ono to u toho Castrolu může být všelijak... bůchví, jestli v plastový láhvi s nápisem Castrol je taky olej co tam být má....a protože tu autorizáky lijou Castrol, je to přeci to "nejlepší" pro motor - je poptávka, a tak bych i věřil, že není Castrol jako Castrol...ale jen můj názor
Fabie RS Tdi-Jaký olej? interval rozvodů?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
NOB to pochopil dobře, s intervalem odpovídal na INTERVAL VÝMĚNY ROZVODŮ...pak se to nějak zvrhlo 
ono to u toho Castrolu může být všelijak... bůchví, jestli v plastový láhvi s nápisem Castrol je taky olej co tam být má....a protože tu autorizáky lijou Castrol, je to přeci to "nejlepší" pro motor - je poptávka, a tak bych i věřil, že není Castrol jako Castrol...ale jen můj názor
FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky 
Skoda zes NOBovi predtim psal, ze interval vymeny rozvodu je pro oba kody motoru ve FRS 120.000km. Pak je mi celkem zahadou, jaky delsi interval mel NOB na mysli, nebyl-li to ten na olej. Ale je to asi fuck, vzhledem ke genezi tohoto vlakna.kibi píše:s intervalem odpovídal na INTERVAL VÝMĚNY ROZVODŮ...
- rici.houba
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak jsem to myslel s ohledem na rozvody, výměnu jejich. Samozrejmě je stejně vždy dělám po koupi...Pokud to není nějak doložené. Šlo mě hlavně i o to, že vím, že to koupím bez toho tlumiče vibrací...kibi píše:NOB to pochopil dobře, s intervalem odpovídal na INTERVAL VÝMĚNY ROZVODŮ...pak se to nějak zvrhlo
A Kurna Castrol je jen jeden:-)
Každopádně dá se vybírat v dnešní době...Osobně leju pak ještě Mobil 1 , Millers oils je taky špička...
U benzínáka se olej znehodnocuje pochopitelně dřív, takže at mi tady někdo ještě tvrdí že je strašně důležitý zvolit i vhodnou značku oleje apod.pohádky....U diesela s turbem je to hlavně o vhodný specifikaci a nejít do noname značky, dodržovat interval výměny, max.po 15tis.km...Osobně měním u benzinu po 8tis.km u té nafty to dám po 10tis.km.
Zkrátka nafták není něco extra" jako třeba motor v tajpáru, kde se pracuje pri vysokých otáčkách a teplotách a když nezvolíš vhodnej olej trhá se olejovej film ve špičce zatížení....a po čase je sakra vidět zda si tedy lil např.10w60 nebo 5w40...
5w40 je vhodná do naftáku zas, kde potřebuješ aby to hnedka dobře mazalo...od nižších otáček...A tohle splní spousta olejů...Doporučovat nějaký jeden a hanit Castrol to je nepodložená lež a tohle nesnáším páč to lidi uvádí v omyl. A takhle pak vznikaj fámy...
Já leju 7let do svejch sport.aut Castrol a hamtali a hamtaj jak hodinky, nemluvě o pár M3 či Myších co maj známý bud jako civil nebo závodničku, apod..takže FORESTE mě nepřesvědčíš.
Kdyby byl ten olej špatnej nejezdí na tom mistři ČR,Evropy a Světa, at už okruhový nebo rallyový. Tam ještě hodně používaj Mobil 1, jak jsem psal.
Spíš mě drtí že hodně lidí ještě drží long life výměny, to je největší hrob pro motory...
Min.tejden za mnou byl jeden klient s pěkným novým Superbem a hlásil že má na oleji 28tis.km
, jaj .... Ne nedělám už auta, jen jsme se k tomu dostali.