jumper 2.2HDI 2008 nejde jeden valec

Moderátoři: šulda, Moderátoři

warninger
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od warninger »

ja spis mam ten valec prasknuty nez propaleny, predpokladam ze ten pist kdyz by byl propaleny tak to proste pujde videt ze tam je upaleny nejaky material, ale u me je cista prasklina, takze bych to videl jako unavu materialu

kazdej nadava na neco jineho, ja mel treba sprintera a tam se sralo porad neco, az vybehla jedna ojnice bokem motoru tak jsem se taky toho rad zbavil, takze si clovek asi nevybere, proste neporuchove auto asi neexistuje
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

warninger píše:ja spis mam ten valec prasknuty nez propaleny, predpokladam ze ten pist kdyz by byl propaleny tak to proste pujde videt ze tam je upaleny nejaky material, ale u me je cista prasklina, takze bych to videl jako unavu materialu

kazdej nadava na neco jineho, ja mel treba sprintera a tam se sralo porad neco, az vybehla jedna ojnice bokem motoru tak jsem se taky toho rad zbavil, takze si clovek asi nevybere, proste neporuchove auto asi neexistuje
píst praskne kvůli dlouhodobému tepelnému namáhání,většinou je příčina vadný vstřikovač a další...česká kvalitní nafta
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
warninger
Sběrač informací

Příspěvek od warninger »

takze kdyz uz to bude rozhozene tak bude lepsi preventivne vymenit vsechny pisty
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..myslim ze pri tomto kilometrovom nabehu nieje na mieste sa vyhovarat na kvalitu nafty.. vydrzalo to hodne dlho, len skoda ze ludia nemyslia na prevenciu, po 250000 km mali ist vstreky na kontrolu..

..s tym piestom ineho oznacenia sa mi to nezda.. pre ktoru krajinu bolo auto vyrobene.?..resp. kupene.?
Alfa Romeo 156 sw 2,4 JTD 110kw@ 142,3kw

Obrázek
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Píst je buď prasklý nebo dobrý.Jelikož vydržely takovou dardu km, je záruka , že nejsou nekvalitní..Pro jistotu bych každý dal na vařič a ohřál, zda najednou nevykoukne nějaká prasklina. Jinak jsou "vyzrálé"a osvědčené. Než koupit nějaké bláto, jsou jistě lepší... :)
nepropadat panice...
warninger
Sběrač informací

Příspěvek od warninger »

bjukemen píše:..myslim ze pri tomto kilometrovom nabehu nieje na mieste sa vyhovarat na kvalitu nafty.. vydrzalo to hodne dlho, len skoda ze ludia nemyslia na prevenciu, po 250000 km mali ist vstreky na kontrolu..

..s tym piestom ineho oznacenia sa mi to nezda.. pre ktoru krajinu bolo auto vyrobene.?..resp. kupene.?
auto bylo koupene nove v nemecku, historii jsem zatim neresil, auto jsem kupoval pri cca 80tis km, mozna kdyby se nekdo podle vinka mohl mrknout, tak by se i mozna neco zjistilo ze treba to uz nekdo menil hned v pocatku, je to divne ze zrovna ten prasknuty je asi z jine serie, ale vazne ty cisla tam jsou jak jsem psal
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..pre podradne krajiny davaju obcas automobilky rozdielne piesty co do kvality..uz som sa s tym stretol a potom to takto dopadne..

..posli mi do SZ vin skusim ci daco najdeme
Alfa Romeo 156 sw 2,4 JTD 110kw@ 142,3kw

Obrázek
warninger
Sběrač informací

Příspěvek od warninger »

takze pro ty co sleduji tuto diskuzi, tak byl menen starter, egr, nejaka elektronika jinak s motorem tam neni psane nic, takze me napada ze proste ve fabrice se nekdo spletl a dal pist z jine menekvalitni serie
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

nebo to melo 150 po stoceni 60 a pist byl vymenen v ramci poruchy, ktera provedla neautorizovana dilna. nebo taky mozna 4 pist davaji kvalitnejsi protoze se spatne chladi 4 valec tak at to neco vydrzi.
warninger
Sběrač informací

Příspěvek od warninger »

panove, nemuzete nekdo zjistit jaky prumer ma mit cep na klice co je na ojnici? chci to radeji premerit, diky
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

ja bych na to hodil oko a kdyz na tom nic neuvidim tak bych splasil pist vrazil ho tam poskladal dal novy vstriky naucil je i cerpadlo a trada.. takhle bych se s tim nesral ani pro sebe nehlede na to ze v domacich podminkach s tim stejne nic neudelas,, parkrat sem dokonce daval pist i z jinyho motoru jak sem ho vyndal tak sem ho nandal a jezdi do ted.. mozna je to tim ze sem mel samy socialy zakazniky. jestli to chces mit ok tak to odvez nekam kde se tim zabejvaj nebo si kup novy spodek a jen to doskladej
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Přesně tak, kolikrát nadbytečná panika auto jen zneschopní..K čemu chceš rozměr? Podívej se na šálu v ojnici jak vypadá nebo si změř ostatní čepy, a jsi doma hned. Dáš nová ložiska ojniční a jedeš dál, když není čep přidřen , nemá cenu nic řešit..A sociálové jezdí nejdýl, pokud jim nespadne řemen... :)
nepropadat panice...
warninger
Sběrač informací

Příspěvek od warninger »

asi to tak stejne dopadne :-) dam saly na ojnice nove, novej pist a slozim to
warninger
Sběrač informací

Příspěvek od warninger »

za kolik kdo muzes sehnat pist? mam nabidku za 5500,- sezene nekdo za lepsi peniz?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

V APM ho maj s nějakou slevou za 4 000kč s dph, píst, pístní čep a kroužky.

ETPM001200
Odpovědět

Zpět na „Citroën“