Jak vam sviti svetla?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

gumi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od gumi »

No bylo by dobrý zjistit, kde je ten úbytek největší. Vyměnit, nebo posílit vodiče ke světlům, případně opucovat kontakty přepínače :( . Nebo natáhnout nový (tlustý) drát přímo od baterky a dát relátko, který by se spínalo původním drátem a pokračovat dál ke světlu. Jo abych nezapoměl, ještě vřadit pojistku (10A na jedno světlo, 20A na dvě).
A ještě zkontrolovat uzemění, tam může taky být nějaký úbytek :x .
VW Transporter s MTDI, Golf III 4x4
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Samozřejmě, jinak to řešit nelze. Když auto špatně svítí, tak změřím napětí a jsem doma. Gumi to popsal perfektně, pojistka se dá koupit i s držákem a kouskem kabelu, prodává se i konektoer na žárovku, takže se původní kabel k žárovce zapojí do udělátka s relátkem, kde slouží pro ovládání a z udělátka druhý kabel píchnu do žárovky. Doporučuji pro každé vlákno jedno relé, v případě poruchy relátka auto nezhasne celé. Pokud to chci vrátit do původního stavu, tak je to otázka několika minut přehodit konektory.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Zdenda
Přispěvovatel

Příspěvek od Zdenda »

no, a taky hodně udělají tzv. "vysleplý" paraboly. Jednou se ti tam dostane vlhkost popř. ňákej bordel a už to neni nikdy co bejvalo... Ten materiál taky stárne a ztrácí odrazivost, i když se ti tam ten bordel třeba nedostane...A pak pomůžou akorát nový paraboly. To je problém hlavně starších aut, passáty jako muj jsou tim proslulý... (wallbash)
VW Passat 1.6 TD, motor CY, r.v. 1987
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Osleplá parabola snižuje značně odraz světla, když se přidá ještě podžhavená žárovka, tak už to skoro nesvítí.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Děděk
Přispěvovatel

Příspěvek od Děděk »

Zdenda píše:no, a taky hodně udělají tzv. "vysleplý" paraboly. Jednou se ti tam dostane vlhkost popř. ňákej bordel a už to neni nikdy co bejvalo... Ten materiál taky stárne a ztrácí odrazivost, i když se ti tam ten bordel třeba nedostane...A pak pomůžou akorát nový paraboly. To je problém hlavně starších aut, passáty jako muj jsou tim proslulý... (wallbash)
No já měl dvě B2 passaty a kámošovi prošlo taky pár kusů pod rukama a svítili celkem dobře,taková B3,nebo toledo jsou myslím daleko horší. :)
SHARAN AUY 2002
otas
Přispěvovatel

Příspěvek od otas »

taky jsem to řešil a známý mi řekl.Měl jsem pasata 2003 a tež malo svítil ta jsem to vyřešil tak že jsem si koupil BMW 530 xd r.v. 2006 s bixenonem a víc neřeším.To se tak někdo má že? (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“