jericho-3: jsi kašpar ...

Tohle je problém benzínovýho přímovstřiku obecně, Opel i Fiat na tom nejsou jinak, že to spojili u VAGu s podceněnou konstrukcí stíráků je věc jiná ...
No že to při tom KO napínáku odnesl jen jeden sací ventil, tak to je paráda, co jsem tak na netu viděl, většinou si to vzalo všech 8. Vodítko bude jistě OK, tak to jen vyčistíš a jede nanovo
No fakt se mi ale nechce věřit, že by to bralo to množství oleje co psal Thorp prve, 5l / 1000km

tohle vypadá na výrazně míň. Nemáš i fotky hlavy? Písty asi dáte ty BK od Kolbena, že?
A když už to řešíme, ty ostřikové trysky, tedy hlavně jejich ventilky, necháváš nebo jsi je někdy zkusil vyměnit za ty z BZB motoru? Rus je měnil, otvíraj se při vyšším tlaku oleje, ale o to sušší pak válce jsou ... V tomhle bych zůstal při tom co tam je, navíc na čtvrtým je bez demontáže kliky nepřístupná
No a na závěr, tady rozebral jedno z prvních CDA, číslo 006302 z 12.9.2008, prý vše původní, na rozvodu nalítáno 160tkm, ale co je hlavní, písty AE se stíráky z prořezy (jako všechny do 5/2009

), ostřiky s vyšším tlakem z BZB, a pumpa snad už dvojstupňová pro CDA, ale zatím jsem si to pořádně nedoprohlídl
https://www.youtube.com/watch?v=zniTuhnirEA