Mlzeni oken

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Biker
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Mlzeni oken

Příspěvek od Biker »

Po chvilce jizdy s TDI, Golf 2000, se me zacnou mlzit okna, driv jsem pustil klimu a bylo po problemu ted bez klimy nic nevidim a s klimou je to trosku lepsi, tak jsem oddelal pylovej filtr a jezdim bez nej, zadna zmena... nemel jste nekdo podobnej problem?
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

oknaa

Příspěvek od Package »

zateka ti do auta...a voda sa potom kondenzuje na sklach..nepouzivaj vnutorny okruh cirkulacie vzduchu pri ofukovani okien.a najdi kde mas mokro..
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
Radim205D
Přispěvovatel

Příspěvek od Radim205D »

Je potřeba aby perfektně přilehal ten černý plast pod předním oknem, když pod něj zatéká tak se to vlhko dostává přes ventilátor k vyměníku topení a putuje jako pára na čelní sklo.

Případně ještě vyměnit pylový filtr nad tím ventilátorem.
E91 N52B30 :)
vlagik
Přispěvovatel

Příspěvek od vlagik »

Další věc je ucpaný otvor pod ventilátorem, kterým odteká případná voda, která se tam netěsnostmi dostane k nohám spolujezdce.
TOMI
Přispěvovatel

Příspěvek od TOMI »

A uhlikovy filter by nepomohol? (hm) Ked sa vsak voda nedostava inakadial do interieru.
Radim205D
Přispěvovatel

Příspěvek od Radim205D »

TOMI píše:A uhlikovy filter by nepomohol? (hm) Ked sa vsak voda nedostava inakadial do interieru.
Ten proti vlhkosti bohužel nepomůže, jeho vlastnosti je pohlcování pachů, pylů a jiných marasů ve vzduchu.
E91 N52B30 :)
Huml
Aktivista

Re: Mlzeni oken

Příspěvek od Huml »

Biker píše:Po chvilce jizdy s TDI, Golf 2000, se me zacnou mlzit okna, driv jsem pustil klimu a bylo po problemu ted bez klimy nic nevidim a s klimou je to trosku lepsi, tak jsem oddelal pylovej filtr a jezdim bez nej, zadna zmena... nemel jste nekdo podobnej problem?
nemáš náhodou klimatronik? může to dělat zaseklá klapka vnitřní cirkulace, ty motorky se celkem serou, nejčastěji u klimatroniků, dírou po pylovým filtru by to mělo být vidět
Biker
Přispěvovatel

Příspěvek od Biker »

klimatronik nemam , klima je tam manualni.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

nejvíc jsem se s tí setkal u klimatroniků, ale vyjímka potvrzuje pravidlo, mrkni do toho sání, po vytáhnutí pylovýho filtru, jestli ta klapka není zavřená
Karl
Aktivista

Příspěvek od Karl »

A nesmrdí Ti vnútri Voda ?
Ešte, že existujú benzíny ináč by boli mechanici bez roboty :) preto mám 911 Turbo :) :DD
Biker
Přispěvovatel

Příspěvek od Biker »

jediny co smrdi je ta klima... vzdycky kdyz ji pustim tak je to takovej divnej smrad na chvili, skousel jsem ten sprey od Wurthu ale ten vydrzel vonet v tech trubkach tak tyden...
Ondra
Přispěvovatel

Příspěvek od Ondra »

Huml píše:nejvíc jsem se s tí setkal u klimatroniků, ale vyjímka potvrzuje pravidlo, mrkni do toho sání, po vytáhnutí pylovýho filtru, jestli ta klapka není zavřená
jj, přesně jak říká Huml. Podle mě to bude určitě to klapkou, protože jsem měl stejný problém. Vytáhni pilový filtr a podívej se na tu klapku,zda není uzavřená. Pro jistotu zkus přepínat mezi vnitřní cirkulací a normálním provozem a podívej se, zda se poloha té klapky změní, nebo ne.
celtic
Přispěvovatel

Příspěvek od celtic »

Ako sa dá poriešiť problém ak sa klapka vnútornej cirkulácie zasekáva? Čo je treba opraviť alebo vymeniť? Po stlačení tlačitka cirkulácie (climatronic - š octavia) je počuť motorček ale akoby točil na mieste. Väčšinou to ostáva v polohe v nie úplne zavretej.
Ondra
Přispěvovatel

Příspěvek od Ondra »

celtic píše:Ako sa dá poriešiť problém ak sa klapka vnútornej cirkulácie zasekáva? Čo je treba opraviť alebo vymeniť? Po stlačení tlačitka cirkulácie (climatronic - š octavia) je počuť motorček ale akoby točil na mieste. Väčšinou to ostáva v polohe v nie úplne zavretej.
To je právě ono. Musí se otevírat a zavírat. Jak zůstává v polootevřené poloze a nereaguje na přepínání climatronicu, tak je někde chyba. Když to píchneš na PC, nahlásí ti to přesnou chybu, ale dle mého to bude právě v tom motorku, jsou vcelku náchylné na poškození.
celtic
Přispěvovatel

Příspěvek od celtic »

Na pc nehlásilo žiadnu chybu. Pred zimou som vybral fiter a podarilo sa mi klapku dať do otvorenej polohy. Teraz musím dávať pozor aby som omylom nestlačil tlačidlo cirkulácie na climatronicu. Takže sa musí vymeniť celý motorček aj keď počuť že je funkčný, nestačí tam prehodiť iba nejaké prevody?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“