Trysky - dávejte sakra pozor, od koho kupujete!!!

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

TDIPOWER
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Trysky - dávejte sakra pozor, od koho kupujete!!!

Příspěvek od TDIPOWER »

Pro ty které zajímá téma kvality zboží a nekalého jednání prodejců, jsem se rozhodl popsat svou negativní zkušenost s nákupem vstřikovacích trysek, tedy jedné z nejdůležitějších součástí, mající významný vliv na životnost motoru.
Snad Vám můj případ poslouží k tomu, abyste se sami nestali obětmi podvodných jednání některých prodejců a úpravců, kteří zneužívají nedostupnosti informací pro zákazníky ve svůj vlastní prospěch.
Od doby, kdy jsem zahájil úpravy svého vozu, jsem používal trysky Frateli Bossio. Začal jsem na Sprint764, Race520, poté výměna motoru a Race783.
Najezdil jsem spoustu kilometrů, úspěšně se účastnil mnoha závodů ve sprintu a to bez jakýchkoliv problémů s motorem.
Jelikož výkony TDI motorů stále rostou a časy na ¼ míle zkracují, chtěl jsem nadále držet krok. Bohužel výrobce ověřených trysek nenabízí trysky s větším průtokem, proto jsem se rozhodl jít do rizika a koupit trysky značky FIRAD, a to i přes zaznamenané problémy jiných uživatelů.
Proto jsem tedy zakoupil trysky FIRAD s průtokem +80%. Tyto jsem zakoupil prostřednictvím kolegy od prodejce s nickem MVOLESKO .
Trysky se osadily do zcela nových AL vstřikovačů a namontovaly do vozidla. To bylo loni před Mimoní. První zklamání bylo v pouze nepatrném nárůstu výkonu. Ale s ohledem na to, že u trysek Race783 není znám průtok, nebylo s čím porovnávat. Takže vše skončilo konstatováním, že Firad +80% mají jen nepatrně větší průtok než Frateli Bossio Race783.
Tímto byla záležitost uzavřena. Ovšem jen do doby než po ujetí cca 2000km muselo vozidlo do servisu. A tehdy se začaly dít věci!
Projevila se závada ve formě prasklé trysky!! Dosud nevídaná záležitost! Upozorňuji, že režim provozu vozidla byl srovnatelný! Stejný software (chip), měřím EGT (teplota výfukových plynů), tedy trysky byly namáhány stejně, jako kterékoliv předchozí.
Ale dobře. Kdo upravuje motory s výsledným nárůstem výkonu více jak 100%, musí s malými problémy a investicemi počítat.
K věci. Kontaktoval jsem prodejce – MVOLESKA – s žádostí o řešení reklamace. Co myslíte? Jak jsem asi pochodil?
V prvním telefonátu mi bylo řečeno, že na trysku se reklamace nevztahuje, protože nebyla montována v servisu proškoleném výrobcem trysek – tedy Firad. Musím poznamenat, že tryska byla montována ve firmě http://www.tqm.cz/cs/bosch-car-diesel-service, a to do NOVÝCH vstřikovačů BOSCH zakoupených tamtéž. Nevím tedy, kdo by měl být více kompetentní.
Bylo mi nabídnuto, že mi bude zaslána nová tryska v nákupní ceně, tedy 1500Kč.
Dobře, řekl jsem si znovu. Stejně asi nic neuhádám, takže zainvestuji 1600Kč s poštovným + 600Kč do těsnění vstřiku a šroubu + 1000Kč za demontáž vstřiku, výměnu trysky a zpětnou montáž….tedy 3.200Kč a bude klid. Co se dá dělat?! I když si dokážu představit lepší využití této sumy.
Ale to pořád zdaleka není konec!!!
V průběhu času se zjistilo, že trysky +80% nejsou v ČR, tak mi za stejnou cenu byla nabídnuta tryska jetá. Už se začínáte podivovat? Tak čtěte dál.
Dobře, řekl jsem si potřetí. Chci jezdit, co mi zbývá.
Do týdne dorazila nová – nenová tryska.
Myslíte, že příběh končí? Naopak, teď to začne být zajímavé!
Po demontáži vadné trysky ze vstřikovače a porovnání s tryskou zaslanou, bylo zjištěno odlišné označení. Teď přijdou informace pro potenciální zákazníky, nebo i pro ty, co si trysky Firad již zakoupili.
Tryska zdemontovaná z vozidla: F0209; G12; DSLA 150 P 1043; 2,5; 1043
Tryska zaslaná jako náhrada: F1109; H9; DSLA 150 P 1043; 8,0; HF80
Volám Mvoleskovi, zda je to v pořádku a mohu původní trysku nahradit. Víte, jak zněla odpověď? „NEVÍM“! Čtete dobře, prodejce neví!!!
Co teď? Píšu dotaz do Itálie přímo výrobci FIRAD. Po přesměrování na zástupce pro ČR jsem se po několika e-mailech dozvěděl to, co jsem spolu s Indim mezitím vyšťoural na internetu. Trysky nejsou zaměnitelné. Proč? Protože tryska poslaná poštou je tryska s průtokem +80%.
Tak kde je problém? Koupil jsem sadu +80%, tryska, která mi přišla coby náhrada, je +80%..... Nechápal jsem.
Nejhorší darda přišla nyní. Čísla 8,0 resp. 2,5 označují označení navýšení průtoku. Zaslaná tryska tedy byla +80%. Ale původní zakoupená sada byla pouze +25%!!!! Kdo to měl vědět? Zákazník?
Prodejce MVOLESKO prohlašuje, že „ je to nějaká blbost“ a že on „nikdy nekupoval trysky menší než +80%, takže asi špatná dodávka od výrobce“. Proč tedy inzeruje na portálu chipforum.cz trysky +40% a dokonce i originál s navýšením průtoku 0%, když nikdy neměl menší než +80%?
Teď je to zralé na přečtení znovu, co? Takže udělám sumarizaci výsledku:
Zakoupil jsem trysky FIRAD+80%. Rozdíl výkonu minimální.
Jedna praskala, neúspěšně reklamuji, kupuji jetou náhradu.
Přijde tryska +80 špatně. Zjišťuji, že zakoupená sada je pouze +25%
A teď řečí peněz:
Sada FIRAD +80% (ve skutečnosti +25%) – „zvýhodněná“ cena 9.500Kč
Materiál na výměnu (těsnění + šrouby) 2.500Kč
Práce 1.000Kč
Defekt trysky
Tryska na výměnu za prasklou 1600Kč
Zatím jsme na 14.600Kč a auto je rozebrané v nepojízdném stavu. Mám 3 trysky +25% a jednu +80%. Odtah a demontáž trysky nepočítám.
Pokud chci jezdit, musím dát zpět Frateli Bossio. Takže znovu:
Materiál na výměnu (těsnění + šrouby) 2.500Kč
Práce 1.000Kč
Suma sumarum 18.100Kč a jsem tam, kde jsem byl před několika měsíci.

To je závěr příběhu. Nechť je vám poučením.
Poslední podivná náhoda na závěr:
Prostředník při nákupu trysek byl HANZ, který ladí u konkurence. Nepřijde vám to divné? Autu, které by mohlo ohrozit umístění chipfora náhodou přišly trysky +25% místo požadovaných +80%! A prodejce o tom nic neví! Zřejmě vina výrobce. To je náhodička, co?

Závěrem chci poděkovat Indimu za trpělivost a dobře odvedenou práci.
Obrázek
VW GIV ASZ, Frateli RACE 783, GTxxxxV - skládačka, FMIC, 60mm straight-through exhaust, jednohmota 240mm SACHS RACE, TDIfun HI-TECH software 300+PS, 1/4 míle 13,178s
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

..tak toto je sila... (wallbash) :o
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

velmi zajímavé, jenže holt takový je český národ. Proto já po několika zaplatpánbůh levnějších podobných zkušenostech poštou obchoduji jen s lidmi co již znám k lidem neznámým jezdím osobně a věci co jedu kupovat mám dopředu zjištěné jak mají vypadat či co nést za označení. Jinak je to velice politovanihodná zkušenost bohužel jsi v poměrně blbý situaci kterou ti ani trošku nezávidím.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
mvolesko2
Přispěvovatel

Příspěvek od mvolesko2 »

Asi bych se mel vyjadrit jako druha strana:

Tak hned na zacatku by bylo dobre napsat ze jsem ti nikdy neprodal zadnou sadu trysek Firad 1043/HF80 ani jine trysky. Pokud ano doloz to fakturou nebo danovim dokladem.

Sadu trysek Firad 1043/HF80 prodavam cca za 6300kc bez DPH momentalne jen pro uplnost.

Dale muzu dolozit podle faktur od meho dodavatele trysek ze sem nikdy trysky 25% nekupoval tudiz sem je nemoh ani nabizet. Mohu dolozit fakturami od dodavatele popripade vyrobce.

Je mi lito ze te to stalo tolik penez ale u nas by si platil trysky vcetne montaze a materialu do 12500 s DPH.

Vic se ktomu vyjdarovat nebudu. Pokud dojde k napadni me osoby popripade mareni obchodnich vztahu budu nucet to resit pravni cestou.

To ze ti odesla tryska kterou sis nekoupil odeme a zadal me o pomoc a ja ti vyhovel a hned ti sehnal jinou pouzitou kdyz sem na sklade zadnou nemel a logicky sem ti poslal 80% protoze ani jine nemam. Tak misto diku, me nepravem pomlouvas, usmevne :)

ale co se da cekat jineho od cloveka co krade: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 57&start=0
MAHA LPS3000 4X4 DYNO
Nejlepsi palivo je CH4 !
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Ale on ti netvrdi, ze je koupil od tebe, tudiz tve tvrzeni, kterym se snazis argumentovat je pravdive: ty jsi jemu zadne trysky neprodal. Na druhou stranu to neznamena, ze tyto trysky nepochazeji z tveho skladu.

Me spis udivuje ten pristup. O tom, ze to slo pres Hanze (?Cajicka?) jsem vedel i ja, takze se jedna nejspis o vseobecne znamou informaci. Tak me napada - existuje i nejaky jiny oficialni prodejce trysek Firad pro CR? Tim myslim prodejce, ktery odebira trysky primo z Italie. Protoze pokud ano, da se o tom spekulovat a pak je tu prostor na dotaz na zprostredkovatele celeho obchodu ohledne puvodu tech trysek.

Pravni cesta by byla zajiste zajimavym resenim, ale obavam se, ze by se to cele obratilo proti Profituningu ... ale o tom tu rec neni.
mvolesko2 píše:ale co se da cekat jineho od cloveka co krade: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 57&start=0
Tvrdi clovek, ktery si nepocinal jinak a stale dluzi Richardovi za dva chipy (nebo jsi uz po tech letech svuj dluh zaplatil?).

Moc dobre Mvolesko, jen tak dal Obrázek

... ale to je mimo tema, k tematu, jak to bylo, pochazeji ty trysky z tveho skladu nebo ne?
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
mvolesko2
Přispěvovatel

Příspěvek od mvolesko2 »

forest: richardovi urcite nic nedluzim, uz nekolikrat sem se snim potkal na srazu to by se urcite zminil , myslet si muzes co chces, tak jako ja si muzu myslet co chci o tobe, ale nepis o me zadny svoje bludy

to ze jsem pred cca tremi lety mozna i vic prodal hanzimu sadu trysek za nakupni cenu cca 6000kc

po trech letech se ozve TDIPOWER ze koupil trysky od hanze za 9500 a ja to mam doresit :)

trysky FIRAD tu prodava hodne firem, nikdo nema vyhradni zastoupeni
... ale to je mimo tema, k tematu, jak to bylo, pochazeji ty trysky z tveho skladu nebo ne?
sice ti o toho nic neni ale urcite ne, nikdy sem je nekupoval ani nenabizel, nabizel jsem 40% a original 1043 ale nikdy sem je neobjednaval nebyl one zajem.
MAHA LPS3000 4X4 DYNO
Nejlepsi palivo je CH4 !
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Takze za ty dva chipy jsi mu uz zaplatil, chapu to dobre? Nebo to, ze te pote, co jsi se mu hrabal v chipu nehodla upominat znamena, ze dluh byl vymazan? :roll:

Dobra, takze k tematu: Hanzovi jednu, takze to slo pres Cajicka a nasledne Hanze Obrázek

Jde o to, ze pokud to bylo bez dokladu, zadny doklad neexistuje a na to vsazis.

Mimochodem, je od tebe hezke, ze jsi se tak venoval TDIPOWERovi kdyz neslo o trysky z tveho skladu ... jak tvrdis.

Ale zeptam se jinak: jak se jakozto prodejce trysek Firad vyjadris k te zavade? Setkal jsi se s touto zavadou poprve?
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

TDIPOWER: je to určitě nepříjemný a taky vyhozený peníze, ale:

-proč kupuješ trysky přes prostředníka?
-to že ti nebyla uznána reklamace je snad jasný, i kdyby ti to montoval sám pánbůh, já bych reklamaci taky neuznal. Jistota je si to nechat namontovat v servise doporučeným od prodejce.
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
nostromo
Přispěvovatel

Příspěvek od nostromo »

Nezastavam se nikoho, ale spis by se mel vyjadrit prostrednik, odkud vitr vane a kde se dane trysky vzaly.
Indi
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indi »

Hanz se vyjádří až v pátek,jelikož je bez možnosti na to reagovat.
Každopádně přístup Michala Vojáčka (MVOLESKA) je bohužel klasika.

To Forest: nechápu proč do toho taháš "ČAJÍČKA", který s tím nemá NIC SPOLEČNÉHO !!
Audi cab AVF 190kW/518Nm
Seat Alhambra 190PS/420Nm
Audi A4 3.0TDI Q 150kW/450Nm
mvolesko2
Přispěvovatel

Příspěvek od mvolesko2 »

Indi píše:Hanz se vyjádří až v pátek,jelikož je bez možnosti na to reagovat.
Každopádně přístup Michala Vojáčka (MVOLESKA) je bohužel klasika.

To Forest: nechápu proč do toho taháš "ČAJÍČKA", který s tím nemá NIC SPOLEČNÉHO !!
Cajicek dneska mluvil s hanzem a ten se vyjadril to je jedna vec druha vec je ze trysky co sem hanzovi stali 6000 nebo 6500 a na fakture bylo napsano 80%, kdyby hanz prisel hned ze to nejsou 80% urcit se to dalo u dodavatele vymenit ale po trech letech pouivani tezko

je parada ze se ozivaji vsichni co se kdysi prizivovali na chipforu, indi chapu ze svedomi nemas lidi tveho typu zadny svedomi nemaj ale mohl bys kdyz uz utocis objekivne napsat ze si odeme kupoval trysky (764) bez jakyho koli problemu a ze tech sad bylo hodne

jinak uprime muzu napsat ze totrdipowerovi preju, chytrak se prechytracil, odeme by mel trysky za 6300 bez DPH s dokladem a samozdrejme zarukou
MAHA LPS3000 4X4 DYNO
Nejlepsi palivo je CH4 !
Indi
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indi »

to mvolesko2:
Kdysi dávno, než jsem zjistil co jsi za křiváka, jsem opravdu koupil několik sad BOSCH trysek,ale moc jich nebylo. a nikdy jsi mi doklad nedal.NEFANDI si.
Pokud si myslíš, že nemám svědomí nebo, že jsem se přiživoval na chf prosím, je mi to jedno tvé výlevy jsou jako vždy slabota.
Jsi jak hloupé dítě s rozkopanýma bábovičkama a nikdy jsi se jako rovný chlap nechoval.

Dále se k tobě nebudu vyjadřovat, nestojíš mi za to.
Audi cab AVF 190kW/518Nm
Seat Alhambra 190PS/420Nm
Audi A4 3.0TDI Q 150kW/450Nm
mvolesko2
Přispěvovatel

Příspěvek od mvolesko2 »

Indi píše:to mvolesko2:
Kdysi dávno, než jsem zjistil co jsi za křiváka, jsem opravdu koupil několik sad BOSCH trysek,ale moc jich nebylo. a nikdy jsi mi doklad nedal.NEFANDI si.
Pokud si myslíš, že nemám svědomí nebo, že jsem se přiživoval na chf prosím, je mi to jedno tvé výlevy jsou jako vždy slabota.
Jsi jak hloupé dítě s rozkopanýma bábovičkama a nikdy jsi se jako rovný chlap nechoval.

Dále se k tobě nebudu vyjadřovat, nestojíš mi za to.
sympatie jsou oboustrane :)

ale nadruhou stranu me pomlouvaj jen nepratele a ne kamaradi jako tvoji, otom jakej si krivak mi povidal TDIFUN kdyz sem mu meril jeste seriovyho leona ume na brzde, jak si mu uctoval nespravedlive najem a okradal ho, fuj fuj takhle se chovat ke kamaradum :)

jo a to nemluvim o tom jak odvadis svoji praci, jak dokazes "zaslepit" EGR a nebo mam neke fotky jak si svaroval trubky Ce ockem zakaznikovi, a vdis nikam to nedavam ani stim nemachruju, protoze ja nejsem krivak
MAHA LPS3000 4X4 DYNO
Nejlepsi palivo je CH4 !
autoelektrika
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autoelektrika »

Já znám osobně Čajíčka,Hanze a Voleska a osobně si myslím,že muselo bohužel k nečemu dojít,co ani jeden z nich neví a určitě to neudělal někdo z nich naschvál.Myslím,že i pro ně je toto zkušenost na co si mají dávat bacha.Dále si myslím,že kdyby o tom Volesko věděl,tak najednou nepošle jinou trysku(tu správnou).
A s názorem Indyho (Každopádně přístup Michala Vojáčka (MVOLESKA) je bohužel klasika) určitě nesouhlasím,semnou Volesko řeší dokonce i pozáruční opravy a servisy zdarma a bez žádných řečí .
To je jen můj názor a zkušenost.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Indi píše:To Forest: nechápu proč do toho taháš "ČAJÍČKA", který s tím nemá NIC SPOLEČNÉHO !!
Netaham ho do toho, byla to jen spekulace (vsiml sis tech otazniku), protoze vim, ze Hanz byl v tu dobu dost v kontaktu s Cajickem, ktery zase uzce spolupracoval s Mvoleskem ... nic jineho.
mvolesko2 píše:...ale po trech letech pouivani tezko...

...je parada ze se ozivaji vsichni co se kdysi prizivovali na chipforu...

...jinak uprime muzu napsat ze totrdipowerovi preju, chytrak se prechytracil, odeme by mel trysky za 6300 bez DPH s dokladem a samozdrejme zarukou
Oznaceni je snad jasne dano, ne? Nebo to jednou oznacuji tak a jindy onak? Byl snad napis pouzivanim poskozen? :o Tohle je znacne chaba argumentace.

Jesteze me nejde z prizivovani na chipforu neprizivovat :D

Ty ses teda prejicnej clovek, to ti povim.

Jinak mvolesko, ty tomu davas ... poodkryj jeste trochu ze sebe i pro ostatni :wink:

Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“