Octavia 2.0 Tdi chrastí při startu-spojka?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia 2.0 Tdi chrastí při startu-spojka?
Zdravím všechny a prosím o radu, řeším u dvojkový oktávky 2.0 Tdi BKD chrastění při startu, zvuk je podobný, jako když je špatný starter, vyzkoušeny 3, je tam teď daný nový Valeo, s každým starterem byl zvuk jiný, teď jsme zjistili, že je v autě daná jednohmota, je možné že nesedí zuby starteru na setrvák? po přiložení starteru to laicky vypadá, že zapadají dobře...
http://youtu.be/j8QXJl1mznY
Naposledy upravil(a) creater dne 27 srp 2014, 13:31, celkem upraveno 1 x.
- MadMar
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Re: Octavia 2.0 Tdi chrastí při startu
nevím, dvouhmotu neznám, video mi nejde mám mobilní inteátrnet, jen změř úbytek napětí mezi baterkou a kostrou motoru ale tím to nebude. pak zkus připojit plus od baterky přímo na ovládací solenoid startéru - ten tenčí drátcreater píše:Zdravím všechny a prosím o radu, řeším u dvojkový oktávky 2.0 Tdi BKD chrastění při startu, zvuk je podobný, jako když je špatný starter, vyzkoušeny 3, je tam teď daný nový Valeo, s každým starterem byl zvuk jiný, teď jsme zjistili, že je v autě daná jednohmota, je možné že nesedí zuby starteru na setrvák? po přiložení starteru to laicky vypadá, že zapadají dobře...
Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
-
- Aktivista
-
- Aktivista
u nás máme elektroopraváře veme lupu mrkne na zuby a řekne problém asi měl být spíš zubařemcreater píše:Děkuju za odpovědi, zuby se kontrolovaly a všechny vypadaly normalně, teď už auto chytne tak jednou ze tří pokusů, jinak se s chrastěním točí jen starter. Připadá mi to, jako by byl setrvák o kus na průměru menší a zuby se jen lízaly po kraji, auto bylo takhle koupeno s tim, že je to starter..

- MadMar
- Přispěvovatel
zuby nevím ale teoreticky je tam možnost že to nevysune pastorek tak jak by mělo - ohnutá vidlička, bordel někde v solenoidu, co já vím. ale zase to by nedělaly 3 startéry na jednom autě žeslovacek.milos píše:u nás máme elektroopraváře veme lupu mrkcreater píše:Děkuju za odpovědi, zuby se kontrolovaly a všechny vypadaly normalně, teď už auto chytne tak jednou ze tří pokusů, jinak se s chrastěním točí jen starter. Připadá mi to, jako by byl setrvák o kus na průměru menší a zuby se jen lízaly po kraji, auto bylo takhle koupeno s tim, že je to starter..
ne na zuby a řekne problém asi měl být spíš zubařem

zuby jsou svině.
-
- Aktivista
já bych tu jednohmotu hlavně vyhodil ven. S tím šestikvaltem to nedělá dobrotu nikdy. 10 nebo 11 je jedno, aspoň u 5Q převodovek jak u OI tak OII.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
- MadMar
- Přispěvovatel
zajede ten pastorek nebo narazí do zubu setrváku a začne se otáčet? není tam vidět zkus to natřít křídou a uvidíš kde se křída setřela tam byl pastorek.
nebo zkus přijít na lepší metodu nic mě nenapadá, natři to barvou, nevím.
princip činnosti většíny startérů je následující:
přijde šťáva od klíčku, zapne se solenoid, vysune pastorek do záběru. pokud narazí na zub, startér se pootočí naprázdno a na prvním zubu by měl zapadnout a začít zabírat, jsou tam nějaký pružiny žejo. nebo se pletu?
jsou i jiné principy více méně opuštěné prosvé nevýhody
další tip vem žárovku a dej jí na startér tlustej drát od baterky proti kostře motoru. měla by svítit skoro stejně při startování i v klidu.
pokud bude svítit polovičatě nebo poblikávat, je někde vakl.
nic lepšího mě nenapadá tohle bude mechanickej problém jak píše miloš
PS pro rejpaly pokud se pletu ať uvedou jak je to správně
nebo zkus přijít na lepší metodu nic mě nenapadá, natři to barvou, nevím.
princip činnosti většíny startérů je následující:
přijde šťáva od klíčku, zapne se solenoid, vysune pastorek do záběru. pokud narazí na zub, startér se pootočí naprázdno a na prvním zubu by měl zapadnout a začít zabírat, jsou tam nějaký pružiny žejo. nebo se pletu?
jsou i jiné principy více méně opuštěné prosvé nevýhody
další tip vem žárovku a dej jí na startér tlustej drát od baterky proti kostře motoru. měla by svítit skoro stejně při startování i v klidu.
pokud bude svítit polovičatě nebo poblikávat, je někde vakl.
nic lepšího mě nenapadá tohle bude mechanickej problém jak píše miloš
PS pro rejpaly pokud se pletu ať uvedou jak je to správně

- MadMar
- Přispěvovatel
pokud jsi si jistý že tam máš jednohmotu tak zkoušels startér z jednohmoty? počet zubů je asi fakt buřt, jenom musí sedět tvar ozubení což by snad u koncernu mělo.... poslední co mě napadá pokud máš startér navíc, rozdělej ho, nech jen tu část s pastorkem a zkus to přišroubovat a mrknout jak to do sebe sedí, jinak fakt už nevím.
jednohmoty namísto dvou montujeme běžně a nikdy problém nebyl, musí být špatně něco jinýho
to se už koupilo s tou závadou jakože je KO starter jsi psal ?
možná se dopátrat toho kdo to dělal a proč, jestli tam nenapizdili něco jinýho
BKD má spojku 240mm tak jestli tam třeba nedali tu menší co je na BXE třeba ? nevím jestli je to proveditelné, jen se dohaduju..
to se už koupilo s tou závadou jakože je KO starter jsi psal ?
možná se dopátrat toho kdo to dělal a proč, jestli tam nenapizdili něco jinýho
BKD má spojku 240mm tak jestli tam třeba nedali tu menší co je na BXE třeba ? nevím jestli je to proveditelné, jen se dohaduju..