Vag Com 607 CZ

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Zamčeno
MAX
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od MAX »

Stačí zadat TEST kabelu a update na fw 1.65 se provede samo.
pe.namornik
Nováček

Re: vag com 607cz

Příspěvek od pe.namornik »

MAX píše:
pe.namornik píše: mám ho od Motordiagu - originál hex-can USB.
Pokud je originál měla by na něm běžet i 607ka.
Tak si nevím už rady, kabel je originál od motordiagu, s 512 vypadá, že běhá normálně, njade motor, ukáže různé hodnoty, ale mám 512anglickou. Zkoušel jsem kabel připojit na 607cz, ale nefunguje. Při testu kabelu připojen k počítači tak píše - test portu OK, stav rozhraní Hex nalezeno, typ rozraní ross-tech Hex-usb, stav adaptéru nepřipojen. Po připojení do zásuvky auta tak to hlásí test portu OK, stav rozhraní Hex nenalezeno, pokud používáte usb kabel, ujistěte se, že jsou správně nainstalovány ovladače USB. Mám verzi ovladačů 3.1.2.0 z 1.12.2005 - Ross-Tech, po vyhledání motoru hlásí stav adapteru -2, možné příčiny - vybrán nesprávný port, adapter není připojen, není zapnuté zapalování, zastaralý firmware. Proveďte test kabelu v nastavení-ale pokud otestuji kabel, tak se nic nezmění.
Může mi někdo poradit?
Myslím si, že můžu vyloučit, že adapter není připojen, není zapnuté zapalování a asi vybrán nesprávný port. Pořád mi není jasné jak zjistím jaký firmware má kabel? (LOL)
vwphun
Přispěvovatel

Re: vag com 607cz

Příspěvek od vwphun »

pe.namornik píše:
MAX píše:
pe.namornik píše: mám ho od Motordiagu - originál hex-can USB.
Pokud je originál měla by na něm běžet i 607ka.
Tak si nevím už rady, kabel je originál od motordiagu, s 512 vypadá, že běhá normálně, njade motor, ukáže různé hodnoty, ale mám 512anglickou. Zkoušel jsem kabel připojit na 607cz, ale nefunguje. Při testu kabelu připojen k počítači tak píše - test portu OK, stav rozhraní Hex nalezeno, typ rozraní ross-tech Hex-usb, stav adaptéru nepřipojen. Po připojení do zásuvky auta tak to hlásí test portu OK, stav rozhraní Hex nenalezeno, pokud používáte usb kabel, ujistěte se, že jsou správně nainstalovány ovladače USB. Mám verzi ovladačů 3.1.2.0 z 1.12.2005 - Ross-Tech, po vyhledání motoru hlásí stav adapteru -2, možné příčiny - vybrán nesprávný port, adapter není připojen, není zapnuté zapalování, zastaralý firmware. Proveďte test kabelu v nastavení-ale pokud otestuji kabel, tak se nic nezmění.
Může mi někdo poradit?
Myslím si, že můžu vyloučit, že adapter není připojen, není zapnuté zapalování a asi vybrán nesprávný port. Pořád mi není jasné jak zjistím jaký firmware má kabel? (LOL)
Pokud dáš test ve verzi 512, tak to zjistíš... Ale ty otázky bys měl klást prodejci, od kterého jsi koupil kabel! Tento ti pojede pouze s verzí 512.
poll1
Nováček

Příspěvek od poll1 »

ked by ste zhanaly vag 607 cz tak si ju stiahnite tu na mojej stranke

www.obd-2.websnadno.cz

a dajte mi prosim vedet na mail ci to funguje dakujem
yeager
Přispěvovatel

Příspěvek od yeager »

code-svo.dat je poskodeny, vyzera si takto

00000 ü­”Őé±ĎĘôń•—‘
00001 ¦Ť¤?ޢŐÚš¤Î˝ä«Ô?¬ç
00002 ú ăýđĂ›‘Čǡá™ÁĹśŞµŞ ˇ™ć‹?
00003 ú¬ž?ô¸?ĄĚę?—‰Ë
00004 Ť›ŤőǤ©ĺöŠňŔ«µ÷ČöťÔ¸•ç‡Áô‰™ÔϡÕőÖɲ¤ńޤ¸ ÚŽčšž
00016 öíâڵ𱽊«Ç™›ç»Öů¬Ŕ×ö´“ř𵸕ĽůµŽ¸Ú»č?Ű—ňóń¨ ±©ýŹĹý
...

nemate iny link
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

No myslím že je OK, jestli jsi zkoušel řehodit DAT soubor z jiné verze VAGu, tak to myslím že nejde, páč sem to zkoušel taky, ale bez úspěch >> soubor codes.dat nelze načíst. Vždy mi fungoval jen ten originální DAT soubor.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
yeager
Přispěvovatel

Příspěvek od yeager »

ako to myslis, ze dat subor z inej verzie vagu, ja som to len nainstaloval a nezmenil nic, ten dat subor je tam ten povodny co sa nainstalovalo. :?
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Aha, tak to nic, já jen jednou zkoušel dát ten DAT soubor z vyšší verze do nižší a napsalo mi to codes.dat nelze načíst, tak sem myslel že to bude podobný problém. Jinak taky mi to dělá tohle, když sem dal odeslat v Total Commander zástupce exáče na spouštění VAGU na plochu. Tak mi to taky psalo že codes.dat nelze načíst. Musel sem si ikonku udělat na ploše tak, že sem tam dal pravý tlačítko a dal >> nový zástupce. Jïnak když edituju ten DAT soubor co píšeš, tak tam mám stejnej "rozsypanej čaj" jako tam máš ty :) a funguje mi to.
brunolet
Přispěvovatel

Příspěvek od brunolet »

Taky stejná zkušenost, program je pěkný, ale výpis chyb je taková čínština, nezná někdo lék.
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

A to ti ty hierglify vypíše přímo jako VAG při načtení chyb z ŘJ, když nějakou načte, anebo to dělá jen když to edituješ třeba v poznámkovém bloku ???
yeager
Přispěvovatel

Příspěvek od yeager »

mne to pise priamo pri nacitani chyby, ked editujem eng verziu alebo cz veriusu su rovnake, ale eng vag chybove hlasenia pise normalne
brunolet
Přispěvovatel

Příspěvek od brunolet »

ano píše to jako výpis chyb, vím, že ang verze píše ok, ale čeština je čeština
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

yeager píše:mne to pise priamo pri nacitani chyby, ked editujem eng verziu alebo cz veriusu su rovnake, ale eng vag chybove hlasenia pise normalne
Pokud mas codes.dat a code-svo.dat identicke, tak to je spatne! Databaze chybovych kodu pro CZ verze je u 409, 512 a 607 uplne stejna, a lze ji stahnout napr. tady:

http://rapidshare.de/files/34912478/code-svo.dat.html

Soubor je treba nahrat do stejne slozky jako je VagCom.exe a program je treba i v teto slozce spoustet! Pokud mate na plose ikonu nebo to spoustite pres nejake menu, tak to muze blbnout a soubor s kody se hleda ve spatne slozce!
P.TAZZ
Aktivista

Příspěvek od P.TAZZ »

vagus píše:
yeager píše:mne to pise priamo pri nacitani chyby, ked editujem eng verziu alebo cz veriusu su rovnake, ale eng vag chybove hlasenia pise normalne
Pokud mas codes.dat a code-svo.dat identicke, tak to je spatne! Databaze chybovych kodu pro CZ verze je u 409, 512 a 607 uplne stejna, a lze ji stahnout napr. tady:

Soubor je treba nahrat do stejne slozky jako je VagCom.exe a program je treba i v teto slozce spoustet! Pokud mate na plose ikonu nebo to spoustite pres nejake menu, tak to muze blbnout a soubor s kody se hleda ve spatne slozce!
Zase nezklamal :D
maniacdewil
Přispěvovatel

Příspěvek od maniacdewil »

vagus píše:

už di do pr....,sere mě jak všechno víš,si připadam jak blbec :o :o

zase klobouk dolu (noteeth)
CHYTRÝ MUŽ,DAROVANÉ OPICI DO OČÍ NEPLIVE :-)
Zamčeno

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“