Auto syčí - vyřešeno
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ahojte,
drobet mi ta moje závada připadá jako pevnost Boyard. Přihazuju indicie a snad se k něčemu dohrabu.
Mám najeto víc jak 5t km od zjištění závady. Je fakt, že se to hodně zlepšilo. Někdy jezdím a nikdy to nepískne a někdy to píská skoro pořád.
Co jsem si všiml, že když to píská, tak taková hranice ukončení pískání je cca 2t/ot. Jsem vypozoroval, že někdy si to při přidání malinko pískne ( to dělají asi všechna turba ). Nemůže to dlouhé pískání následovat hned na za tím náběhem turba až do těch 2t/ot.? Je nad těmito otáčkami turbo otevřené naplno? = problém s regulací...
Prosím, zda Vás cokoliv ještě napadne, poraďte...
drobet mi ta moje závada připadá jako pevnost Boyard. Přihazuju indicie a snad se k něčemu dohrabu.
Mám najeto víc jak 5t km od zjištění závady. Je fakt, že se to hodně zlepšilo. Někdy jezdím a nikdy to nepískne a někdy to píská skoro pořád.
Co jsem si všiml, že když to píská, tak taková hranice ukončení pískání je cca 2t/ot. Jsem vypozoroval, že někdy si to při přidání malinko pískne ( to dělají asi všechna turba ). Nemůže to dlouhé pískání následovat hned na za tím náběhem turba až do těch 2t/ot.? Je nad těmito otáčkami turbo otevřené naplno? = problém s regulací...
Prosím, zda Vás cokoliv ještě napadne, poraďte...
Octavia III, 1,4FSi, 110kW, r.v. 09/2016
Měl jsem podobný problém a to ten,že po čištění turba jsem dal vše dokupy,nastartoval jsem a pískalo to jako když vzlétá stíhačka.Po přidání plynu to trhalo uši,tak jsem si zanadával že se přidřelo turbo,protože bylo ještě bez oleje když jsem tomu šlápnul,tak jsem začal rozdělávat a ejhle,povolená trubka od EGR na svodech,dotáhl jsem a ok.
Suzuki Burgman 650 40,5kW 2003
VW Multivan T5 2.5TDi 128kW 4-Motion 2008
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 81kW 2003
Škoda Yeti 1.2TSi 77kW 2012
Stifko píše:Měl jsem podobný problém a to ten,že po čištění turba jsem dal vše dokupy,nastartoval jsem a pískalo to jako když vzlétá stíhačka.Po přidání plynu to trhalo uši,tak jsem si zanadával že se přidřelo turbo,protože bylo ještě bez oleje když jsem tomu šlápnul,tak jsem začal rozdělávat a ejhle,povolená trubka od EGR na svodech,dotáhl jsem a ok.
no to já doufám, že to tak nějak dopadne...přes příští týden, budu zaslepovat komplet přívod do chladiče splain a zkusím to, abych mohl něco totál vyloučit...
ale stále otázka: šlo by to do nouzáku, kdyby to dělala regulace, že by se zadrhávala?
když s ní zahejbám, tak jde zcela volně
Octavia III, 1,4FSi, 110kW, r.v. 09/2016
a jde volně od dorazu k dorazu?nesekne se někde?Mě jde docela těžko a zdá se mi že se v jednom místě aji sekne,ale auto jede v pohodě,do nouzáku to nepadá.Zkus ji vyměnit,nebo odpoj hadičku a zkus ji podtlakem rozhybat,hybal jsem s ni i pusou,je to makacka,ale da se.
Suzuki Burgman 650 40,5kW 2003