Mlzeni oken
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ahoj, tak mám nějaký podobný problém na Golfu IV - tj. blbne mi klapka/motorek přepínání vnitřní/vnější cirkulace. Je tu někde řešené toto téma - tj. zjistit závadu a jak event ekonomicky opravit? Prostě - při "otevřené" klapce to občas na chvilku zavírá, pak zas otvírá - pusuje - samo od sebe. Je to slyšet - tj. jako syčení, nebo hluk od ventilátoru. Prosím, prosím - radu. Díky
VW G4 (2001) 1.9 TDI (PD) ARL 4motion 110kW
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Mám taky GIV a vím, že ne motorek, ale kontaky bývajé zoxidované a pak kratují. Chcu je to zozebrat a vyčistit. Pak nastříkat olejem. Také pomůže kontrola dírky na odvodnění, která vede k nohám spolujezdce. Bývá ucpaná a pak voda neodchází pryč a zůstává uvnitř klapky.Pawell píše:Ahoj, tak mám nějaký podobný problém na Golfu IV - tj. blbne mi klapka/motorek přepínání vnitřní/vnější cirkulace. Je tu někde řešené toto téma - tj. zjistit závadu a jak event ekonomicky opravit? Prostě - při "otevřené" klapce to občas na chvilku zavírá, pak zas otvírá - pusuje - samo od sebe. Je to slyšet - tj. jako syčení, nebo hluk od ventilátoru. Prosím, prosím - radu. Díky
Také se stává, že jsou vadně zastavěné nebo poškozené plasty kabinového filtru a pak tam teče moc vody dovnitř. KDyž je moc vody je pak nasáklý i molitan na klapce.
Další má zkušenost ve všech autech je ta, že pokud je venku enormní vlhko (mlha, mrholení apod.) je stejně problém s vlhkostí uvnitř. Pak to chce zapntou klima. Navíc díky zapnuté klima se rychleji zahřívá motor, což je dobře...
klapky
Chcem sa Vás opýtať, tá klapka co ju vidno cez filter sa mi hýbe ok, problem ale je že sa mi neotvorí tá spodná s tým mäkkým obtiahnutá co kryje tu mriežku plastovú od spolujazdcových nôh - odtial ma natahovať vzduch pri vnútornej cirkulácii...
ale tá sa mi otvára tak na 1cm. čo s tým? mam climatronic
ale tá sa mi otvára tak na 1cm. čo s tým? mam climatronic
VW Golf IV, 1,9 TDI, 66 kw, ALH
Tak mam dačo blbo lebo spodna mi tak uplne nejde, musim to vyriešiť ale asi az po zime, lebo je hnus robiť vonku
)
Ak by to mal niekto rozobrané odfote mi ten motorček a spôsob točenia týchto ddvoch klapiek , lebo v aute nevidno nič a opraviť sa to lahko nedá ked nevidím na to.
Ešte pozriem na staré kúpenie A/C tam je ta ista klapka hadam niečo vymyslim. podla mna mam vyludrovaný ten kolik čo sa zasúva do osky tej klapky aby sa otáčala.
asi mam zničený ten mnohohran čo do tej klapky ide a preto to nejde. Vrchnu toči ten isty motorček super.

Ak by to mal niekto rozobrané odfote mi ten motorček a spôsob točenia týchto ddvoch klapiek , lebo v aute nevidno nič a opraviť sa to lahko nedá ked nevidím na to.
Ešte pozriem na staré kúpenie A/C tam je ta ista klapka hadam niečo vymyslim. podla mna mam vyludrovaný ten kolik čo sa zasúva do osky tej klapky aby sa otáčala.

asi mam zničený ten mnohohran čo do tej klapky ide a preto to nejde. Vrchnu toči ten isty motorček super.
VW Golf IV, 1,9 TDI, 66 kw, ALH
mokrý koberečky...Dalo1970 píše:Mne sa na Fábií orosia okná a do rána všetko zamrzne. Som už z toho na nervy. Teraz je cez deň teplo,auto je čisté. A ráno, keď idem do práce,všetko dnu je zamrznuté.
Poradí niekto???
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
tak je možný, že máš prasklý topení. Voda se ti z chlazení neztrácí?
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG