Vibrace Passatu 96kW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Vibrace Passatu 96kW
Zdravim, potreboval bych nejake rady. Vlastnim Passata TDi 96kW a vibruje mi. Vibrace se prenaseji do celeho vozidla. Pri volnobehu kdyz pridam plyn, tak se zmeni akorat frekvence vibraci, napriklad do volantu. Passat by mel mit najeto 165tis (overovano v autorizaku v zahranici a pak na zaznamech z stk). Menil jsem silentbloky na motoru, komplet spojku a nic nepomohlo. Nejvetsi vibrace jsou za studena, po ohrati motoru se to zmirni! Resil toto nekdo? Kde bych mohl najit problem... P.s.: Jeste bych rekl, ze motor dost skace, oproti rotacce, co jsem predtim mel.
Re: Vibrace Passatu 96kW
bez diagnostiky tazko takto. ale moznych pricin viac.maslik píše:Zdravim, potreboval bych nejake rady. Vlastnim Passata TDi 96kW a vibruje mi. Vibrace se prenaseji do celeho vozidla. Pri volnobehu kdyz pridam plyn, tak se zmeni akorat frekvence vibraci, napriklad do volantu. Passat by mel mit najeto 165tis (overovano v autorizaku v zahranici a pak na zaznamech z stk). Menil jsem silentbloky na motoru, komplet spojku a nic nepomohlo. Nejvetsi vibrace jsou za studena, po ohrati motoru se to zmirni! Resil toto nekdo? Kde bych mohl najit problem... P.s.: Jeste bych rekl, ze motor dost skace, oproti rotacce, co jsem predtim mel.
jedna mize byt aj vacka ko.
GIV var asz 4mot upraveny
Jakou jsi dal značku silentbloků? A klepe se ti na volnoběh hodně výfuk? Může bejt špatnej vlnovec. Jinak mně na B5 81kW taky vibruje na volnoběh, ale i při vyšších otáčkách to cejtim jak v kastli, tak ve volantu (a duní to
). Silentbloky mám Löemforder, ale čeká mě ještě spojka, tak to zatim neřešim.

VW Passat Variant B5, 1.9 TDi 81kW (AFN), r. v. 1999
- patrik.kloucek
- Aktivista
Vyměňoval jsem komplet spojku od Luku: setrvačník, spojkové ložisko, přítlačák, lamelu. Problém je stálé stejný.
Když vymáčknu spojku, tak jsou vibrace. Když přidám plyn, s vymáčklou spojkou, tak jsou vibrace rychlejší. Přenáší se to do celého vozidla. Docela znatelné vibrace jsou na hlavě řadicí páky. Vibrace jsou cítít na volnoběh do celého vozidla, za jízdy pouze do hlavice řadicí páky.
Zde jsem koukal na vstřiky, ale nerozumím hodnotám (za teplého motoru to na 4 válci lítalo 0.33 - 0,45):

Ještě můžeme zauvažovat nad teorií, že vozidlo bylo bourané, poněvadž v roce 2012 jsou nové rozvody, nové čelní sklo, klimakopresor se rozsypal z důvodu nárazu, je nová přední kapota...
Nějaké rady?
Když vymáčknu spojku, tak jsou vibrace. Když přidám plyn, s vymáčklou spojkou, tak jsou vibrace rychlejší. Přenáší se to do celého vozidla. Docela znatelné vibrace jsou na hlavě řadicí páky. Vibrace jsou cítít na volnoběh do celého vozidla, za jízdy pouze do hlavice řadicí páky.
Zde jsem koukal na vstřiky, ale nerozumím hodnotám (za teplého motoru to na 4 válci lítalo 0.33 - 0,45):

Ještě můžeme zauvažovat nad teorií, že vozidlo bylo bourané, poněvadž v roce 2012 jsou nové rozvody, nové čelní sklo, klimakopresor se rozsypal z důvodu nárazu, je nová přední kapota...
Nějaké rady?
- patrik.kloucek
- Aktivista
- patrik.kloucek
- Aktivista
no zkus to,ale moc tomu neverim.Ta vyssi davka tam myslim neni kvuli tomu ze by byl vadnej vstrik. Mas nekoho kdo ti to udela a popr je sesteluje?Mam pocit ze to zrovna neni lacinka.osobne pokud bych to chtel vyzkouset tak si ten vstrik pujjcim a na diag.hned uvidim jestli se to zmeni.
Co treba vacka?Kolik to auto ma namotano?
Co treba vacka?Kolik to auto ma namotano?
- patrik.kloucek
- Aktivista
Zatím jsem nechal zkontrolovat rozvody. Ty byly mírně pohnuté na vačkovém kole?! Údajně tam byly dány bez přípravku. To opět nepomohlo. Ale vysledoval jsem jednu věc:
Když je motor studenej, tak auto vibruje. Když je motor teplej a třeba dostane za "uši" (ale není podmínkou), tak vibrace jsou podstatně menší. Nedělají toto vstřiky???
Když je motor studenej, tak auto vibruje. Když je motor teplej a třeba dostane za "uši" (ale není podmínkou), tak vibrace jsou podstatně menší. Nedělají toto vstřiky???