Octavia 2.0 Tdi chrastí při startu-spojka?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

creater
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Octavia 2.0 Tdi chrastí při startu-spojka?

Příspěvek od creater »

Zdravím všechny a prosím o radu, řeším u dvojkový oktávky 2.0 Tdi BKD chrastění při startu, zvuk je podobný, jako když je špatný starter, vyzkoušeny 3, je tam teď daný nový Valeo, s každým starterem byl zvuk jiný, teď jsme zjistili, že je v autě daná jednohmota, je možné že nesedí zuby starteru na setrvák? po přiložení starteru to laicky vypadá, že zapadají dobře...
http://youtu.be/j8QXJl1mznY
Naposledy upravil(a) creater dne 27 srp 2014, 13:31, celkem upraveno 1 x.
MadMar
Přispěvovatel

Re: Octavia 2.0 Tdi chrastí při startu

Příspěvek od MadMar »

creater píše:Zdravím všechny a prosím o radu, řeším u dvojkový oktávky 2.0 Tdi BKD chrastění při startu, zvuk je podobný, jako když je špatný starter, vyzkoušeny 3, je tam teď daný nový Valeo, s každým starterem byl zvuk jiný, teď jsme zjistili, že je v autě daná jednohmota, je možné že nesedí zuby starteru na setrvák? po přiložení starteru to laicky vypadá, že zapadají dobře...
http://youtu.be/j8QXJl1mznY
nevím, dvouhmotu neznám, video mi nejde mám mobilní inteátrnet, jen změř úbytek napětí mezi baterkou a kostrou motoru ale tím to nebude. pak zkus připojit plus od baterky přímo na ovládací solenoid startéru - ten tenčí drát
Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

a točil jsi setrvákem a zub po zubu jsi kontroloval?
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

Děkuju za odpovědi, zuby se kontrolovaly a všechny vypadaly normalně, teď už auto chytne tak jednou ze tří pokusů, jinak se s chrastěním točí jen starter. Připadá mi to, jako by byl setrvák o kus na průměru menší a zuby se jen lízaly po kraji, auto bylo takhle koupeno s tim, že je to starter..
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

creater píše:Děkuju za odpovědi, zuby se kontrolovaly a všechny vypadaly normalně, teď už auto chytne tak jednou ze tří pokusů, jinak se s chrastěním točí jen starter. Připadá mi to, jako by byl setrvák o kus na průměru menší a zuby se jen lízaly po kraji, auto bylo takhle koupeno s tim, že je to starter..
u nás máme elektroopraváře veme lupu mrkne na zuby a řekne problém asi měl být spíš zubařem ;)
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

Bych ho potřeboval pujčit elektroopraváře s lupou :D divný je,že to s každým starterem dělalo zvuk jinej a ten poslední je tam 3 dny a dnes už byl problem ji nastartovat.
MadMar
Přispěvovatel

Příspěvek od MadMar »

slovacek.milos píše:
creater píše:Děkuju za odpovědi, zuby se kontrolovaly a všechny vypadaly normalně, teď už auto chytne tak jednou ze tří pokusů, jinak se s chrastěním točí jen starter. Připadá mi to, jako by byl setrvák o kus na průměru menší a zuby se jen lízaly po kraji, auto bylo takhle koupeno s tim, že je to starter..
u nás máme elektroopraváře veme lupu mrk
ne na zuby a řekne problém asi měl být spíš zubařem ;)
zuby nevím ale teoreticky je tam možnost že to nevysune pastorek tak jak by mělo - ohnutá vidlička, bordel někde v solenoidu, co já vím. ale zase to by nedělaly 3 startéry na jednom autě že :-) pak jedině pozice startéru přebejvá tam nějaká podložka? asi ne že. kolikrát přehlídnu uplnou kravinu...
zuby jsou svině.
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

Chápu jakžtakž princip jednohmoty a dvojhmoty, ale nemohl tam čistě hypoteticky někdo napáchat setrvák, který tam nepatří?! Je mi jasný,že je to tak na věšteckou kouli (crazy)
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

Starter to dělal původní, nový starline i nový valeo, podložka žádná nikde není, zkoušeli jsme i slabou dát mezi starter a přírubu a nezasunul vubec.
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

A ještě jedna věc, s tim původním starterem byl ten zvuk slabší a starter měl 11 zubů, oba nový objednaný podle kodu motoru a VINu mají zubů 10, na netu píšou, že je to jedno, ale nemohl tam někdo dát starter, co tam nepatří, ten s 11 zuby, ten naku..il věnec a teď s tím novým je to ještě horší?
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

já bych tu jednohmotu hlavně vyhodil ven. S tím šestikvaltem to nedělá dobrotu nikdy. 10 nebo 11 je jedno, aspoň u 5Q převodovek jak u OI tak OII.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
MadMar
Přispěvovatel

Příspěvek od MadMar »

zajede ten pastorek nebo narazí do zubu setrváku a začne se otáčet? není tam vidět zkus to natřít křídou a uvidíš kde se křída setřela tam byl pastorek.
nebo zkus přijít na lepší metodu nic mě nenapadá, natři to barvou, nevím.

princip činnosti většíny startérů je následující:
přijde šťáva od klíčku, zapne se solenoid, vysune pastorek do záběru. pokud narazí na zub, startér se pootočí naprázdno a na prvním zubu by měl zapadnout a začít zabírat, jsou tam nějaký pružiny žejo. nebo se pletu?
jsou i jiné principy více méně opuštěné prosvé nevýhody

další tip vem žárovku a dej jí na startér tlustej drát od baterky proti kostře motoru. měla by svítit skoro stejně při startování i v klidu.
pokud bude svítit polovičatě nebo poblikávat, je někde vakl.

nic lepšího mě nenapadá tohle bude mechanickej problém jak píše miloš

PS pro rejpaly pokud se pletu ať uvedou jak je to správně :-)
creater
Přispěvovatel

Příspěvek od creater »

Jojo, tohle je mechanický problem, sázim na tu jednohmotu, ale praští to se mnou, až to celý rozkopu, dám novou sadu s dvojhmotou a ono to bude stejný :-D
MadMar
Přispěvovatel

Příspěvek od MadMar »

pokud jsi si jistý že tam máš jednohmotu tak zkoušels startér z jednohmoty? počet zubů je asi fakt buřt, jenom musí sedět tvar ozubení což by snad u koncernu mělo.... poslední co mě napadá pokud máš startér navíc, rozdělej ho, nech jen tu část s pastorkem a zkus to přišroubovat a mrknout jak to do sebe sedí, jinak fakt už nevím.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jednohmoty namísto dvou montujeme běžně a nikdy problém nebyl, musí být špatně něco jinýho
to se už koupilo s tou závadou jakože je KO starter jsi psal ?
možná se dopátrat toho kdo to dělal a proč, jestli tam nenapizdili něco jinýho
BKD má spojku 240mm tak jestli tam třeba nedali tu menší co je na BXE třeba ? nevím jestli je to proveditelné, jen se dohaduju..
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“