Tuhne pohyb stěračů

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pavel další
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Pavel další »

Zkušenější kamarádi-BINGO ! Věděli jste to přesně-osky v domcích natvrdo. Odkrytování šlo nakonec jako po másle-metoda podle Matrixe-od kraje -od okna vypáčit nahoru a pak už to jede. Mechanismus stěračů s motorkem ven nebyl problém - pár šroubků a konektor motorku. pak přišlo zděšení:jedna oska se točila jen hrubou silou ale šla rozhýbat, pak vyloupnout kul. čepy a osu jsem roztočil,uvolnil segrovku a oska šla za pomocí uvolńov.spreje a neustálého protáčení ven. Vysekat z domku sajrajt, oleštit osku dát ji zpátky. Ale ta druhá ta se pootáčela už jen asi 45st. Upnul jsem ji ve svěráku(tu její packu),a silou točil pákovým mechanismem, promazával, prolíval... až se osa otáčela, ale při vytahování z domku vyjela ven i jedním bronz.futrem,tak bylo kouslé. Opět vysekat usazeniny, oleštit, naplnit tukem, nasadit, skompletovat. Futro nakonec z osky povolilo (uvolń.sprej atd,nasazení do domku a otáčení a povolilo). výsledek: švýcarský hodinky jdo ztuha proti mojím stěračům a vypadalo to beznadějně. Tedˇmě mrzí že jsem to pro ostatní potencionální nešťastníky nenafotil. Tímto díky DPwF, zkušenějším a ochotným. A ostatní - nebát se toho.
SUP II Combi, TDI CR, MR2013, 103kW, CFFB
OII combi, TDI Elegance, MR2006, 77kW, BJB
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

Tak to šlo, vidíš... Psal jsem ti : Nebát se.
TDi
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Blahopřeju a chválím za neodkládání a akční řešení problému :-D.

Tak to má být.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
Jim
Site Admin

Příspěvek od Jim »

včera jsem na svý O1 řešil to samý, v servise promazali a jede jak víno... :)
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300
Obrázek
Milos Beranek
Přispěvovatel

Příspěvek od Milos Beranek »

Mel jsem uplne stejny problem.Sterace se mi zpomalovaly,az se mi zastavily uplne.Stahnout z tisicihranu jsem je musel stahovakem,ten plast uz sel v pohode - pomalu a po kouskach.Rozdelavani mechanizmu byla taky sranda (wallbash) ,musel jsem to od sebe vymlatit palici!!
Pak jsem vse obrousil,napatlal vazelinou,dal dohromady a chodi to jako novy ;)
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Matrix píše:Já to měl zasekané tak, že to nešlo ani demontovat a promazat, tak sem na http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... .955.603+c koupil zcela nový originál za 701,- je to prý už to novější provedení, kde by se to stávat nemělo, tak snad už mám pokoj.
Nyní dokonce za 662,-
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Jendaa
Nováček

Příspěvek od Jendaa »

Nemysli si že tam ta vazelína vydrží věčně, dělal jsem to před rokem a před týdnem jsem je prevenivně před dovolenou rozebral a vazelína pryč :o , takže už vím že se bude jednat o každoroční činnost. :(
VW Sharan family 1,9 PD 85 kW r. 2002
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

To si ale snad nikdo nemyslí...
TDi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“