Co dovede Castrol

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
a3anko
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od a3anko »

na obrazku vyssie co som zavesil mas test mazacej schopnosti ktory som spominal...tento co som videl na vlastne oci bol nieco podobne.. proste na nejaky valec tlaci kyslik o urcitej sile a tym vytvara pritlak na dalsi ktory sa toci, a meria sa cas kedy vznikne taka trecia sila, kedy sa valec zastavi. Cize to znie velmi vierohodne. Ja mozem potvrdit len osobnu skusenost, a nepotrebujem tomu ani verit, proste to tam lejem lebo viem co to v motore urobi...vymena kazdych 15tkm, vyplach + osetrenie noveho a auto musi chodit po tejto stranke velmi dobre...

long life nieje nic pre dnesne motory, takze som zasadne proti long life olejom...
VW G3 GTI TDI "20 jahre ", zatial seria
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Ach jo, furt se jim daří oblbnout lidi, doufám že jsi dobře pojištěný (noteeth)
G3 Variant synchro
a3anko
Přispěvovatel

Příspěvek od a3anko »

poisteny niesom... :) zial, skoda ze sa to nepredava maloobchodne, cize na ziadnej benzinke to nekupis ani v autosuciastkach... :) este ze su take konktakty ake su..
yf79
Přispěvovatel

Příspěvek od yf79 »

po prečítaní tíchto príspevkov som trochu "zmetený" :roll: lebo používám vo svojej Oct. I pd plnú syntetiku olej castrol magnetic 5W40. Som tretí majitel, čo sa lialo do motara predo mnou neviem, je to už moja druhá výmena oleja po 15tkm. Brat používa vo svojej oct. I tiež rovnaký olej už asi 4 rok a plná spokojenost aj niektorí známy lejú tento olej a zatial sa nikdo nestažoval. Nemyslím si že je to IBA vina oleja že sa zasiera motor.
STRÝCO
Přispěvovatel

Příspěvek od STRÝCO »

a3anko píše:poisteny niesom... :)
To je chyba!
Zjavne ani netušíš, čo vlastne ponúkaš, vrátane možných dôsledkov.
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

yf79 píše:...používám vo svojej Oct. I pd plnú syntetiku olej castrol magnetic 5W40...
Castrol Magnatec 5W40 by si podla spravnosti na PD motore nemal pouzivat, lebo neobsahuje PD aditivum a nesplna normu 505.01 pre PD motory... 505.01 splnaju Castrol TXT 5W40 a Castrol Edge 5W40
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
a3anko
Přispěvovatel

Příspěvek od a3anko »

STRÝCO píše:
To je chyba!
nuz rad sa neham poucit o tom co vlastne ponukam vratane moznych dosledkov...

bude na tom asi nieco zle ked sa znizi trenie v motore = mensie mechanicke poskodenie, bude na tom asi nieco zle ked sa zvysi oxidacna stabilita, ked sa zvysi cistiacia schopnost oleja, myslim ze su to same zle vlastnosti ktore dobry olej nema vobec splnat... ja natvrdim ze oleje su zle a bez tohto to nepojde, tvrdim ze oleje su dobre ale dokazem ich spravit este lepsimi...asi preto pracujem so znackou ktora je celosvetova spicka vo svojom obore... :)
yf79
Přispěvovatel

Příspěvek od yf79 »

subz3ro_tdi píše:
yf79 píše:...používám vo svojej Oct. I pd plnú syntetiku olej castrol magnetic 5W40...
Castrol Magnatec 5W40 by si podla spravnosti na PD motore nemal pouzivat, lebo neobsahuje PD aditivum a nesplna normu 505.01 pre PD motory... 505.01 splnaju Castrol TXT 5W40 a Castrol Edge 5W40
prepáč neviem prečo som napísal Magnatec je to Edge (wallbash)
STRÝCO
Přispěvovatel

Příspěvek od STRÝCO »

a3anko :
Vôbec nechcem spochybňovať tvoju dobrú vôľu, iba si myslím, že nevychádza z racionálnych podkladov.
Všetky vlastnosti a funkcie olejov, ktoré uvádzaš sú dôležité, ale ich zlepšenie vplyvom nejakého "prípravku" treba dokázať. Na to však naozaj nestačí kolovrátok, hoci podobné zariadenie sa používa aj v laboratóriách, len sa nemeria sila potrebná k zadretiu, ale sa vyhodnocuje veľkosť oderovej stopy. Skús napríklad vyžiadať od svojho dodávateľa porovnanie zmeny parametrov motorového oleja po primiešaní prípravku, tak ako sa to uvádza v technických listoch jednotlivých výrobcov oleja. To jest ako sa zmení viskozita, TBN, ... . Potom nech ti poskytne výsledky testov na skúšobnom motore. To budú tie "normálne argumenty", ktorými budeš vedieť oponovať na úrovni.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

a3anko píše:
STRÝCO píše:
To je chyba!
nuz rad sa neham poucit o tom co vlastne ponukam vratane moznych dosledkov...

bude na tom asi nieco zle ked sa znizi trenie v motore = mensie mechanicke poskodenie, bude na tom asi nieco zle ked sa zvysi oxidacna stabilita, ked sa zvysi cistiacia schopnost oleja, myslim ze su to same zle vlastnosti ktore dobry olej nema vobec splnat... ja natvrdim ze oleje su zle a bez tohto to nepojde, tvrdim ze oleje su dobre ale dokazem ich spravit este lepsimi...asi preto pracujem so znackou ktora je celosvetova spicka vo svojom obore... :)
Svatá prostoto, a to mámme 21 století, ať žije Horst Fuchs.
Mimochodem, ani na jednu mojí otázku jsi neodpovědě, ale máš pravdu, holinky nebo hodinky - je to jedno, obojí se natahujou.
Na druhou stranu odvážnému štěstí přeje, aspoň něco vyděláš.
G3 Variant synchro
a3anko
Přispěvovatel

Příspěvek od a3anko »

nuz skusim nieco take vyziadat ak to bude mozne... aj ked s tym testom velkosti oderovej plochy mam skusenost, lebo mi to presne pripomenulo timken test, tam sa presne ukazalo ako to vplyva na oderovu plochu...na kovovom valceku, pred a po pouziti... a drzal som ho v ruke, ale o asinestaci.. musim daco take nafotit...nuz uvidime co zozeniem..ale urcite to sem zavesim...
a3anko
Přispěvovatel

Příspěvek od a3anko »

bobG3: tie testy zozeniem, ked len na tom zalezi...oki ? :)
STRÝCO
Přispěvovatel

Příspěvek od STRÝCO »

a3anko píše:nuz skusim nieco take vyziadat ak to bude mozne... aj ked s tym testom velkosti oderovej plochy mam skusenost, lebo mi to presne pripomenulo timken test, tam sa presne ukazalo ako to vplyva na oderovu plochu...na kovovom valceku, pred a po pouziti... a drzal som ho v ruke, ale o asinestaci.. musim daco take nafotit...nuz uvidime co zozeniem..ale urcite to sem zavesim...
Len aby nedošlo k nepochopeniu. Tie testy, resp. výsledky a násdledné doporučenia - teda ak to má byť vierohodné, nemôže urobiť výrobca, distribútor ani predajca. Musia to byť skúšky urobené v nezávislej a akreditovanej inštitúcii.
Predpokladám, že dotyčná spoločnosť nič také nevlastní, a preto sa robí reklama produktov "kolovrátkovým" lákaním potencionálnych zákazníkov.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

STRÝCO píše:
a3anko píše:nuz skusim nieco take vyziadat ak to bude mozne... aj ked s tym testom velkosti oderovej plochy mam skusenost, lebo mi to presne pripomenulo timken test, tam sa presne ukazalo ako to vplyva na oderovu plochu...na kovovom valceku, pred a po pouziti... a drzal som ho v ruke, ale o asinestaci.. musim daco take nafotit...nuz uvidime co zozeniem..ale urcite to sem zavesim...
Len aby nedošlo k nepochopeniu. Tie testy, resp. výsledky a násdledné doporučenia - teda ak to má byť vierohodné, nemôže urobiť výrobca, distribútor ani predajca. Musia to byť skúšky urobené v nezávislej a akreditovanej inštitúcii.
Predpokladám, že dotyčná spoločnosť nič také nevlastní, a preto sa robí reklama produktov "kolovrátkovým" lákaním potencionálnych zákazníkov.
Má pravdu předsedo. Když si uvědomím souvislosti, je mi líto těch důvěřivců, kdyby byla alespoň jistota, že to neublíží. Kolovrátek, ale není motor, a to jim asi trochu ušlo.
G3 Variant synchro
STRÝCO
Přispěvovatel

Příspěvek od STRÝCO »

Zloženie nepoznáme, môžeme len hádať. Ublížiť by to nemuselo v prípade, že ten prípravok nevstupuje do chemických reakcií s olejom a jeho aditívami - je v tomto zmysle inertný a teda pôsobí len fyzikálne a olejová náplň motora je len jeho nosičom. Mohli by to byť napríklad molybdénsulfid, grafit, prípadne nejaké teflónové zázraky. Potom by však bolo treba vedieť, či sa to usadzuje na funkčných plochách, alebo stečie spolu s olejom do vane a vyplaví sa pri výmene oleja + množstvo ďalších otázok.
Tak či onak si myslím, že možný prínos (pravdepodobne žiadny) a riziko príliš vysoké.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“