KDO JEZDÍ SE SETEM S.P.E.C ????
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Stingray
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Sifon"]Kto tu hovori o tom ze je to spojka za desinu? Ja som chcel kvalitu s tym ze si priplatim. SPEC ma vysiel teda poriadne draho ak k tomu este pripocitam robotu, ktora je teraz nikde lebo jazdim na povodnej spojke. Cely SPEC ma stal bez roboty okolo 33 000Sk s montazou a demontazou to bolo cca 38 000sk. Teraz mi lezi v garazi a mozem sa pozerat na to ake vyborne ma "papierove" parametre.
Co sa tyka kvality spojky preberal som ju s clovekom, ktory sa v tom vyzna a ten len krutil hlavou... Neviem ci som mal nejaky zly kus, ale ked som mal na aute necelych 290NM(odbrzdene Mahou v Profituningu BA) a spojku ktora ma preniest 550NM, tak sa SPEC spojka nemoze opotrebovat za 1400km viac ako origo spojka(s dvojhmotou makkucka, tichucka), ktora prezila 180 000km "ani keby som sa rozbiehal na 4000ot".
tak po prve:
ak chces nahradit dvojhmotu tak musis mat adekvatne tlmiace hmoty vpredu na remenici........po druhe ak chces jazdit sportovo potrebujes nizku vahu zotrvaka je to dane schopnostou rychlo radit......skus si to na pdčku rychlo kvaltnut a uvidis......ten kto ma este ake take schopne synchrony tak to prezije ale tu ide o pokles otacok tak aby sa rychlosti koliesok co najviac blizili rychlosti ktoru chces zaradit......tazke zotrvaky prave pomaly deceleruju takze mas problem rychlo radit.......
po druhe:
Zvlast u RACE spojok plati ze sa opotrebovavaju rychlejsie ked sa s nimi jazdi lazo-plazo........je to dane teplotnym koeficientom preto mas keramiku a semi-keramiku ta semi je s ciastockami medi aby sa to ako tak zohrievalo preto kazdemu sa snazim povedat ze nech sa neboji to nechat trosku zašmýkat nech sa to zohreje lebo inak je to rit......ale hold ludia co maju RACE tak od nej cakaju nemozne a pritom sa spravaju ako ku seriovej.......
Takze kua pekne si zabehnite spojku pokial si nesadne tak 300-500km a az potom nakladajte.......
UZ MI TO PRIPADA AKO NEKONECNY PRIBEH ale ponaucenie si zoberte z ULTRA SUPER MEGA TUNERA co si kupil MEGA RACING BRZDOVE PLATNICKY NA RACING POUZITIE........potom ked pozical auto svojej polovicke tak jej zabudol povedat ze "ZLATKO TA SVINA VOBEC NEBRZDI MUSIS NAJPRV ZOHRIAT PLATNICKY" potom to uz brzdi jak kua svina........sice draha skola zivota ale aspon vie ze ak kupuje racing vec tak sa k nej aj tak musi spravat......
Co sa tyka kvality spojky preberal som ju s clovekom, ktory sa v tom vyzna a ten len krutil hlavou... Neviem ci som mal nejaky zly kus, ale ked som mal na aute necelych 290NM(odbrzdene Mahou v Profituningu BA) a spojku ktora ma preniest 550NM, tak sa SPEC spojka nemoze opotrebovat za 1400km viac ako origo spojka(s dvojhmotou makkucka, tichucka), ktora prezila 180 000km "ani keby som sa rozbiehal na 4000ot".
tak po prve:
ak chces nahradit dvojhmotu tak musis mat adekvatne tlmiace hmoty vpredu na remenici........po druhe ak chces jazdit sportovo potrebujes nizku vahu zotrvaka je to dane schopnostou rychlo radit......skus si to na pdčku rychlo kvaltnut a uvidis......ten kto ma este ake take schopne synchrony tak to prezije ale tu ide o pokles otacok tak aby sa rychlosti koliesok co najviac blizili rychlosti ktoru chces zaradit......tazke zotrvaky prave pomaly deceleruju takze mas problem rychlo radit.......
po druhe:
Zvlast u RACE spojok plati ze sa opotrebovavaju rychlejsie ked sa s nimi jazdi lazo-plazo........je to dane teplotnym koeficientom preto mas keramiku a semi-keramiku ta semi je s ciastockami medi aby sa to ako tak zohrievalo preto kazdemu sa snazim povedat ze nech sa neboji to nechat trosku zašmýkat nech sa to zohreje lebo inak je to rit......ale hold ludia co maju RACE tak od nej cakaju nemozne a pritom sa spravaju ako ku seriovej.......
Takze kua pekne si zabehnite spojku pokial si nesadne tak 300-500km a az potom nakladajte.......
UZ MI TO PRIPADA AKO NEKONECNY PRIBEH ale ponaucenie si zoberte z ULTRA SUPER MEGA TUNERA co si kupil MEGA RACING BRZDOVE PLATNICKY NA RACING POUZITIE........potom ked pozical auto svojej polovicke tak jej zabudol povedat ze "ZLATKO TA SVINA VOBEC NEBRZDI MUSIS NAJPRV ZOHRIAT PLATNICKY" potom to uz brzdi jak kua svina........sice draha skola zivota ale aspon vie ze ak kupuje racing vec tak sa k nej aj tak musi spravat......
...to be or not to be... - faster
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Sting, takze kazdy kto menil dvojhmotu za jednohmotu (tu na fore nas je kopec) by mal "upgradovat" aj ten tlmic torznych kmitov na kluke? Ako by mal ten upgrade vyzerat? Dat ho tam z 1Z alebo napr. z ATD motora ktory ma jednohmotu? Bude to na tie AHF, AGR, ALH, ASV motory pasovat?
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
STINGRAY
tak po prve:
SIFON
Fajn ja to vsetko berem dava to logiku akurat stale je to prirovnanie k niecomu co sa ma tyka okrajovo alebo vobec...PDcko nemam mam rotacku...
Uz to pisem asi x-tykrat... Ja som nekupoval spojku na auto ktore bude jazdit iba sprinty, myslel som si ze sa to bude chovat ako klasicka jednohmota ktora sa vymeni za dvojhmotu. Auto mam na to aby som ho dennodenne vyuzival a obcas si sviznejsie zajazdil...
STINGRAY
po druhe:
SIFON
K tym vyhradam ohladom kvality spojky som mal vyhrady k spracovaniu materialu a bolo to podla vsetkeho odflaknute co mi povedal clovek ktory sa v tomto obore vyzna(poznas ho osobne)
Pri kupovani mi nic z toho co si napisal nebolo povedane. Urcite by som tu spojku nezobral ak by som vedel ze ju mozem po 10 000km vyhodit lebo sa zodrala, hold niesom odbornik na spojky.(spojku som si zabehol podla navodu).
Ja som stavbar a nie strojar-mechanik. Pokial sa v tom niekto vyzna viac ako ja, ma vacsie skusenosti ako ja dam na jeho radu...
BTW ty tiez ked si chory a ides k lekarovi nemas dovod mu nedoverovat ked ti predpise nejake lieky a o vedlajsich ucinkoch ta ma poinformovat...
Aj tak si myslim ze vacsina ludi tu nejde stavat specialy ktore su postavene iba na drahu. Preto by sa malo hned napisat tato spojka nie je vhodna na pouzitie do beznej premavky, su s nou take a take problemy je to sposobene tym cim si napisal a nie ze budeme ponukat superultra-specialmrtny produkt u USA, da sa sem par skvelych obrazkov a nakoniec z toho vyjde ako BLBEC zakaznik, ktory mal dopredu vediet ze sa to chova tak ako sa to chova.
tak po prve:
SIFON
Fajn ja to vsetko berem dava to logiku akurat stale je to prirovnanie k niecomu co sa ma tyka okrajovo alebo vobec...PDcko nemam mam rotacku...
Uz to pisem asi x-tykrat... Ja som nekupoval spojku na auto ktore bude jazdit iba sprinty, myslel som si ze sa to bude chovat ako klasicka jednohmota ktora sa vymeni za dvojhmotu. Auto mam na to aby som ho dennodenne vyuzival a obcas si sviznejsie zajazdil...
STINGRAY
po druhe:
SIFON
K tym vyhradam ohladom kvality spojky som mal vyhrady k spracovaniu materialu a bolo to podla vsetkeho odflaknute co mi povedal clovek ktory sa v tomto obore vyzna(poznas ho osobne)
Pri kupovani mi nic z toho co si napisal nebolo povedane. Urcite by som tu spojku nezobral ak by som vedel ze ju mozem po 10 000km vyhodit lebo sa zodrala, hold niesom odbornik na spojky.(spojku som si zabehol podla navodu).
Ja som stavbar a nie strojar-mechanik. Pokial sa v tom niekto vyzna viac ako ja, ma vacsie skusenosti ako ja dam na jeho radu...
BTW ty tiez ked si chory a ides k lekarovi nemas dovod mu nedoverovat ked ti predpise nejake lieky a o vedlajsich ucinkoch ta ma poinformovat...
Aj tak si myslim ze vacsina ludi tu nejde stavat specialy ktore su postavene iba na drahu. Preto by sa malo hned napisat tato spojka nie je vhodna na pouzitie do beznej premavky, su s nou take a take problemy je to sposobene tym cim si napisal a nie ze budeme ponukat superultra-specialmrtny produkt u USA, da sa sem par skvelych obrazkov a nakoniec z toho vyjde ako BLBEC zakaznik, ktory mal dopredu vediet ze sa to chova tak ako sa to chova.
pěkná diskuze
)) tak tedy připadá v úvahu SACHS RACE .tak zase práskněte něco na toto, at něco nekupuji zbytečně.děkuji za všechny názory a rady.čest a nebo tam mám nechat VR6??????když mi pan Huml vyměnil trysky RACE 520 a 12 Hlavu na starý soft, tak to jelo pekelně od spodu a spojka neklouzla.pak jsem nechal udělat soft na míru-jede to hodně dobře ale nemá takový zátah.nechci spekulovat ale dle tohoto se domnívám, že by mohla něco navíc vydržet.no, musím se rozhodnout.
SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
YAMAHA YZ 450 F
Ani howno, zapomeň, pana HYBRIDA ti už nezvládne...Jaroušek píše:pěkná diskuze)) tak tedy připadá v úvahu SACHS RACE .tak zase práskněte něco na toto, at něco nekupuji zbytečně.děkuji za všechny názory a rady.čest a nebo tam mám nechat VR6??????když mi pan Huml vyměnil trysky RACE 520 a 12 Hlavu na starý soft, tak to jelo pekelně od spodu a spojka neklouzla.pak jsem nechal udělat soft na míru-jede to hodně dobře ale nemá takový zátah.nechci spekulovat ale dle tohoto se domnívám, že by mohla něco navíc vydržet.no, musím se rozhodnout.
Octavia 3 SCOUT 2.0 TDi 4x4, 135KW, DSG, FULL palba a vyroba 9/2020... 
-
PROFITUNER
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: KDO JEZDÍ SE SETEM S.P.E.C ????
Tak ja Vam nieco k tej spojke poviem. pocul niekto nastartovane Lupo na zraze, alebo na starte? Zdalo sa Vam to ako rachot, alebo vybehana Liazka??????Sifon píše:daj si do mixera orech z goly zapni a zapocuvaj sa do nadherneho zvuku ktory mas pocas volnobehu pri nevytlacenej spojke SPEC a v nizkych otackach pri rozbiehani...Jaroušek píše:čest, zajímám se o tento spojkový set.mám info, že je mnohem hlučnější než origo.tak sháním poznatky z praxe.mějte seak stojis na krizovatke tak je to maximalna hanba a kazdy sa pozera kde stoji ten srot...
Staci urobit jednu vec a to male korekcie v softe a zdvihnut volnobeh v rozmedzi 1200 az 1600 otacok a Vam vsetkym garantujem, ze nezpoznate, ci sa nachadza v aute jednohmota, alebo dvojhmota.
Jedniny problem budete mat ten,ze sa s tym treba naucit trochu jazdit, ale urcite sa hanbit za to nemusite. V kazdom pripade to za tu srandu stoji.Spec je moja asi 9viata spojka v 1,9 TDI a je to doposial to najlepsie, na com som jazdil.
ale je pravda že se motor drobným zvednutím uklidní i když rachtá dvojhmota prostě se točí plynule a nekope na 4 
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Čoveče já bych to neřešil, prostě to polaď a zkus co to bude dělat, když bude klouzat, dal bych tam radši ten SACHS kit. Ono záleží na softu, a na tvích nárocích, mě to klouzlo až po přidání nafty odspodu, předtím držela OK a to že tomu rád nakládám.Thopr píše:Ani howno, zapomeň, pana HYBRIDA ti už nezvládne...Jaroušek píše:pěkná diskuze)) tak tedy připadá v úvahu SACHS RACE .tak zase práskněte něco na toto, at něco nekupuji zbytečně.děkuji za všechny názory a rady.čest a nebo tam mám nechat VR6??????když mi pan Huml vyměnil trysky RACE 520 a 12 Hlavu na starý soft, tak to jelo pekelně od spodu a spojka neklouzla.pak jsem nechal udělat soft na míru-jede to hodně dobře ale nemá takový zátah.nechci spekulovat ale dle tohoto se domnívám, že by mohla něco navíc vydržet.no, musím se rozhodnout.
K tomu tlumiči torzních kmitů: Zajímavé je, že když na ASV dáš 1Z+VR6 spojku, tak se to chová super i s původní řemenicí.
Jiank s tima závodníma komponentama do běžnýho provozu má Sting pravdu, to je absolutně nevhodné, ba nebezpečné.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW
- Stingray
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
krutiaci moment z kluky sa prenasa len cez 6ks skrutiek ktore maju minimalisticke osadenia a naviac to prenasa len cez strihove namahanie......ak si zoberiete 240mm zotrvacnik bez zataze na volnobehu - nizke otacky tak prave to umoznuje zotrvacniku pulzovat vo vztahu ku kluke......diamantova podlozka sluzi nato ze po dotiahnuti sa diamantove vycnelky zarezu do povrchu kluky/zotrvacniku a odlahcuju skrutky pretoze prenos krutiaceho momentu sa deje aj cez kontaktne plochy tzn. nie len cez skrutky......mimochodom tato blbost sa sem dostala z F1 kde pri ultravysokych otackach a zmenach zatazenia (akceleracia/deceleracia) praskali skrutky......vita píše:To Stingray: Mám takovej technickej dotaz? Co to je ta diamantová podložka? Jakej má význam - funkci? Díky
tzn. čim pevnejsie spojenie kluky a zotrvacnika tym menej priestoru na prenos vibracii.....
momentalne sa testuje nova verzia vibracneho tlmica a zatial to vypada velmi slubne aj co sa tyka kultury chodu na vysokych otackach aj zrychlenia.......
kto vie po anglicky moze si o testovani tlmica precitat tu:
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... 911&page=6
...to be or not to be... - faster
- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
no ale i ta serie to prenasi trenim a ne jenom srouby,je to stejny jako naboj kola kdyz budes mit povoleny srouby ta se to ustrihne , nejspis bude rozdilne treni te podlozky nez tech samotnych kovovych castiStingray píše:krutiaci moment z kluky sa prenasa len cez 6ks skrutiek ktore maju minimalisticke osadenia a naviac to prenasa len cez strihove namahanie......ak si zoberiete 240mm zotrvacnik bez zataze na volnobehu - nizke otacky tak prave to umoznuje zotrvacniku pulzovat vo vztahu ku kluke......diamantova podlozka sluzi nato ze po dotiahnuti sa diamantove vycnelky zarezu do povrchu kluky/zotrvacniku a odlahcuju skrutky pretoze prenos krutiaceho momentu sa deje aj cez kontaktne plochy tzn. nie len cez skrutky......mimochodom tato blbost sa sem dostala z F1 kde pri ultravysokych otackach a zmenach zatazenia (akceleracia/deceleracia) praskali skrutky......vita píše:To Stingray: Mám takovej technickej dotaz? Co to je ta diamantová podložka? Jakej má význam - funkci? Díky
tzn. čim pevnejsie spojenie kluky a zotrvacnika tym menej priestoru na prenos vibracii.....
momentalne sa testuje nova verzia vibracneho tlmica a zatial to vypada velmi slubne aj co sa tyka kultury chodu na vysokych otackach aj zrychlenia.......
kto vie po anglicky moze si o testovani tlmica precitat tu:
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... 911&page=6
jj, tak to nejspíš dopadne.jistě spousta lidí s tím nesouhlasí ale přiznám se, že jsem skočil moc daleko a ted není cesty z5 a těch peněz je mi už líto.jen jsem se ptal, vím , že pokud to bude nutné, osadím to setem SACHS.díky všem a klidně se bavte dál, at se něco dozvíme ) čestKornout píše:Čoveče já bych to neřešil, prostě to polaď a zkus co to bude dělat, když bude klouzat, dal bych tam radši ten SACHS kit. Ono záleží na softu, a na tvích nárocích, mě to klouzlo až po přidání nafty odspodu, předtím držela OK a to že tomu rád nakládám.Thopr píše:Ani howno, zapomeň, pana HYBRIDA ti už nezvládne...Jaroušek píše:pěkná diskuze)) tak tedy připadá v úvahu SACHS RACE .tak zase práskněte něco na toto, at něco nekupuji zbytečně.děkuji za všechny názory a rady.čest a nebo tam mám nechat VR6??????když mi pan Huml vyměnil trysky RACE 520 a 12 Hlavu na starý soft, tak to jelo pekelně od spodu a spojka neklouzla.pak jsem nechal udělat soft na míru-jede to hodně dobře ale nemá takový zátah.nechci spekulovat ale dle tohoto se domnívám, že by mohla něco navíc vydržet.no, musím se rozhodnout.
K tomu tlumiči torzních kmitů: Zajímavé je, že když na ASV dáš 1Z+VR6 spojku, tak se to chová super i s původní řemenicí.
Jiank s tima závodníma komponentama do běžnýho provozu má Sting pravdu, to je absolutně nevhodné, ba nebezpečné.
SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
YAMAHA YZ 450 F
ak stojis na krizovatke tak je to maximalna hanba a kazdy sa pozera kde stoji ten srot...