abs přibržďuje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
trampoty
Nováček
Odpovědi: 0

abs přibržďuje

Příspěvek od trampoty »

Mám octavii I ročník 99.Při rozjíždění a brždění mi začne někdy čerpadloABS přibržďovat.Rozsvítí se i kontrolka ABS.Ve Vagu psalo chybu snímače na předním levém kole.Vyměnil jsem snímač,ale nic se nezměnilo.V měřených hodnotách ABS ve skupině01 mi při pomalé jízdě ukazovaly všechny kola stejnou rychlost,až na to vadné levé přední kolo.To ukazovalo 0km.Začalo měřit asi až při 20km rychlosti.Co s tím?Je vada v jednotce?
alreadys
Aktivista

Příspěvek od alreadys »

Proměřit vedení od čidla k jednotce,ale klidně může být i nové vadné a nebo snímací kroužek oškozený atd.Proměř odpor nového čidla pak koukni na vedení.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

poškozený věnec abs??
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Mira250f
Přispěvovatel

Příspěvek od Mira250f »

zatím pokaždé když se auto chovalo tak jak píšeš tak to bylo kroužkem na poloose a nebo kroužkem v ložisku. Ale stalo se mi to jen na peugeotech a fiatu,a vlastně i na jedné audi.A pokaždé to bylo kroužkem :)
trampoty
Nováček

Příspěvek od trampoty »

Takže to byla velká vůle mezi snímačem a tím věncem.Odhadem tak 4-5mm.Nechtěl jsem sundávat věnec a nějak ho opravovat.Proto jsem obrousil mosazný kroužek na snímači,který má osazení vystouplé nad plochou snímače(právě o 2mm),aby šel více zasunout.Teď mám asi 2mm vůle mezi snímačem a věncem.Vše funguje jak má.V měřených hodnotách vše ok.Všem dík za rady
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

trampoty píše:Takže to byla velká vůle mezi snímačem a tím věncem.Odhadem tak 4-5mm.Nechtěl jsem sundávat věnec a nějak ho opravovat.Proto jsem obrousil mosazný kroužek na snímači,který má osazení vystouplé nad plochou snímače(právě o 2mm),aby šel více zasunout.Teď mám asi 2mm vůle mezi snímačem a věncem.Vše funguje jak má.V měřených hodnotách vše ok.Všem dík za rady
no si ta to pocka v buducnosti :D
GIV var asz 4mot upraveny
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“