Špatné těsnění pod hlavou.Prosím poraďte kam do servisu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
Honza Kolář
- Přispěvovatel
zkusil bych změřit rovinnost bloku a hlavy, dát nový šrouby, normální těsnění od viktora a musí to být OK.
Miloši, s tím utahováním po ohřátí to bylo u jakýho motoru?
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 
-
slovacek.milos
- Aktivista
III golf 1.9 TD, 55kW, AAZ, v datách klasika 3O 6O 9O a 9O, a VICTOR REINZ napsal to samé na zadní stranu a připsal zahřít a přidat 9O dělal jsem to vlednuMirekX píše:zkusil bych změřit rovinnost bloku a hlavy, dát nový šrouby, normální těsnění od viktora a musí to být OK.
Jseš si jistý co píšeš? Tam je taky kovové těsnění a to se po ohřátí nedotahuje.slovacek.milos píše:III golf 1.9 TD, 55kW, AAZ, v datách klasika 3O 6O 9O a 9O, a VICTOR REINZ napsal to samé na zadní stranu a připsal zahřít a přidat 9O dělal jsem to vlednuMirekX píše:zkusil bych změřit rovinnost bloku a hlavy, dát nový šrouby, normální těsnění od viktora a musí to být OK.
-
slovacek.milos
- Aktivista
jsem si jistý koupil jsem viktora v kelly, utahování klasika u všech motorů je jasná ale tam byly ještě kroky 5 a 6,pafka píše:Jseš si jistý co píšeš? Tam je taky kovové těsnění a to se po ohřátí nedotahuje.slovacek.milos píše:III golf 1.9 TD, 55kW, AAZ, v datách klasika 3O 6O 9O a 9O, a VICTOR REINZ napsal to samé na zadní stranu a připsal zahřít a přidat 9O dělal jsem to vlednuMirekX píše:zkusil bych změřit rovinnost bloku a hlavy, dát nový šrouby, normální těsnění od viktora a musí to být OK.
pětku jsem nepochopil tak jsem šel na počítač přeložit, protože anglicky neumím, a tam bylo zahřát motor, a šestý krok přidat 9O stupnů, kontroloval jsem i typ motoru s typem pro které je to těsnění vhodné, protože ty tečky neodpovídali, taky jsem ho měřil mikrometrem 1.65, i přesahy pístů,
pokut tě to víc zajímá mohu ti podle historie objednávek přesně dohledat v kelly to těsnění, dělal jsem to v prasinci nebo začátkem ledna
Je to zajímavé, dlouho jsem se s tím nesetkal , ale to znamená, že z různých důvodů firma tohle požaduje..Snad to není požadavek výrobce těsnění..Ale v knize od AJUSY má motor 1Y,AAZ , ještě jedno dotažení navíc a některé motory mají dotažení po 1000km, ale ty nemají patrně plechové těsnění...Mezi 5 a 7 utahováním je v pořadí 6 značka "ležatý kosočtverec" a já nevím přesně, zda to značí ohřátí... 
nepropadat panice...
-
slovacek.milos
- Aktivista
podle mě z toho plyne že je potřeba peclivě sledovat víc údajů, výrobce motoru a i výrobce těsnění,
ten golf je 13let starý a za tu dobu může být něco i jinak,
já tím chtěl jen upozornit že nelze zobecnit data 3O 6O 9O a 9O
že to může být i trochu jinak a jak dojde na lámání chleba mlže být problém,
v případě tohoto golfa byl problém prdla vodní pumpa vytekla voda, rožla se kontrolka červená nedostatek vody, pak vylítla teplota na max, a nakonec svítilo mazání a majitel bohužel musel dojet , třikrát zadřel a napotředí se prohla hlava a praskla uprostřed, motor bez tlaku jen se lehce protáčel ,
já prej odvedl nekvalitní práci a motor je v záruce takho to nezajímá, dybych tu hlavu utáhl klasicky tak mám výčitky svědomí ale takhle jsem naprosto v klidu
miloš
ten golf je 13let starý a za tu dobu může být něco i jinak,
já tím chtěl jen upozornit že nelze zobecnit data 3O 6O 9O a 9O
v případě tohoto golfa byl problém prdla vodní pumpa vytekla voda, rožla se kontrolka červená nedostatek vody, pak vylítla teplota na max, a nakonec svítilo mazání a majitel bohužel musel dojet , třikrát zadřel a napotředí se prohla hlava a praskla uprostřed, motor bez tlaku jen se lehce protáčel ,
já prej odvedl nekvalitní práci a motor je v záruce takho to nezajímá, dybych tu hlavu utáhl klasicky tak mám výčitky svědomí ale takhle jsem naprosto v klidu
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
Já se taky nesmím přehřát, jinak mi jebe..MUsím se chladit Plzní, ale zase pak ztrácím motivaci, prací pohrdám..,ale jelikož mi nikdo nic zadarmo nedá, mám vždy letní dilema..Takže ideální je, ráno, když je chládek , udělám nějakou práci rychle placenou a pak , když začne hic, jdu vydělané dolary přeměnit na chlazení mého bídného, opotřebovaného těla... 
nepropadat panice...
byli jsme na nejakem skoleni, firmy payen a goetze celkem nezazivne spise reklamni, ale prave mluvil o tom, ze se vyvijeji nove postupy utahovani hlav, proc to neni na momet ale na ty stupne uhlu, potom ze nektere motory se maji zahrat a dotahnout, nebo po ohrati nechat ochladit a dotahnou a nebo predehrati sroubu. pokud je neco takoveho potreba, tak je to uvedeno v katalogu nebo v navodu pribaleneho k tesneni. Jednou se mi stalo, že v navodu bylo jako prvni nove srouby a potom byl symbol šroubu a u toho stupne celsia, ale nevim co to byl za motor.slovacek.milos píše:předehřátí šroubu to jsem ani neslyšel, víš o to, měco víc, čím a jak, u jakého motoru?dav55 píše:u nekterych motoru doporucuje vyrobce ohrat motor a dotahnot, nebo taky predehrati šroubu.