Vibrace Passatu 96kW

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

maslik
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Vibrace Passatu 96kW

Příspěvek od maslik »

Zdravim, potreboval bych nejake rady. Vlastnim Passata TDi 96kW a vibruje mi. Vibrace se prenaseji do celeho vozidla. Pri volnobehu kdyz pridam plyn, tak se zmeni akorat frekvence vibraci, napriklad do volantu. Passat by mel mit najeto 165tis (overovano v autorizaku v zahranici a pak na zaznamech z stk). Menil jsem silentbloky na motoru, komplet spojku a nic nepomohlo. Nejvetsi vibrace jsou za studena, po ohrati motoru se to zmirni! Resil toto nekdo? Kde bych mohl najit problem... P.s.: Jeste bych rekl, ze motor dost skace, oproti rotacce, co jsem predtim mel.
jordee_23
Aktivista

Re: Vibrace Passatu 96kW

Příspěvek od jordee_23 »

maslik píše:Zdravim, potreboval bych nejake rady. Vlastnim Passata TDi 96kW a vibruje mi. Vibrace se prenaseji do celeho vozidla. Pri volnobehu kdyz pridam plyn, tak se zmeni akorat frekvence vibraci, napriklad do volantu. Passat by mel mit najeto 165tis (overovano v autorizaku v zahranici a pak na zaznamech z stk). Menil jsem silentbloky na motoru, komplet spojku a nic nepomohlo. Nejvetsi vibrace jsou za studena, po ohrati motoru se to zmirni! Resil toto nekdo? Kde bych mohl najit problem... P.s.: Jeste bych rekl, ze motor dost skace, oproti rotacce, co jsem predtim mel.
bez diagnostiky tazko takto. ale moznych pricin viac.
jedna mize byt aj vacka ko.
GIV var asz 4mot upraveny
priwi
Přispěvovatel

Příspěvek od priwi »

Jakou jsi dal značku silentbloků? A klepe se ti na volnoběh hodně výfuk? Může bejt špatnej vlnovec. Jinak mně na B5 81kW taky vibruje na volnoběh, ale i při vyšších otáčkách to cejtim jak v kastli, tak ve volantu (a duní to :( ). Silentbloky mám Löemforder, ale čeká mě ještě spojka, tak to zatim neřešim.
VW Passat Variant B5, 1.9 TDi 81kW (AFN), r. v. 1999
maslik
Sběrač informací

Příspěvek od maslik »

Vyfuk jsem kontroloval na zvedaku. Silentbloky tam jsou Lonfeld. Zkusim jeste zkontrolovat vstriky.
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

dvouhmota???
maslik
Sběrač informací

Příspěvek od maslik »

Vyměňoval jsem komplet spojku od Luku: setrvačník, spojkové ložisko, přítlačák, lamelu. Problém je stálé stejný.

Když vymáčknu spojku, tak jsou vibrace. Když přidám plyn, s vymáčklou spojkou, tak jsou vibrace rychlejší. Přenáší se to do celého vozidla. Docela znatelné vibrace jsou na hlavě řadicí páky. Vibrace jsou cítít na volnoběh do celého vozidla, za jízdy pouze do hlavice řadicí páky.

Zde jsem koukal na vstřiky, ale nerozumím hodnotám (za teplého motoru to na 4 válci lítalo 0.33 - 0,45):
Obrázek

Ještě můžeme zauvažovat nad teorií, že vozidlo bylo bourané, poněvadž v roce 2012 jsou nové rozvody, nové čelní sklo, klimakopresor se rozsypal z důvodu nárazu, je nová přední kapota...

Nějaké rady?
patrik.kloucek
Aktivista

Pokud to vybruje jak popisujes tak to pochazi od neceho co se porad toci.To zacalo delat z niceho nic nbo jsi to tak koupil???
ty davky na 2 a 4 valci jsou mimo..hlavne na tom 4. Jenotka se snazi dorovnavat davku paliva tak aby motor sel kultivovane.Duvod?Nizsi tlak ve valci treba....Co tyvstriky?
maslik
Sběrač informací

Příspěvek od maslik »

právě že koupil, s tím, že vyměním dvouhmotu a je to v poho! Ale není.
Shodnem se na tom, že to musí pocházet z motoru nebo jeho komponentů. Komponenty kontrolovány a vše se zdá v pohodě. Takže zkusím někoho, kdo vyndá vstřiky a zkontroluje. Souhlas?!
patrik.kloucek
Aktivista

no zkus to,ale moc tomu neverim.Ta vyssi davka tam myslim neni kvuli tomu ze by byl vadnej vstrik. Mas nekoho kdo ti to udela a popr je sesteluje?Mam pocit ze to zrovna neni lacinka.osobne pokud bych to chtel vyzkouset tak si ten vstrik pujjcim a na diag.hned uvidim jestli se to zmeni.
Co treba vacka?Kolik to auto ma namotano?
maslik
Sběrač informací

Příspěvek od maslik »

auto ma overenych 165tis (do roku 2008 serviska + autorizak VW, pote STK). O vačce jsem taky už slyšel... A dokonce bych řekl, že je i vyšší spotřeba (hodně těžce jezdím pod 7 litrů).
patrik.kloucek
Aktivista

hmm to neni moc.
vyssi spotreba by ukazovala na vstriky.Kouri to?Jak to bezi na volnobeh?
Osobne tak bych asi zacal vstrikama pujcit zkusit popr. nechat seridit.Pokud by to bylo bez zmeny pokracoval bych asi tou vackou....
maslik
Sběrač informací

Příspěvek od maslik »

Nekouri, motor bezi v celku normalne, akorat ma hrubsi zvuk. Zkusim nechat sundat palici a zkontrolovat. Zatim diky
maslik
Sběrač informací

Příspěvek od maslik »

Zatím jsem nechal zkontrolovat rozvody. Ty byly mírně pohnuté na vačkovém kole?! Údajně tam byly dány bez přípravku. To opět nepomohlo. Ale vysledoval jsem jednu věc:

Když je motor studenej, tak auto vibruje. Když je motor teplej a třeba dostane za "uši" (ale není podmínkou), tak vibrace jsou podstatně menší. Nedělají toto vstřiky???
candee
Sběrač informací

Příspěvek od candee »

ja som mal na predoslom aute s motorom 96kw problem s netesnymi a spinavymi vstrekmi a skor to vibrovalo za tepla od tych 70-80 stupnov, po pretesneni a vycisteni v ultrazvuku + potom to bezalo na cistic asi hodinu tak tieto prejavy zmizli...
adi
Aktivista

Příspěvek od adi »

tlak paliva je ok?egr je ok?kat neni pricpany?
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“