Vypínaní klimatizace

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Wajzzy
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Wajzzy »

OBNOVUJI opět téma.

Opět problém s ventilátorama!

Takže co se děje.... Klima kompresor sepíná bez problémů...
Když mám klíček v první poloze(nemám nastartováno, ale pouze rozsvícené kontrolky), tak ventilátory se točí a nevypnou se ani po 2min. Když nastartuji, tak ventilátory se točí všechno je v pořádku, ale po nějaké době (podle mě doba není určující, ale spíš teplota chladičové stěny klimatizace, kdy je tteplota taková, že skoro neudržím ruku na stěně) se ventilátory vypnou, ale klimatizace stále chladí! Při nastarovaném autě, vypnu klimatizaci a zapnu... klimakopresor se vypíná zapíná jak mačkám tlačítko, ale ventilátory se neroztočí vůbec... Vypnu motor a opět dám klíček do první polohy a klimatizaci nechám zaplou.... ventilátory se netočí, ale po čase (asi, jak opadne teplota, tak se roztočí a chladí...). Takto se to fůrt opakuje...
Ještě jsem si všimnul, že když se mi ventilátory netočí a já mám zaplou klimatizaci a otočím klíčkem do první polohy, tak se oba ventilátory roztočí, ale hned se vypnou.

V čem může být problém? Dále jsem si všiml, že se mi nikdy netočili ventilátory i po vypnutí motoru (funkce dochlazování a to když jsem šahal na stěny chladičů, tak jsem tam skoro neudržel ruku, ale neřešil jsem to, protože jsem si myslel, že to asi není problém...)

Včera večer jsem dojel dom bez zapnute klimatizace a když jsem šahal na chladící stěnu za klimatizaci, tak byla horká tolik, že jsem na ní ani neudržel ruku... ukazatel teploty vody byl celou dobu na 90 °C. Nemůže být vadný senzor v té chladící stěně vody?
Wajzzy
Přispěvovatel

Příspěvek od Wajzzy »

Laboroval jsem a zjistil jsem toto... našel jsem video, kde zkouší pomocí snímače teploty na chladičové stěně rychlosti ventilátoru a zjistil jsem při vypnutém motoru, že když spojím 1 a 2 ventilátory se roztočí, ale podle videa, když spojí 2 a 3, tak se mu opět roztočí (předpokládám, že na druhou rychlost). U mě se nic neděje...
Pak jsem zkusil otočit klíčky na rozsvícení kontrolek a zapnout klimatizaci... ventilátory se roztocí a následně jsem zkusil propojit opět 1 a 2... ventilátory se stále točily... když jsem ale propojil 2 a 3, tak se přestaly točit! Když jsem konektory 2 a 3 rozpojil... opět se začaly ventilátory točit... (potvrdil jsem si, co se děje, ale teď potřebuji zjistit, co to dělá? Předpokládám, že opět jednotka dochlazování, že?)
Obrázek
Wajzzy
Přispěvovatel

Příspěvek od Wajzzy »

další jednotka vyměněna a opět vše funguje jak má... pokud opět klekne, tak zž musí být chyba zároveň někde jinde...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“