoto. Najlepsie by bolo skontrolovat aj tuto tie trysky ale nechce sa mi riesit 6 valcov a napikacu pristup + kto vie ci by sli vytiahnut..
aby to nedopadlo taky tak, ale nejelo to špatně, a i ten traktorovitej zvuk nebyl nejhorší... já to krmil měřo/vyfrit 1:1, kdybych to býval věděl, tak bych tam nelil takové kvalitní palivo... já už ten motor od JZĎáka tak koupil. A ještě frajer tvrdil, že to má nějakou jinou vačku. Ale je fakt, že to táhlo úplně od spodu a ten "turboefekt" to nemělo. Jestli to bylo fakt tou vačkou nebo tím, že to předělal na přímovstřik netuším.
Jak se to chová u tebe?
Pezot 1.9d bez problemov, motor sa stisil a mozno pridalo krutak v nizkych otackach. Starty super, pokedy su ok zhavice. Uvidime co nato povie bramora(bmw).