Tuhne pohyb stěračů
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
Pavel další
- Přispěvovatel
Zkušenější kamarádi-BINGO ! Věděli jste to přesně-osky v domcích natvrdo. Odkrytování šlo nakonec jako po másle-metoda podle Matrixe-od kraje -od okna vypáčit nahoru a pak už to jede. Mechanismus stěračů s motorkem ven nebyl problém - pár šroubků a konektor motorku. pak přišlo zděšení:jedna oska se točila jen hrubou silou ale šla rozhýbat, pak vyloupnout kul. čepy a osu jsem roztočil,uvolnil segrovku a oska šla za pomocí uvolńov.spreje a neustálého protáčení ven. Vysekat z domku sajrajt, oleštit osku dát ji zpátky. Ale ta druhá ta se pootáčela už jen asi 45st. Upnul jsem ji ve svěráku(tu její packu),a silou točil pákovým mechanismem, promazával, prolíval... až se osa otáčela, ale při vytahování z domku vyjela ven i jedním bronz.futrem,tak bylo kouslé. Opět vysekat usazeniny, oleštit, naplnit tukem, nasadit, skompletovat. Futro nakonec z osky povolilo (uvolń.sprej atd,nasazení do domku a otáčení a povolilo). výsledek: švýcarský hodinky jdo ztuha proti mojím stěračům a vypadalo to beznadějně. Tedˇmě mrzí že jsem to pro ostatní potencionální nešťastníky nenafotil. Tímto díky DPwF, zkušenějším a ochotným. A ostatní - nebát se toho.
SUP II Combi, TDI CR, MR2013, 103kW, CFFB
OII combi, TDI Elegance, MR2006, 77kW, BJB
OII combi, TDI Elegance, MR2006, 77kW, BJB
-
Milos Beranek
- Přispěvovatel
Mel jsem uplne stejny problem.Sterace se mi zpomalovaly,az se mi zastavily uplne.Stahnout z tisicihranu jsem je musel stahovakem,ten plast uz sel v pohode - pomalu a po kouskach.Rozdelavani mechanizmu byla taky sranda
,musel jsem to od sebe vymlatit palici!!
Pak jsem vse obrousil,napatlal vazelinou,dal dohromady a chodi to jako novy
Pak jsem vse obrousil,napatlal vazelinou,dal dohromady a chodi to jako novy
Nyní dokonce za 662,-Matrix píše:Já to měl zasekané tak, že to nešlo ani demontovat a promazat, tak sem na http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... .955.603+c koupil zcela nový originál za 701,- je to prý už to novější provedení, kde by se to stávat nemělo, tak snad už mám pokoj.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km