Co dovede Castrol

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pmmoto
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pmmoto »

misoVW píše:a z cieho by to bolo? (LOL) :-D
(noteeth) (noteeth) doufám, že to tam nemá z mojeho.. (LOL)
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Odvzdušnění je na každe převodovce a ma každym diferencialu, kdyby tam nebyl tak tlak vzduchu při zahřatí převodovky bude zpusobovat prolínání oleje a v horším připadě muže vytlačit gufera.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
pasa
Přispěvovatel

Příspěvek od pasa »

Tak jsem pánové trchu zapátral co vůbec do těch motorů lejeme a co nám tam lejou v auth servisech a docela jsem v šoku,všechno co sem jde je dovoz z Polska a jisté zde doporučené zdroje nevyjímaje.Dokonce jsem byl v šoku když jsem na vlasní oči viděl jak v jdenom nejmenovaném prestižním auth servisu při první garančce dali fitr od fi filtron a naůčtovali originální náhradní díl.Nechám si asi poslat olej z německa,na všech baleních i na sudech co se dostanou k nám je made in EU.Co to má znamenat?
A4 8K5
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

supermuf0090 píše:
supermuf0090 píše:
Huml píše:todle je teda benzín, tam to trpí o dost víc, jen jsem to sem chtěl hodit, protože u jiných olejů krom Castrolu jsem se s tím nesetkal, s tak nadměrnou karbonizací, neřekl bych kdyby to dělalo takovej ten hnusnej hnědej povlak, ale todle dělá vrstvy karbonu a ty pak padaj do vany a zbytek už myslím nemusím dodávat, jinak najeto to má asi 250000km.
uplne stejny problem jsem resil dnes na O1 1.8 T 6 let jezdila na castrol motor je zasranej jako krava coz je vyditelny uz prostym pohledem do motoru vyckem na ventilovym výku auto je na prodej takze jsem udelal pruplach a snad se to zlepsi , ale uplne stejna zavada po startu hasla kontrolka , po nekolika kilometrech se rozsvitilo mazani a na maxidotu napis STOP po restartu motoru zase ok
po pruplachu je to jeste horsi , takze vana pujde dolu
závada odstraněna z koše jedna hrst karbonu a z vany druhá :)
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

janeba píše:Převážná vetšina olejů je z jedné rafinérky,jestli si někdo bláhově myslí že každá značka má svoji,tak se šeredně plete,jsou to konsorcia a lepěj akorát jiný štítky,a když supermuf změří tlak obyčejným manometrem tak ten hlása jakej tlak
No jo, jenže až polovina oleje jsou přísady. Kdysi jsem používal Titan MC , bylo to dobrý, až jsem si po jedné výměně všiml trochu sjetý vačky - výroba byla přemístěna do Polska a místo 1l oleje udělali 2. Jestli to dělají podobně s Castrolem...
G3 Variant synchro
skramo
Přispěvovatel

Příspěvek od skramo »

Mám dotaz a nechce se mi zakládat nové téma. Čeká mě výměna oleje a výměna turba a chtěl bych před výměnou propláchnout motor nějakým přípravkem. Nejsem si ale jist, jestli tím neudělám víc škody než užitku, motor má tak 300 000, takže nějaký karbon tam určitě je a tím proplachem se karbon uvolní a ucpe mazací kanálky a je zaděláno na průser. Máte s tím nějaké zkušenosti?
Dík za názory
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

skramo píše:Mám dotaz a nechce se mi zakládat nové téma. Čeká mě výměna oleje a výměna turba a chtěl bych před výměnou propláchnout motor nějakým přípravkem. Nejsem si ale jist, jestli tím neudělám víc škody než užitku, motor má tak 300 000, takže nějaký karbon tam určitě je a tím proplachem se karbon uvolní a ucpe mazací kanálky a je zaděláno na průser. Máte s tím nějaké zkušenosti?
Dík za názory
jestli neni ten motor extreme zakarbonovanej a funguje tak jak ma , tak tomu neublizis jinak tech pripravku je spousta , prida se to do staryho oleje necha se to vrkat , a veskere ty drobne casti ktere to rozpusti by meli skončit v olejovym filtru
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
janeba
Sběrač informací

Příspěvek od janeba »

Sundej vanu a koukni jak to vypadá,to je nejlepší kontrola a nic to nestojí a rovnou i pod víko.
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Já sem zkusil Mobil 1 a už nic jinýho nechci...ještě dodám že sem měl "čest s Divinolem a to sem koukal " i ten držák peugeot 1.8D skučel a zvučel a nejel chudák tak sem ho vypustil a kámošem " mechanikem sme se málem rozkmotřily (noteeth) prej to je dobrej olej to stačí
jinak nemám laboratoř ale zkouším olej promnout mezi prsty a ten divinol byl po tisíci jako brus pasta zato Mobil je po 8 sice černej ale vlastnosti kousek horší než novej a dodám že i ten obtokáč začal "plynule" plnit , olej nevzlíná kolem víka a kolem vany ... mám R5 Tdi A6 103kw
Naposledy upravil(a) A6TDI dne 04 pro 2009, 11:12, celkem upraveno 5 x.
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Repsol 5W40... bezproblemovy olej splnujuci specifikaciu 505.01
zatial mam z neho subjektivne najlepsi pocit... predtym som lial Castrol (TXT, Magnatec, Edge)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Andy-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Andy-CZ »

Já měl teď auto v servisu a nalili mi tam olej CASTROL PROFESSIONAL B4 5W30 505.01, ale ten olej vůbec neznám a nikde sem ho neviděl. Máte s ním už někdo zkušenost? Jak je na tom s kvalitou?
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
janeba
Sběrač informací

Příspěvek od janeba »

To bude Castrol SLX3,akorát se jinak jmenuje,do dílen se jmenuje jinak,co se prodává na benzínkách je jinak a velkoodběratelé taky jinak,jinak je to jedno a to samé,prostě germáni (wallbash)
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

A6TDI píše:Já sem zkusil Mobil 1 a už nic jinýho nechci...ještě dodám že sem měl "čest s Divinolem a to sem koukal " i ten držák peugeot 1.8D skučel a zvučel a nejel chudák tak sem ho vypustil a kámošem " mechanikem sme se málem rozkmotřily (noteeth) prej to je dobrej olej to stačí
jinak nemám laboratoř ale zkouším olej promnout mezi prsty a ten divinol byl po tisíci jako brus pasta zato Mobil je po 8 sice černej ale vlastnosti kousek horší než novej a dodám že i ten obtokáč začal "plynule" plnit , olej nevzlíná kolem víka a kolem vany ... mám R5 Tdi A6 103kw
Souhlas, i s tím Divinolem. Chce to oleje nejen měnit ale s nimi jezdit a občas dát na rozbor. Chápu, že levného oleje se prodá víc a pokud se něco stane, je to prostě opotřebením.
G3 Variant synchro
janeba
Sběrač informací

Příspěvek od janeba »

Berem castrol v tis. litrech za rok,auta maj i 45o tis. TDI a kolem 250 tis. benzínové,když dělám motor tak je uvnitř nádherně čistej a žádnej karbon,ani nějaký znatelný opotřebení,ojniční i hlavní ložiska super,vše odpovídá počtu kilometrů,a že na záchrance to nikdo nešetří,studený to dostane pod ocas,rozpálený to hnedle chcípnou a motory držej,nikdy se nestalo,že by byl vylágrovanej nebo něco podobnýho,oleje měníme pravidelně po 15tis. kilometrech.Jedinej záser je s těma T5,ale těm nepomůže ani svěcená voda.
Cupra R
Přispěvovatel

Příspěvek od Cupra R »

zdarec vždycky jsem používal Castrol a nikdy jsem žádnéj problem neměl.ted mám v současné době Tdi 81 kW a žádny problem je tam nalitej castrol 5W 40 Edge Turbo Diesel.je teda pravda že měním olej u sveho auta klidně i o 2000km driv nez je psano.Ale z Castrolem jsem problem nikdy nemel.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“