Octavia 2.0 Tdi chrastí při startu-spojka?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

creater
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od creater »

Ano, koupilo se to s tim, že je špatný starter.. jinak by to odpovídalo, že by byl setrvák menší, ale zase všude je, že lamela na 240 spojku má 23 zubů a na 230 jich má 28..
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

Kašlem na to, zítra to rozhodím a uvidíme co tam vlastně je, díky za rady :)
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

pokračování, auto se rozebralo, zuby setrváku jsou načnutý, je tam daná jednohmota Valeo, ale podle čísel co jsou na dílech to najde jen číslo přítlačáku a to sedí na 1.9 Tdi 6ti kvalt.., průměr lamely sedí - 240mm, z čísel na setrváku nenajde google nic :? je možný, že by to byla komplet spojka na 1.9 (napadá mě fabie RS mělo 240mm a 23 zubů) nemůžete mi někdo změřit průměr setrváku prosím z 2.0 16v Tdi?Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

těžko říct co tam někdo nabastlil - hele, já bych si objednal novou sadu co tam má být, opatrně vybalit a porovnat to, tu pak můžeš vrátit, my to tak běžně děláme, jen je třeba nepotrhat a nezaprasit krabici
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

byl jsem poměřit v kelly, dvouhmota má průměr 287mm a tohle je 285mm, je možný, aby 2mm na průměru udělali tohle? je mi jasný, že to skončí výměnou za dvouhmotu, ale děsím se toho, až to tam dám a bude to stejný a po pár startech bude setrvák vypadat takhle... mě z toho auta je*ne
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

to asi ne, 2mm rozdil na prumeru je vlastne 1mm na vyšce zubu řekněme, problém bude někde jinde..
není ta převodovka z něčeho jiného - jakej ma kod ?
jestli jako celkově starter pak není uloženej jinka než ma byt....jinak nevim teda..
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

převodovka je tam kód LNZ,podle kodu Audi A3 sportback, v oktávce by měla být GRF,KNS ale třeba spojková sada je stejná na GRF, KNS i LNZ..
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

to fakt nevím :( to spíš poradí Ladas, Huml atd...
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

jojo, stejně děkuji, zkusím ji asi hodit do kufru a porovnat ji jedině někde na vrakovišti, někde jsem zahlédl v kelly, že LNZ by měla být skříň na start-stop system a ta by měla tutově jiný starter... tak jestli nefouká vítr spíš odsud, než od spojky...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

je to možný no, proto jsem ti psal že by bylo dobrý se dopátrat toho kdo na tom dělal předtím...
třeba odešla převodovka, tak sehnal jinou co vypadal stejně a není, nevím no, pak to už nebyla vůle ani finanční síla řešit tak to prodali :roll:
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

jojo, tak nějak to vypadá, auto koupený v bazaru, převodovka měněná určitě, byla popsaná z vrakoviště - 2.016v Tdi,vyražený kod LNZ, teď ještě se podle něčeho dopátrat, jestli je opravdu rozdíl LNZ - a třeba KNS co se dávala do oktavky. nic jinýho mě už taky nenapadá, startery vyzkoušeny 3 a setrvák taky vypadá nakonec, že by tam mohl sedět, tak už jen ta poloha starteru
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

dej sem číslo starteru a kod motoru a převodovky
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

kód motoru BKD, převodovky LNZ, starter LUCAS LRS01674. děkuji :)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

máš t kody ověření na tom autě, nehrabeš se v jiném autě nebo převodovce?
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

Ano, tohle jsou kódy z toho konkrétního auta, dneska jsme to rozebrali a kódy a čísla jsou opsaný přímo z auta.. mě tam nějak nehraje ta převodovka, je na ní navíc jedno čidlo, který oktávka nemá a když dam vyhledat kód převodovky LNZ, tak vyskočí start stop system a ten má starter jiný, má o 3mm větší průměr toho osazení do převodovky a má 13 zubů proti 10, který tam je teď.
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“