Po chvilce jizdy s TDI, Golf 2000, se me zacnou mlzit okna, driv jsem pustil klimu a bylo po problemu ted bez klimy nic nevidim a s klimou je to trosku lepsi, tak jsem oddelal pylovej filtr a jezdim bez nej, zadna zmena... nemel jste nekdo podobnej problem?
Je potřeba aby perfektně přilehal ten černý plast pod předním oknem, když pod něj zatéká tak se to vlhko dostává přes ventilátor k vyměníku topení a putuje jako pára na čelní sklo.
Případně ještě vyměnit pylový filtr nad tím ventilátorem.
Biker píše:Po chvilce jizdy s TDI, Golf 2000, se me zacnou mlzit okna, driv jsem pustil klimu a bylo po problemu ted bez klimy nic nevidim a s klimou je to trosku lepsi, tak jsem oddelal pylovej filtr a jezdim bez nej, zadna zmena... nemel jste nekdo podobnej problem?
nemáš náhodou klimatronik? může to dělat zaseklá klapka vnitřní cirkulace, ty motorky se celkem serou, nejčastěji u klimatroniků, dírou po pylovým filtru by to mělo být vidět
nejvíc jsem se s tí setkal u klimatroniků, ale vyjímka potvrzuje pravidlo, mrkni do toho sání, po vytáhnutí pylovýho filtru, jestli ta klapka není zavřená
jediny co smrdi je ta klima... vzdycky kdyz ji pustim tak je to takovej divnej smrad na chvili, skousel jsem ten sprey od Wurthu ale ten vydrzel vonet v tech trubkach tak tyden...
Huml píše:nejvíc jsem se s tí setkal u klimatroniků, ale vyjímka potvrzuje pravidlo, mrkni do toho sání, po vytáhnutí pylovýho filtru, jestli ta klapka není zavřená
jj, přesně jak říká Huml. Podle mě to bude určitě to klapkou, protože jsem měl stejný problém. Vytáhni pilový filtr a podívej se na tu klapku,zda není uzavřená. Pro jistotu zkus přepínat mezi vnitřní cirkulací a normálním provozem a podívej se, zda se poloha té klapky změní, nebo ne.
Ako sa dá poriešiť problém ak sa klapka vnútornej cirkulácie zasekáva? Čo je treba opraviť alebo vymeniť? Po stlačení tlačitka cirkulácie (climatronic - š octavia) je počuť motorček ale akoby točil na mieste. Väčšinou to ostáva v polohe v nie úplne zavretej.
celtic píše:Ako sa dá poriešiť problém ak sa klapka vnútornej cirkulácie zasekáva? Čo je treba opraviť alebo vymeniť? Po stlačení tlačitka cirkulácie (climatronic - š octavia) je počuť motorček ale akoby točil na mieste. Väčšinou to ostáva v polohe v nie úplne zavretej.
To je právě ono. Musí se otevírat a zavírat. Jak zůstává v polootevřené poloze a nereaguje na přepínání climatronicu, tak je někde chyba. Když to píchneš na PC, nahlásí ti to přesnou chybu, ale dle mého to bude právě v tom motorku, jsou vcelku náchylné na poškození.
Na pc nehlásilo žiadnu chybu. Pred zimou som vybral fiter a podarilo sa mi klapku dať do otvorenej polohy. Teraz musím dávať pozor aby som omylom nestlačil tlačidlo cirkulácie na climatronicu. Takže sa musí vymeniť celý motorček aj keď počuť že je funkčný, nestačí tam prehodiť iba nejaké prevody?