Octavia AHF - asi váha vzduchu KO - VYŘEŠENO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Octavia AHF - asi váha vzduchu KO

Příspěvek od OťasTDi »

Matně si vzpomínám že to bylo X48....to první číslo nevím
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Jasný, to je ono. Díky....diodu mi dá známý a auto si k sobě ještě jednou pozvu.....zaprvé zkontroluji zatažení, zadruhé odpojím egr a dám diodu...výhoda je že ahf ani nebude řvát emise dílna, takže bych to teoreticky mohl nechat déle na zkoušku

PINY asi budou sedět i s VW, viď....4-5
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

OťasTDi píše: 29 lis 2024, 08:34
PINY asi budou sedět i s VW, viď....4-5
viewtopic.php?t=75016

máš to tam i s fotkou abys nedal diodu opačně i s pokecem
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

Ano dioda mezi 4 a 5
Múžeš měřením ověřit na 4ce by mělo bejt 5 voltú a na 5ce za diodou asi o 0.6V míň
Nezapomeň kontakt 1 není osazen
Jinak to fachčí jednou mi na diodu v pohodě udělala O2 1.9 tdi chorvatsko a zpět
Sam sem na diodu zkušebně se svim ASV jezdil skoro rok
A na diagnostiku špatný váhy je to rychlý a spolehlivý řešení? 👍
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
OťasTDi
Aktivista

Re: Octavia AHF - asi váha vzduchu KO - VYŘEŠENO

Příspěvek od OťasTDi »

No a je vyřešeno....

1. Koukli jsme pro jistotu pod motor a byla povysazená trubka sání (možná po těch našich rozvodech)

2. Absolutně nefungoval systém podtlaku (ani chcípací klapka...nic) - hadičky na koncích naprasklé, nebo volné...výměna podtlakových hadiček, případně zkrácení konce kde bylo potřeba - začala makat i chcípací klapka, takže evidentně vyřešeno

3. Baňku jsem odšrouboval a odpojil od páčky....šla dost ztuha, střikl jsem Konkor na tyčku, nechal zatéct a výrazně se to zlepšilo

4. Lopatky na turbu nešly v plném rozsahu....chvíli jsem s tím jebal, až se to dost výrazně zlepšilo, nicméně pořád tam je takový "hrb" přes který je cítit zadrhnutí

Takže výsledek je takový, že táhlo turba po startu zajede, ale nahoru se nevrátí na doraz a musím mu pomoct prstem...takže stejně to znamená turbo ven a zkusit ho rozpůlit. Auto začalo tahat, ale skočí do nouzáku, takže majiteli jsem naznačil, že sice co jsem mohl jsem vyřešil ale musíme vyndat turbo a buď vyměnit za repasované a nebo se pokusit ho rozdělat a na magnetce nechat vyleštit tu kovovou stěnu a vyrobit nerezové válečky o 0,1 mm delší....nicméně, tohle téma považuji za vyřešené....no a samozřejmě s váhou nic není, i když až to bude ve finále, tak si to stejně projedu a mrknu na měřené hodnoty popř udělám log...ale tahá jak bejk, takže je to asi zbytečné
slovacek.milos
Aktivista

tak si otas pamatuj co jsem ti napsal váha jede za turbem, když se ti nechce turbo rozdělávat nalej do něj aceton nebo agresivní ředilo 6300 do epoxbarev, pokud se ti ředidlo nechce ani vydělávat stříkej sprej na karbon na klapky, a hýbej táhlem třeba po hodině stříkneš mlhu zataháš do druhého dne až de táhlo lehce je turbo čisté, nebo de i turbo částečně zaplavit a pootáčíš prstem a taháš za táhlo, záleží od typu auta, já vemu pistoli na body a šplíchnu tam agresivní ředio a z karbonu je černá voda, samoška všechno vyfoukat a odvětrat aby se ti motor po startu nerozletěl ;)
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

slovacek.milos píše: 10 pro 2024, 15:34 tak si otas pamatuj co jsem ti napsal váha jede za turbem, když se ti nechce turbo rozdělávat nalej do něj aceton nebo agresivní ředilo 6300 do epoxbarev, pokud se ti ředidlo nechce ani vydělávat stříkej sprej na karbon na klapky, a hýbej táhlem třeba po hodině stříkneš mlhu zataháš do druhého dne až de táhlo lehce je turbo čisté, nebo de i turbo částečně zaplavit a pootáčíš prstem a taháš za táhlo, záleží od typu auta, já vemu pistoli na body a šplíchnu tam agresivní ředio a z karbonu je černá voda, samoška všechno vyfoukat a odvětrat aby se ti motor po startu nerozletěl ;)
Mildo dobrá finta s ředidlem. Jak se muže rozlitnout motor když čistím výfukovou čast s lopatkama.
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
slovacek.milos
Aktivista

tiguan2 píše: 10 pro 2024, 16:57 Jak se muže rozlitnout motor když čistím výfukovou čast s lopatkama.
výpary se mohou dostat kamkoliv, proto upozornuji, musel bych moc vzpomínat ale stalo se nám vícekrát kdy jsme museli motor zadusit, motor chytl i na olej, párkrát nám vybuchl výfuk, i na LPG, opatrnost je na místě
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“