Čus dieslácí
Leon 81kw kat, egr, tlumič off -> včera jsem auto vytočil do velkých otáček a zvuk se změnil v jakoby vysavač, pokaždé když sešlápnu plyn má to tenhle zvuk... dneska jsem nastartoval a po chvilce jsem slyšel jakoby se něco seplo a zase naskočil ten hnusný zvuk. .. vůbec nevím čim to muže byt prosim o radu. Předem díky za rady.
To co se "seplo" bych viděl na zavření EGR (po chvíli klapání na volnoběh se zavře), ale když píšeš, že je zaslepený... Přesně tohle mi to dělalo se starým turbem a ještě nezaslepeným EGR, turbo houkalo a po chvíli provozu na volnoběh se zavřel EGR a bylo slyšet jak se pomalu roztočilo turbo.
Pokud by bylo praskle nebo netesne vedeni vzdcuchu za turbem směr do motoru tak by mu to nejspis padalo do nouzaku ne? A co třeba sání není tam něco spatne...netesnost nebo filtr ko. nebo něco jiného???......
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Tak dneska jsem byl u kamose na vagu a tam jsme zjistili - netesnost mezi turbem a motorem... velká hodnota plniciho tlaku... ale celý dopoledne jsem se v tom hrabal a zadnou netesnost jsem nenasel ... ???????