piliny v motoru 1.9 PD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
no značkový servis tam u puvodního majitele dával castrol TXT 5W40 505.01 a já jsem tam dával už jen castrol EDGE ( TXt se už přestal výrabět ),2 x jsem tam dal Edge 5W30,ale výměna vždy do 15000 km,pak jsem začal dávat už Egde 5W40.Olej 5W30 si to bralo o něco víc než 5W40.Tomas.cz píše:Na jaký olej motor jezdí? Je pěkně čistý.
Originální vačka je ocelová.
Vždy jsem Castrol používal a vždy to bylo Ok.
Jinak ještě vždy před výměnou tam dám prostředek na čištění motoru,nechám to cca 15 min na volnoběh a pak to vypustím.
A litina teda moc nevydrží?
To netvrdím, ale je nejlacinější.
Třeba výrobce Kolbenschmidt má v nabídce 3 vačky s koncovkou R na konci a to Kolmenschmidt ocel, EngineTeam ocel a EngineTeam litina, nejlepší bude asi origo VW, ale stojí nová snad 14 000kč+-, nebo poptej v bazaru jetou originální ale ve 100% stavu, kolikrát se pěkný kus najde.
Třeba výrobce Kolbenschmidt má v nabídce 3 vačky s koncovkou R na konci a to Kolmenschmidt ocel, EngineTeam ocel a EngineTeam litina, nejlepší bude asi origo VW, ale stojí nová snad 14 000kč+-, nebo poptej v bazaru jetou originální ale ve 100% stavu, kolikrát se pěkný kus najde.
http://www.cc-autodily.cz/search/?kod_alt=038109101RTomas.cz píše:To netvrdím, ale je nejlacinější.
uvidíme,poohlédnu se i po jeté,ale ta by musela být jak nová

ve škodě za ni chtějí 16000 kč,to nevím kam na to chodí
jednu luxusni origo mam
ale nechavam si ji pro sebe pac zachvilku uz bude jen druhoska. JInak montuju Kolmenschmidt ocel i litinu a neni problem. Spise se snazim dat kvalitni zvihatka, idealni cerna INA.
to co maj v ccckach je Kolmenschmidt, ne original.

O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
to vím,ale spíš mi šlo o to,zda to,co mají v cc-autodílech za ty peníze bude stát za toFulltank píše:jednu luxusni origo mamale nechavam si ji pro sebe pac zachvilku uz bude jen druhoska. JInak montuju Kolmenschmidt ocel i litinu a neni problem. Spise se snazim dat kvalitni zvihatka, idealni cerna INA.
Vačku sme dali ocelovou, rovnou s tím samozřejmě hydroštely a šály (vše nový). Ten olej doporučuji pro PD bez DPF 5W40 505.01 bez C3 (aditivce pro DPF) nebo s novou aditivací C3-10 a výš. Je jedno jakou značku ale bacha na panč třeba právě u toho Castrolu a hlavně měnit max. 10tkmmjanulik píše:Jen bokem se ještě zeptám,je lepší olej do PD Castrol Edge nebo Q8,popřípadě Shell,nebo je to jendo,ale spíše kratší interval,specifikace 505.01 je jasná. A dál jestli má cenu kupoval novou,ale litinovou vačku,nebo je to blato a vzít ocelovou
Naposledy upravil(a) šulda dne 19 led 2015, 11:53, celkem upraveno 1 x.
Člověk se pořád učí.
To bude KS-ocel.mjanulik píše:to vím,ale spíš mi šlo o to,zda to,co mají v cc-autodílech za ty peníze bude stát za toFulltank píše:jednu luxusni origo mamale nechavam si ji pro sebe pac zachvilku uz bude jen druhoska. JInak montuju Kolmenschmidt ocel i litinu a neni problem. Spise se snazim dat kvalitni zvihatka, idealni cerna INA.
Pro tvoje vozidlo bude potřeba 5L balení oleje, takže bych doporučil např. tento:
ACEA C3-10 je též výhoda 
edit: oprava odkazu (chybělo mi na konci ,, / ")
Kód: Vybrat vše
http://www.oleje-online-shop.cz/yacco+vx+1000+fap+5w40+5l+yaccomotoroil+motorovyolej5w40-327815/

edit: oprava odkazu (chybělo mi na konci ,, / ")

Naposledy upravil(a) Golfisko dne 19 led 2015, 14:15, celkem upraveno 1 x.
G3 Variant 1,9 TDi
... only S764

takže se litiny nemusím bát? Hydra samozřejmě INA+uložení vačky+nové šrouby když užFulltank píše:jednu luxusni origo mamale nechavam si ji pro sebe pac zachvilku uz bude jen druhoska. JInak montuju Kolmenschmidt ocel i litinu a neni problem. Spise se snazim dat kvalitni zvihatka, idealni cerna INA.