Fabia I 1.6 MPI 50kw AQW - tesnění?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marek001
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Marek001 »

Veď ju zhoď a uvidíš. Už len pohľad na tesnenie, hlavu, a do valcov ti napovie. Jednoduchší motor má hadam už len Pionier, nemáš tam čo pokaziť. Hlavu daj liznúť ak je ešte dosť materiálu (predpokladám teda že už bola rovnaná 2x), zmeraj presahy, rovinu, dobre dotiahni a potom bacha na odvzdušnenie, musíš dať dole snímač teploty a naliať vodu aj priamo do bloku aby si ten motor hneď neprehrial, nerád sa odvzdušňuje "sám".
vikino1
Přispěvovatel

Příspěvek od vikino1 »

Radsej zaiisti srob a velka podlozka! Ja som zalomil jeden srob a nezaistil. Ved naco. Potom som auto potreboval pretiahnut. Sadol som a automaticky zastartoval. A bolo vymalovane :x (wallbash)
Seat Alhambra 1,9TDI AVG vymenený za AFN, egr off
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Nedávno jsem dělala jednu "uloženku" s najetýma necelýma 60tis.km a v podstatě to stejný
těsnění bylo ale Temic nebo Temac nebo co to je, evidentně rozpadlý mezi olejovým kanálem a vodou, klasika brus,tlak,nový těsnění Elring, zatím se borec neozval
oleje tam bylo hafo ve vodě, i přes asi 10 výplachů se to mastilo pořád, dal jsem novej expanz a vysral se na to, co s tím mám dělat..
tady najdeš i fotku jak jsem měl zajištěný vložky, normálně hlavový šrouby a pár velkejch matek..krátký šrouby budeš těžko shánět, páč je to M11

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=151617
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

jajin111 píše:Nakonec jsem se asi rozhodl jít cestou jiného motoru. Jde o to, že ta hlava by byla teď dělaná již potřetí. Přijde mi to divné, to že by se spletl jeden při opravě to ještě beru, ale už je jednou dělaná i před tím. Přitom má najeto doložitelných 160.000,-Kč. Nemůžu asi úplně vyloučit ten blok a nehodlám riskovat čtvrtou opravu. Pokud by někdo věděl o komplet motoru ve slušném stavu, koupím.
pokud to nebude dělat lempl kterej neví že něco jako přesahy vložek existuje tak nebude problém (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

Tomas6 píše:Ještě může být prasklá vložka ale to jak zjistit neporadím.Třeba někdo jiný tu řekne.Ale spíš bych řekl že bude utopenka.
s tim sem se setkal u jedinýho AX 1.4D kopa zkoumání nakonec mi to nedalo a pootočil jsem klikou a byla tam vlasová prasklina :-D
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
jajin111
Přispěvovatel

Příspěvek od jajin111 »

vikino1 píše:Radsej zaiisti srob a velka podlozka! Ja som zalomil jeden srob a nezaistil. Ved naco. Potom som auto potreboval pretiahnut. Sadol som a automaticky zastartoval. A bolo vymalovane :x (wallbash)

Co jsi tím myslel? Nějak jsem z toho příspěvku nepochopil co se ti vlastně stalo a proč? Ještě jeden dotaz, nikde jsem nenašel, že by se dělalo cokoli z rozvodama. Má to jen dvě kola a řetěz. Chápu to dobře, že se s timhle nehejbe? V jaký poloze rozvodů to vlastně rozebrat, není to jedno?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je to jedno
No co,zastartoval a vyjely mu vlozky (LOL)
jajin111
Přispěvovatel

Příspěvek od jajin111 »

:) Tak to se mi snad nestane :) :) :) Základem je odpojit baterku :)

Jde to dobře, fakt na tom zatim nic není, sundal jsem víko ventilů a zejtra to shodim úplně.
vikino1
Přispěvovatel

Příspěvek od vikino1 »

No len ja som to potreboval dostať z jednej garáže do druhej takže bat. sa musela pripojiť kvôli svetlám.
Najlepšie bolo, že nás v pol ceste vo vleku na lane zastavili policajti. :?
A áno vložky sa pohli dostal sa tam sajrajt muselo to ven.
Seat Alhambra 1,9TDI AVG vymenený za AFN, egr off
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jajin111 píše::) Tak to se mi snad nestane :) :) :) Základem je odpojit baterku :)

Jde to dobře, fakt na tom zatim nic není, sundal jsem víko ventilů a zejtra to shodim úplně.
tak to ses celkem musel zapotit s tím ventilovým víkem (crazy)

baterka je jedno, stačí když tam necháš kvalt a popojedeš..
jajin111
Přispěvovatel

Příspěvek od jajin111 »

Ne nezapotil :) Chodim jako taky normálně pracovat takže jsem na to měl minimum času
jajin111
Přispěvovatel

Příspěvek od jajin111 »

Hotovo, pro dnešek.

http://jajin111.rajce.idnes.cz/Fabia_50_kw_AQW

4. fotka - když jsem povoloval poslední šroub (podle opačnýho pořadí utahování), hlava mi samovolně v levym dolním rohu vyjela nahoru o cca půl centimetru. Ještě jsem zjistil, že byly ohnuté zdvihací tyčky na 2 a 3 ventilu zleva a po povolení té hlavy se to narovnalo - viz. foto 5 - to předpokládám že je normální když jsou stlačený ty pružiny.
6 a 7 fotka - odchlípnutá hlava - podotýkám že samovolně po povolení toho posledního šrouby, nehejbal jsem s tim
8 fotka - jen takovej detail
9 a 10 - pohled dolu, nejdřív mě vyděsilo, že je okolo té vložky voda - pak mi došlo že je to asi normální
11 - vršek hlavy
12 - tesnění mi zůstalo přichlípnuté zespodu na hlavě - pohled na tesnění zespodu hlavy a na tu bílou sračku oklo
13 - tesnění se celkově potrhalo - pohled na sundané zvrchu
14 - pohled na zespodu na hlavu - zbytky tesnění a nevim co znamenaj ty bílý sedla

Celkově to šlo dobře, hlava se zdála utažená rovnoměrně, závity se zdají ok, víc zjistim po očištění, značku tesnění nezjistim, poněvadž na něm nic není.
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

jinak odvzdušnujte to že se vymontuje čidlo teploty a pak se leje voda, jinak vaříš bramboračku
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

máš to tak rozmazaný že je piču vidět ale vypadá to na 3 válec a schnilé těsnění
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
jajin111
Přispěvovatel

Příspěvek od jajin111 »

Ladas píše:máš to tak rozmazaný že je piču vidět ale vypadá to na 3 válec a schnilé těsnění

Nevim u jaký fotky myslíš ale zřejmě tu fotku hlavy zespod, byla už tma, zejtra to nafotim ještě jednou v denním světle.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“