Zdravím, mám problém s ESP, v každé rychleji projeté zatáčce mi to začně přibržďovat auto aniž bych jel na hranici smyku. Je to i v poměrně malé rychlosti. Na autě jsou 18" alu. Děje se to většinou v levých zatáčkách. Podle VAGu jsem zkontroloval úhel natočení volantu i čidlo příčného zrychlení. To vypadá, že dává hodnoty, které má. Při jízdě přímo mam sice volant malinko natočenej doleva. (tak jeden zub) ale auto si správně myslí, že jede rovně. Lze ten volant přesadit a znovu nastavit ten snímač natočení. Vím, že by se to správně mělo dělat na geometrii. Neměl někdo podobný problém, co by tu předčasnou aktivitu ESP mohlo způsobovat? Jedná se o SEat Leon ARL. Díky
Naposledy upravil(a) filipos dne 13 říj 2012, 17:31, celkem upraveno 1 x.
jakej máš uhel natočení volantu když ho máš rovně?
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
Taky mě ESP zakročuje o hodně dřív do levé zatáčky než do pravé a volant mám rovně. Měl sem ho jednou po špatně udělané geometrii hodně posunutý a vliv to nemělo chovalo se to pořád stejně. Už s tím tak jezdím hodně dlouho a je to pořád stejné ,nemění se to. Zvykl sem si ESP vypínat.
Zatím sem nepřišel ani na jednu výhodu. Jen to otravuje přibrždováním. Nejvíc v zimě na sněhu ,přibrzdí to a auto se sune bokem ze zatáčky ven místo aby ji projelo. Když se na sněhu rozjíždím do prudkého kopce musím to taky vypnout protože to ubírá plyn tak zběsile že to zadusí motor,s vypnutým to rozhrabe kola a auto se většinou rozjede. Ještě sem si všiml toho ,že když jedu zatáčku pod plynem tak ESP nezakročí tak brzo nebo vůbec jak když jedu bez plynu. Je to systém maximálně pro lidi co mají řízení plné ruce a nepoznají jakou maximální rychlostí se jezdí do zatáček.
ALES píše:Zatím sem nepřišel ani na jednu výhodu. Jen to otravuje přibrždováním. Nejvíc v zimě na sněhu ,přibrzdí to a auto se sune bokem ze zatáčky ven místo aby ji projelo. Když se na sněhu rozjíždím do prudkého kopce musím to taky vypnout protože to ubírá plyn tak zběsile že to zadusí motor,s vypnutým to rozhrabe kola a auto se většinou rozjede. Ještě sem si všiml toho ,že když jedu zatáčku pod plynem tak ESP nezakročí tak brzo nebo vůbec jak když jedu bez plynu. Je to systém maximálně pro lidi co mají řízení plné ruce a nepoznají jakou maximální rychlostí se jezdí do zatáček.
bud to máš rozhašeny nebo to neumíš používat ...............
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
no rada toto je elektronická součást vozidla takže tam mechanicky moc nepořešíš. takže diagnostika měřené hodnoty zkontrolovat správné hodnoty ve všech režimech ,také raději kontrola kodování a musí se na závadu přijít.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
o zub bych to nepřesazoval,spíš to je způsobený opotřebením, když jsem měl audi tak jsem si toho taky všimnul že do tuším pravé zatáčky ESP zasahuje dřív.Pokud máte auto s el. servem OII,audi servotronik tak základní nastavení volantu má dost zásadní vliv na jízdní vlastnosti tak bacha!
ono to ale zasahuje aniž by tam bylo nebezpečí smyku. stačí jet trochu rychleji. opravdu se ten volant nesmí přesazovat nebo se to může přesadit a znovu nastavit?