kedy menit tlmice na O1 tdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
kedy menit tlmice na O1 tdi
Vase skusenosti, mam najazdene 93 000, kedy ste menili tlmice, jazdim vacsinou mesto, rozbite cesty. Automechenik vravel menit... 
Re: kedy menit tlmice na O1 tdi
vladoc píše:Vase skusenosti, mam najazdene 93 000, kedy ste menili tlmice, jazdim vacsinou mesto, rozbite cesty. Automechenik vravel menit...
Na tvoji otazku se neda jednoznacne odpovedet.. Mel jsem octavii z NL s 280 000 km a tlumice byly puvodni a v dobre kondici....
Chtěl bych vidět na který STK ti změřej účinostMarek77 píše:Já mám na Galaxy čtvrt milionu a tlumiče původní. Nech si změřit účinnost na STK, stojí to pár korun a hned víš, na čem jsi.
Žádná STK na to neni oficiálně vybavena a nemá na to žádné "stanovené" měřidlo (pokud to nenabízí jako doplňkovou službu) a jediná kontrola tlumičů na STK je vizuální.
Elektronika auta a technika........
776 829390
776 829390
Martin.R píše:Chtěl bych vidět na který STK ti změřej účinostMarek77 píše:Já mám na Galaxy čtvrt milionu a tlumiče původní. Nech si změřit účinnost na STK, stojí to pár korun a hned víš, na čem jsi.![]()
Žádná STK na to neni oficiálně vybavena a nemá na to žádné "stanovené" měřidlo (pokud to nenabízí jako doplňkovou službu) a jediná kontrola tlumičů na STK je vizuální.
Zadne STK nemeri tlumice.....
Sorry, ale mě na STK měří tlumiče při každé technické (na požádání a zdarma). Mají na to také vibrační desky, které změří odezvu pérování a převede ji na procento účinosti... Je pravda, že sem to viděl zatím jen na tom jednom STK kam jezdím já, ale existuje to...Martin.R píše:Chtěl bych vidět na který STK ti změřej účinostMarek77 píše:Já mám na Galaxy čtvrt milionu a tlumiče původní. Nech si změřit účinnost na STK, stojí to pár korun a hned víš, na čem jsi.![]()
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Ta životnost je strašně individuální- dovezl sem Octavii co měla 200t km najeto hlavně po dálnicích a měla tlumiče na 75%, teď sem zase dovezl jednu, která měla 160t km najeto a tlumiče měli jen 65%, protože toto auto jezdilo dost po městě... Při těch 65% je už cítit pohupování, ale není to ještě tak drastické aby se to muselo měnit, takže se dá říci, že mohou vydržet 200 nebo třeba i 300t km podle toho po jakých silnicích jezdí...
...
Ale měří, jestli chceš, dám ti na jednu STK kam jezdím já, a kde mi je pokaždé ochotně a zdarma změří, kontakt...josef10 píše:Martin.R píše:Chtěl bych vidět na který STK ti změřej účinostMarek77 píše:Já mám na Galaxy čtvrt milionu a tlumiče původní. Nech si změřit účinnost na STK, stojí to pár korun a hned víš, na čem jsi.![]()
Zadne STK nemeri tlumice.....Stejne i na STK nepoznaji vadny puk na rameni u O1... vlastni zkusenost. Pane ty ramena mate O.k. stejne jako ty gumy v ramenech me rekli na STK. Rameno bouchalo v tom zadnim silentbloku jako svina ale STK reklo O.k. No to je uroven......
![]()
...
Nevim kam jezdíš na STK ty, ale já coby bejvalej zaměstnanec STK ti můžu dát krk za to že v zařízeních STK pro účely technické prohlídky a technické kontroly žádné "STANOVENÉ" měřidlo na tlumiče NENÍ a v kontrolních úkonech a potažmo i vávadách není kontrola účinnosti tlumičů, ale pouze vizuelní kontrola na mechanické poškození a únik oleje.Rider.23 píše:Sorry, ale mě na STK měří tlumiče při každé technické (na požádání a zdarma). Mají na to také vibrační desky, které změří odezvu pérování a převede ji na procento účinosti... Je pravda, že sem to viděl zatím jen na tom jednom STK kam jezdím já, ale existuje to...Martin.R píše:Chtěl bych vidět na který STK ti změřej účinostMarek77 píše:Já mám na Galaxy čtvrt milionu a tlumiče původní. Nech si změřit účinnost na STK, stojí to pár korun a hned víš, na čem jsi.![]()
Jinak samozřejmě zařízeních na měření tlumičů existuje celá řada, jen je nikdo nehledejte na STK, ale spíš v lépe vybavených servisech. Ideální jsou dílny středních škol.
776 829390
776 829390
Ale tady se nikdo nebavil o tom, jestli se měří pro účely technické způsobilosti, ale pro informovanost zákazníka o stavu jeho tlumičů!!!Martin.R píše:Nevim kam jezdíš na STK ty, ale já coby bejvalej zaměstnanec STK ti můžu dát krk za to že v zařízeních STK pro účely technické prohlídky a technické kontroly žádné "STANOVENÉ" měřidlo na tlumiče NENÍ a v kontrolních úkonech a potažmo i vávadách není kontrola účinnosti tlumičů, ale pouze vizuelní kontrola na mechanické poškození a únik oleje.Rider.23 píše:Sorry, ale mě na STK měří tlumiče při každé technické (na požádání a zdarma). Mají na to také vibrační desky, které změří odezvu pérování a převede ji na procento účinosti... Je pravda, že sem to viděl zatím jen na tom jednom STK kam jezdím já, ale existuje to...Martin.R píše: Chtěl bych vidět na který STK ti změřej účinost![]()
Jinak samozřejmě zařízeních na měření tlumičů existuje celá řada, jen je nikdo nehledejte na STK, ale spíš v lépe vybavených servisech. Ideální jsou dílny středních škol.
Takže místo vykřikování, že takové měření neexistuje poradím tazateli, kam na něj zajet, a já na toto měření jezdím právě na STK, kde mi je- jak sem psal na požádní a ne jako nutnou součást prohlídky- změří....
...
-
midnight_man
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
To je mi jasný, jen jsem chtěl upozornit na to jak psal Marek zajeď si na STK, že toto prostě neplatí pokud to nemají jako doplňkovou službu, prostě všechny STK plošně nejsou vybaveny tímto zařízením. Už jsem i psal že je lepší najít schopnej servis, nebo dílnu nějakýho učňáku automechaniků tam maj kolikrát vybavení o kterým se nám ani nezdá.Rider.23 píše: Ale tady se nikdo nebavil o tom, jestli se měří pro účely technické způsobilosti, ale pro informovanost zákazníka o stavu jeho tlumičů!!!![]()
Takže místo vykřikování, že takové měření neexistuje poradím tazateli, kam na něj zajet, a já na toto měření jezdím právě na STK, kde mi je- jak sem psal na požádní a ne jako nutnou součást prohlídky- změří....
Toť vše
776 829390
776 829390
Na O1 v 95tis km jsem byl na testech tlumičů, protože auto v zatáčkách uskakovalo a na rovince se pohupovalo.
Šlo o normální fyzické testy - poskakují s kolama na vibačních deskách.
Výsledek: tlumiče jsou naprosto v pořádku!
Protože mi to stejně nedalo, tak jsem všechny tlumiče vyměnil - byly totálně KO!
Po výměně se auto začalo chovat úplně jinak, stabilní a pod...
Teď už těmto testům vůbec nevěřím, jsou to vyhozené peníze. Jedině vizuální kontrola a stabilita vozu na silnici.
Šlo o normální fyzické testy - poskakují s kolama na vibačních deskách.
Výsledek: tlumiče jsou naprosto v pořádku!
Protože mi to stejně nedalo, tak jsem všechny tlumiče vyměnil - byly totálně KO!
Po výměně se auto začalo chovat úplně jinak, stabilní a pod...
Teď už těmto testům vůbec nevěřím, jsou to vyhozené peníze. Jedině vizuální kontrola a stabilita vozu na silnici.
O1 1.9Tdi AGR => PP764, Brzdy 288mm