mam stejny nazor.....Batezip píše:Na O1 v 95tis km jsem byl na testech tlumičů, protože auto v zatáčkách uskakovalo a na rovince se pohupovalo.
Šlo o normální fyzické testy - poskakují s kolama na vibačních deskách.
Výsledek: tlumiče jsou naprosto v pořádku!
Protože mi to stejně nedalo, tak jsem všechny tlumiče vyměnil - byly totálně KO!
Po výměně se auto začalo chovat úplně jinak, stabilní a pod...
Teď už těmto testům vůbec nevěřím, jsou to vyhozené peníze. Jedině vizuální kontrola a stabilita vozu na silnici.
kedy menit tlmice na O1 tdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ty vibrační desky jsou podle mě uplně k hovnu. Co asi trochu funguje je to měření laserem nebo co to je. Ta krabička, co ti přísavkou lupnou na blatník a zhoupnou auto.
Jinak já jezdím po horách a tlumiče (ty lepší jako třeba Kayaba nebo originál Škoda) mi vydrží dvě zimy, což obnáší cca. 80-100k km.
Nějaké jiné koupené srágory pak odejdou po jedné zimě, klidně i do 50k km, jako třeba jednou Bilstein na 30k km.
Záleží jen na tom kde jezdíš.
Jinak já jezdím po horách a tlumiče (ty lepší jako třeba Kayaba nebo originál Škoda) mi vydrží dvě zimy, což obnáší cca. 80-100k km.
Nějaké jiné koupené srágory pak odejdou po jedné zimě, klidně i do 50k km, jako třeba jednou Bilstein na 30k km.
Bilstein mi neprijdou jako spatny tlumice, na prednich mam kolem 25Otis a zadni druhyRichi píše:Ty vibrační desky jsou podle mě uplně k hovnu. Co asi trochu funguje je to měření laserem nebo co to je. Ta krabička, co ti přísavkou lupnou na blatník a zhoupnou auto.
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Mohl jsem zadní tlumič přetížit tím, že jsem auto zvedal klasickým zvedákem co je v sadě na výměnu kola a do tak, že obě kola na jedné straně byla ve vzduchu (tam, kde byl zvedák), přední kolo na druhé straně skoro taky a na tom zbývajícím zadním tlumiči to všechno drželo... Uvědomil jsem si to až jsem to viděl, potřeboval jsem se dostat pod auto a zvedací plošina nebyla k mání... Ten zvedák byl ještě podložený 5 cm fošnou...
se divím, že mě to nespadlo na palici...
Octavia 2 08, TDI BLS DPF, ECU úprava TDIfun - EGR off, GT1646V, 324Nm/148 PS
Ne buď uplně v klidu.borelli píše:Mohl jsem zadní tlumič přetížit tím, že jsem auto zvedal klasickým zvedákem co je v sadě na výměnu kola a do tak, že obě kola na jedné straně byla ve vzduchu (tam, kde byl zvedák), přední kolo na druhé straně skoro taky a na tom zbývajícím zadním tlumiči to všechno drželo... Uvědomil jsem si to až jsem to viděl, potřeboval jsem se dostat pod auto a zvedací plošina nebyla k mání... Ten zvedák byl ještě podložený 5 cm fošnou...se divím, že mě to nespadlo na palici...
Elektronika auta a technika........
776 829390
776 829390