Ale v tom uryvku to píše dobře ( na drzdě 130kw , no ...)
Jakej asi použili vzorec pro přepočet na těch 164kw , a k jakému datu se to ráno váže a v jaké zeměpisné poloze ,se také nepíše ...
ranní vlhký vzduch x kopec dolů x 130Kw = 164Kw
( s ohledem na teplotu rána)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Ladas píše:ranní vlhký vzduch x kopec dolů x 130Kw = 164Kw
( s ohledem na teplotu rána)
+ tlacici kamion
Jinak uz mam ten bazmek pred sebou a nestacim se divit co vychazi za srajdy. Nejvic se mi libi, jak se snazej o tu reklamu tak "transparentne": kdyz uvadeji puvodni hodnotu, pouziji kW a kdyz naslednou, tedy po uprave, pouziji kone ... proste profici!
Jen by me zajimalo, kolik pak ta 1,4MPI s 90 konema (zitra nascanuju, pochopite) pri tom maximalnim vykonu zere.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
zapomínáte že to nepíše cimbu ale nějakej chytrej redaktor a ty uměj věci ovšem je pravda že to asi začíná od něoho kdo tyhle kretencký čísla prodává ono splést si kW a HP nejni tak těžký...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Kdyby mluvil o 164 koních, neřekl bych ani popel. Ale 164kW pouze úpravou softu je holý nesmysl. Navíc jak to v mlžném ránu změřili, to by mě fakt zajímalo.
Všichni tady víme, že motory ASZ mají velmi vysoký potenciál a snesou opravdu dost. Není problém dostat se úpravami map na hodnoty kolem 115-120kW (bezpečně), takže bych těch deklarovaných 130kW MOŽNÁ byl ochoten přijmout v případě, že se tomu někde "přisolí" bez ohledu na životnost a emise. Ale 164kW je kravina (a to i za mlžného rána ).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
kdybych si tak vzpoměl a mohl publikovat všecky historky co jsem o tom panu závodníkovi slyšel (z první ruky!!!) tak by jste se buď umlátili smíchy a nebo ubrečeli... těžko říct zda je to všecko ještě směšné nebo už k pláči...
každopádně dotyčný ví tak možná kde motor v autě najít...
Velkej problém je SM sám o sobě. Když si vzpomenu jakej to byl časopis ještě před 12 lety a co z toho udělal Běhal jako šéfredaktor či jak se ten blb jmenoval , chce se mi brečet.
Jinak tenkrát jsem s Jandou diskutoval o olejích a nakonec jsem to vzdal. Za prvé kvůli aroganci s jakou odpovídal a jak ze mě dělal naprostého debila a za druhé kvůli názorům. Mimo jiné neuznává do motorů jiné oleje než 10W60. Od HTP po PD. A normy? Podle jeho slov blbost...
Bóďa píše:Chladné ráno, polární stanice Vostok ( Antarktida ) 21.7.1983 -89,2°C
To by snad šlo.
A jak by to nastartovalo?
Tak se kochejte: www.4est.wz.cz/SM_25_2011-Test_Fabii.pdf
... kdyby nekomu, napr. nasim bratrum na Slovensku wz.cz nefungovalo, mohu to placnout nekam jinam (ulozto, edisk atd.), staci se ozvat. Vzal jsem to "z gruntu", takze je tam cely "test" Fabii. Velikost je 20MB, ocekavam, ze v dnesni dobe to nebude problem.
Vskutku i po prostudovani temer celeho zbytku casopisu nechapu, jak je vubec mozne, ze neco takoveho muze vychazet. Nastesti si to asi plne uvedomuji a stoji to v porovnani s ostatnimi casopisy min
Naposledy upravil(a) Forest dne 23 čer 2011, 07:56, celkem upraveno 1 x.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
to uz by snad chcelo prihrev nafty, nie? Inak si nemyslim ze teplota vzduchu zohra u vykonu az taku ulohu, skor vlhkost a obsah kyslika.... pokial ide do turba moc studeny vzduch tak ho zbytocne ochladzuje a je problem udrzat optimalne EGT... cize plati stare zname "vsetkeho treba tak akurat", aj chladneho vzduchu
pana "Cimbu" nepoznam, ale jemu podobnych machrov odchovanych vlnou monopolneho postavenia je v kazdom odbore dost.... upadok odbornosti (ak niekedy nejaka bola) sa u nich postupom casu prehlbuje, lebo maju pocit ze vsetko vedia a nove veci a trendy v odbore sa ich netykaju - sami sa v tomto citia byt smerodatni
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.